S KORIZMOM U KORAK

05 travanj 2014

U petak 28. ožujka u labinskom pastoralnom centru svetog Josipa održana je već tradicionalna poetska večer ''S KORIZMOM U KORAK'', a u organizaciji udruge Hrvatski katolički zbor `Mi`, osnovna zajednica Labin. Ove godine poetski vijenac spleli su Davorka Smoković, Dragan Gortan i Daniel Načinović, uz glazbenu pratnju labinskog /raškog zeta Kristijana Čorić, pod mojom voditeljskom palicom.

Davorka Smoković pojavila se na istarskom pjesničkom nebu 2011. godine. Rođena u Vinežu, živi u pićanskoj Svetoj Katarini Krajem prošle godine objavila je prvijenac ''Vjerujem''. Dva su kamena temeljca njezine poezije: vjera i zavičajnost. Publiku je posebno dirnula priča o zagovoru Ivana Pavla Drugog, koji je čuo molitvu tužne majke.



Zvijezda Dragana Gortana zasjala je na poetskom nebu tri godine ranije od Davorkine. Pjesme ''najboljeg poštara među pjesnicima i najboljeg pjesnika među poštarima'' podsjećaju na Dobrišu Cesarića. Rođen u Puli, živi u Pazinu, radi dva posla: danju poštanski službenik, noću pjesnik. Piše od 2008. ''Utjeha zvijezde'', njegova je treća zbirka pjesama (nakon''More ljubavi'' i ''Nebo…Tvoje oči''). Aktivan je i u blogosferi. Odan suprug i otac dviju kćeri. Pratitelj i urednik Gortanovih knjiga Daniel Načinović časti ga epitetima: ''pjesnik vedrine'' i ''psalmist svakodnevice''. Načinović uživa u Gortanovoj diskurzivnosti, kolokvijalnosti i prpošnosti.



Što kazati o jednoj od najdugovječnijih zvijezda na našem pjesničkom nebu, Danielu Načinoviću.

Najkraće: pjesnik, pripovjedač, kantautor/šansonijer, slikar. Rođen u Labinu, živio na Vinežu, danas najviše boravi u Puli. Tijekom večeri doznali smo da je labinska mladež, u prostorijama našeg domaćina, današnjeg pastoralnog centra, pripremala i izdavala omladinski list, tu su se družili.

Da zaključim; više od sata zajedničkog druženja prošlo je u čas. Nadam se da ćemo zadržati korak s korizmom i dogodine.

<< Arhiva >>