MATE VLAČIĆ: POSLOVNIK FLACIJANIZMA

07 srpanj 2013


1. Flacijanizam je skupina prijateljica i prijatelja, ne uvijek istomišljenika.

2. Sjedište flacijanizma je u ateljeu M.V., FLAT (Flacijanistički atelje), Matije Vlačića Ilirika 7, Labin.

3. Cilj je flacijanizma posvećivanje (pomazanje, konsakracija) običnosti.

4. Dvije su osnovne vrijednosti flacijanizma: sloboda, biti i ostati slobodan; i zajedništvo. Svaki flacijanist ostaje svoj, autentičan, samosvojan, ali se druži sa prijateljicama i prijateljima.

5. Flacijanisti naglasak stavljaju na aktivnosti:

a) Sastanci
Sastanci se održavaju četvrtkom, u 17 sati, uz čaj. Sastanci započinju sa sedam minuta šutnje. Na njima se razgovara, raspravlja, razmjenjuju misli, kritizira i samokritizira, rađaju ideje, projekti, koncepti. Svaki sastanak se snima, snimatelj je uvaženi flacijanist JM; zapisnik vodi sekretar Izvršnog biroa Predsjedništva DM. U zapisnik se ne unose puna imena i prezimena, samo inicijali. Svaki flacijanist je član Predsjedništva. Izvršni biro čine članovi Predsjedništva koji nazoče sastancima, sudjelovanje na sastancima nije obavezno.

b) Zajedničke šetnje
Šetnje se obavljaju svakim danom, po gradu i izvan grada, pa tko stigne. Prije šetnje druženje u Velo kafe, Titov trg bb.

c) Zajednički domjenci
Zajednički domjenci održavaju se u FLAT-u, kao i u kućama i stanovima članova predsjedništva. Hranjenje je civilizacijski čin, filozofski stav.

d) Zajednička pisma
Svaki član predsjedništva može biti adresant zajedničkog pisma sa privicima, uz dvije napomene: POSLATI__________; VRATITI____________.

e) Zajednička putovanja
Barem jednom godišnje jedno zajedničko putovanje sa nečlanovima predsjedništva, skriveno, da nitko ne zna da s njima putuju flacijanisti.

6. Flacijanisti često ne rade ništa, trude se živjeti, igrati, ozbiljno igrati.

7. Flacijanisti izdaju časopis ''F''.



<< Arhiva >>