Second hand ormari

ponedjeljak , 28.12.2015.

Od malih nogu poseban interes pokazivala sam za odjeću i apsolutno sve vezano uz modu, uređivanje i ukrašavanje. Nikada to nužno nije značilo trošenje nerazumnih svota novca, bankrot roditelja ili prelaženje limita na kreditnoj kartici, a kroz odrastanje znao se potkrasti i koji dan bez šminke, s manje savršenim lakom na noktima ili frizurom. Ljubav prema odjeći jednostavno se mogla isčitati iz mojih ormara, uvijek uredno složenih, pravilno raspoređenih i grupiranih odjevnih komada.

U početku su to bili odlasci u grad i usputno razgledavanje izloga s prijateljicama, kasnije sati provedeni u shopping centrima, a danas već gotovo istančan ukus s točnim odrednicama je li mi nešto zaista potrebno te koliko novca mogu i hoću izdvojiti u tu svrhu.
Tako sam s godinama počela posjećivati, u današnje vrijeme vrlo popularne second hand shopove. Nekad su ti posjeti bili vrlo uspješni, nekad malo manje, a nekad su se pokazali kao potpuna katastrofa i uzalud potrošeno vrijeme. Sreća koja se pak pojavi čim ugledate nešto zaista lijepo, očuvano, a najčešće i jedinstveno, po cijeni od 10, 20-ak kuna, nemjerljiva je bilo kojom od mjernih jedinica. Markirana roba, vintage odjevni komadi ili divna svilena marama, izgledaju potpuno neprimjetno u cijeloj toj hrpi, a upravo kopanje, traženje, razgledavanje i proučavanje, ovu potragu čine još zanimljivijom.
Second hand ljudi često poistovjećuju sa starom, prljavom i neupotrebljivom odjećom, a stvara se i određena odbojnost prema sličnim mjestima. Veliki dio svog trenutnog odjevnog asortimana pronašla sam upravo tamo, u najčešće vrlo jeftinim prodavaonicama, potpuno nepredvidive ponude. Jedno od njih su i mojekrpice.hr na kojima se, uz dužno poštovanje svima koji svoje virtualne trgovine daleko precijenjuju, što kvalitetom, što cijenama, ipak mogu pronaći stvari za svačiji ukus, svih veličina i vrsta, diljem Hrvatske, a lako dostupne svima. U spomenutom slučaju i ovakvom načinu kupovine, nažalost ovisite o poštenju i iskrenosti kupaca, ali uz ponešto slobodnog vremena, dosta strpljenja, interesa za internet kupovinu i kvalitetnu komunikaciju, bilo kao kupac ili prodavač, možete napuniti svoj ormar bez da izađete iz topline svog doma.

Oznake: secondhand, mojekrpice.hr, vintage, odjeća

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.