Šampinjoni na sto i jedan način

subota , 20.06.2015.

Za pripremu su vam potrebni sljedeći sastojci:
njoki
šampinjoni
vrhnje za kuhanje
jaja
začini
šunka za pizzu
sir
zdenka sir, vrhnje i dodaci po želji
tost


Priprema:
Smeđi šampinjoni prava su poslastica, a nedavno sam imala priliku dobiti svježe ubrane, malo veće koje je trebalo iskoristiti na što bolji način. Ovoga puta odlučila sam se za jelo sastavljeno od tri dijela, spontano osmišljeno i vrlo ukusno. Podlogu sam napravila od domaćih njoki o kojima ću jednom drugom prilikom i umaka od šampinjona. Na pirjani luk, dodala sam vodu i ostavila da omekša na laganoj vatri, dodala šampinjone i ostavila da se sve zajedno kuha nekih 15-ak minuta. U ovakav tip umaka najčešće ubacim sve što nađem u hladnjaku, što se ovaj put svelo na zdenka sir, malo abc sira s okusom šunke, peršin, začine i na kraju prelila vrhnjem. Cijele šampinjone napunila sam unaprijed pripremljenom smjesom i zapekla u pećnici. U smjesu sam ponovno ubacila što god mi se svidjelo. Šunku za pizzu, sir i šampinjone nasjeckala sam na kockice, dodala zdenka sir, začine, jaje, vrhnja i sve umutila. Napunila šampinjone, a nakon što sam shvatila da imam previše smjese, iskoristila sam i tost pripremljen na isti način. Umak sam prelila po njokima, šampinjone servirala pokraj, a hrskavi tost odlično se uklopio umjesto kruha.

Oznake: šampinjoni, njoki, vrhnje za kuhanje, umak, tost

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.