28.12.2010., utorak

Dječje i dr. Božićne priredbe diljem svijeta : )



Švicarsko raspjevano božićno drvce

I američki orginal

Dječja božićna predstava na Korčuli

Nikolinjske predstave s Hrvatima u Švicarskoj



I s juga Švicarske



I ja sam bila Dobra : )


I zimski se radovala...


I podržavala našu Bernardu:





Sada u Hrvatskoj posebno od srca preporučam božićnu priredbu zajednice Cenacolo, ispred katedrale, koju sam gledala na sam Božić, i stvarno je predivna, ostale termine možete vidjeti ovdje:



A tko želi na jednu posebnu Novu Godinu,u Božićnom i misijskom stilu, sa sv. misom, molitvom i druženjem, na jednom posebnom mjestu, sa članovima Udruge Kristov Stol, i mnogim drugima, neka se javi na: kristov.stol@gmail.com...(sv. misa počinje na staru godinu u 23h...)
- 08:55 - Komentari (1) - Isprintaj - #

22.12.2010., srijeda

Božić prepuna srca...

Ovaj Božić će biti posebno lijep...Jer, Božić čine obitelj, i prijatelji...I mala djeca...A ja sam zadnje dvije nedjelje Došašća, provela kod svojih prijatelja...Nekoliko prekrasnih obitelji, s manjom i većom djecom...Večeras sam bila na Božićnoj priredbi FFDI-a, koja je završila živim borom, i živom dječicom oko njega, koja su živahno kitila taj isti bor...Djeca su uživala oko bora, publika oko djece, anđeli oko publike, zvijezde oko anđela...I oko Marijine krune, koja je sve to gledala s lebdećim majčinskim osmijehom...I lebdećim anđelima, oko malog Isusa u njenom naručju...

Otvorite i vi svoje ruke, svoja srca...I primite u njih - Malenoga...Koji je veći od čitavog svemira, zemlje, Europe, Hrvatske, Zagreba, i - baš vašeg doma...Ukućana, prijatelja...Sve njih primite zajedno s Njime...Zagrlite, poljubite, utješite, presvucite...Najljepšim stolnjakom...Onim koji se čuva za posebne prilike...Jer - prilika čini i lopova, i sveca...Pa i vi iskoristitite ovu - božićnu priliku, za ono što vi želite biti i postati...Za ono što već zapravo jeste, i kakvim ste stvoreni...U nekoj, samo vašoj štalici...Neka jaslice postanu Prijestolje, a vaša obitelj - jednako sveta...Sveta, već samim time što jest - obitelj...

Vratimo se izvorima...I naći ćemo - Boga...Rođena, nestvorena, istobitna s Ocem...

Naći ćemo - Božić...Naći ćemo - Sreću...

I svakoga dana, moći poželjeti, sami sebi, i svima oko nas - Sretan Božić!
- 01:32 - Komentari (8) - Isprintaj - #

21.12.2010., utorak

Božićna čestitka s. Lenke

"Dragi i postovani suradnici Kristovog stola
Ovo je vrijeme pripreme da dopustimo Isusu da dode, rodi se i nastani u nama i medu nama. Zelim posebno zahvaliti
Drini koja je osnovala Udrugu da pomogne nasoj djeci sa ishranom.Zelim joj zahvaliti jer je dvije godine dijelila zajedno sa nama trenutke lijepe i ponekad teske.Vjerujem da je misijski zanos i povjerenje u Bozju prisutnost koje nas jaca i odusevljava.Zelim zahvaliti svima onima koji su preko udruge"Kristov stol" pomogli nam da mozemo dva puta dnevno dati hranu 165 djece i 26 djevijcica u Internatu. Neka sijecanje na Isusov dolazak medu nas blagoslovi nase zivote da mozemo biti blagoslov za sve
one koje je Gospodin stavio na nas put. Neka obilje Bozjeg blagoslova preplavi novu godinu ispuni nase zivote i svijet Njegovim mirom i blagostanjem.
Posebno isto tako zelim cestitati i zahvaliti nasim prijateljima iz Poljske g. Dareku i njegovoj obitelji.
Cestit i veseo Bozic od srca zeli zahvalna s. Lenka"




- 11:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.12.2010., četvrtak

Podržimo Bernardu Brunović na švicarskom natjecanju ove subote!

Bernardina pjesma Confidence je najbolja

Eto, uvjerite se i sami na gornjem linku!

Malo pratite situaciju, i ako u subotu bude mogućnost telefonskog glasovanja ili sms za Bernardu, svakako se uključite! Pratite nas molitvama!

Bernarda i Stepinčeva Krunica

Veliki pozdrav svima i sretno!!!
- 15:36 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Retuđmanizacija i detitoizacija Hrvatske!

Obilježavanje 10. prosinca – godišnjice smrti dr. F. Tuđmana prvog hrvatskog predsjednika

"Nađemo se, na glavnom ulazu groblja Mirogoj, u ČETVRTAK 9. prosinca 2010. u 17.00 sati.

Film Jakova Sedlara: TUĐMAN prikazati ćemo u ČETVRTAK, 9. prosinca 2010. u 18.30 sati u prostorijama MS Marin Držić, Kruge 9. Poslije filma: “UGODNI RAZGOVOR NARODA HRVATSKOG”
Drago Tomašić i Milan Zanoški

Sv. Misa zadušnica, na Trnju, biti će, kao i svake godine u PETAK 10. prosinca 2010. u 17.00 sati u župnoj crkvi Krista Kralja, Trg kardinala F. Šepera 2."

Tuđmanovi povijesni govori

K R U G Z A T R G

Građanska inicijativa za povratak imena Kazališni trg zagrebačkom

trgu nazvanom imenom komunističkog diktatora maršala Tita

Tito i jugoslavenski režim počinili su tijekom svoje vladavine teške i brojne zločine. Nakon ulaska u Zagreb mučki su pobili ranjenike iz svih zagrebačkih bolnica. Ubijali su i ranjenike iz svih ostalih hrvatskih bolnica. Odvođenje i ubijanje ranjenika u Vukovaru je nastavak jugoslavenskog i velikosrpskog nasilja.

Pozivamo Vas na javni prosvjed

kojim povodom Međunarodnog dana ljudskih prava od Skupštine Grada Zagreba još jednom zahtijevamo promjenu imena ovog gradskog Trga

u subotu 11. 12. 2010. u 10.30 sati

uz istočnu stranu tramvajske pruge na Kazališnom trgu.

UKLONIMO MARŠALA TITA IZ ZAGREBA I HRVATSKE

Konferencija za novinare u Tajništvu HBK u povodu Svjetskog dana ljudskih prava i uoči popisa pučanstva 2011. godine

"Potrebno je poštovanje posebno patnji obitelji tih žrtava i njihova neproživljenog žalovanja.
Mislimo da je jedino na činjeničnoj osnovi moguće graditi svjesnu odgovornost i međugeneracijsku povezanost i solidarnost i tražiti put pomirenja i oprosta. Svjesni smo da je ovo teško izvršiti sada, 65 godina nakon tih događanja, da postoji pogreška zaborava, da su nestali mnogi svjedoci. No, držimo da je barem dio istine ipak istina i da se na istini može izgrađivati pravedan mir..."
- 15:27 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.12.2010., srijeda

Bezgrešno Začeće Marijino - Najbolja priprema za - Božić!

Molimo Jutarnju zajedno:

"Početak svijeta boljega
U ovaj dan se začinje
Jer život poče Djevica,
Božanske Riječi Rodilja.

Ti, Kćeri višnje Svjetlosti,
Ti, Diko roda ljudskoga,
Tvoj Sin te, evo, sačuva
Od ljage grijeha istočnog.

Grijeh iskonski sve zarazi
I u zlo svijet sunovrati,
A s Kristom ti si jedina
Od svakog grijeha slobodna.

Ti zgazi glavu Zmijinu
Božanskim svojim Porodom,
Ko David ti si skršila
Đavolski bijes i oholost.

Golubice ti ponizna,
Sva čista, sveta, nevina,
Ti budi blagovjesnica
Sve svijetu mira Božjega.

Sva slava Ocu višnjemu
I Sinu s Duhom Presvetim,
Jedinstvenom što milosti
Obdariše te bezgrešnu. Amen.

Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas!

Pobožnost Bezgrešnoj Djevojčici Mariji

Ekvadorska devetnica Bezgrešnom Začeću 2008
- 10:00 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.12.2010., ponedjeljak

Najljepši dar od sv. Nikole!!!

Evo, jučer uoči sv. Nikole, dobila sam najljepši dar...



Čak ovako lijepo i stručno umotan...

Zapravo nisam ga dobila samo ja...Nego i čitava Hrvatska...



Još prije 59. godina, kada je bl. Alojzije svojom svetošću, već počeo pobijeđivati...Nakon 5 dugih godina, konačno izašavši iz i danas tmurnih lepoglavskih zidina...Baš kao što je jučer, ispod zelenog pokrova - izronio u svojoj punoj, duhovnoj i umjetničkoj - Veličini!!!



Stepinac opet među svojim Hrvatima!!!

Službena vijest

Iz mog poetskog opisa:

"Stepinčev kip pred crkvom, bio je lijep već i ispod zelenog pokrova i plašta - nekako se naziralo njegovo dostojanstvo, poniznost, istovremena usmjerenost i prema Bogu i prema puku, ma nešto veličanstveno, samo po pozi, koja se jedina mogla nazrijeti ispod pokrova...A članovi Zrinske garde, su nakon uvodnih riječi i pozdrava, nekako ganutog i ponosnog lepoglavskog župnika, uz svečane zvuke, svukli pokrov s visokog spomenika, koji je izronio u svoj svojoj - Veličini!!! I dimenzionalnoj, i umjetničkoj...Skoro nas doslovno bacivši na koljena i orosivši suzama dirnutosti naše oči...Prekrasan Stepinac, baš kakav jest, s križem u rukama, i upečatljivim lancem lisica također na rukama...Ne-Sputana Veličina...Ne-Oduzeta Sloboda...Jasna, efektna i vrlo snažna poruka...Silina jednostavnosti..."



I najljepši dar - Svetog Nikole...


- 18:45 - Komentari (3) - Isprintaj - #

04.12.2010., subota

Proslavimo sutra zajedno godišnjicu Stepinčeva izlaska iz Lepoglave...

Sutra - svi u Lepoglavu!!!

"Tko sutra želi uzveličati taj povijesni događaj u Lepoglavi, vlak iz Zagreba za Varaždine, ide u 7.16h, a iz Varaždina za Lepoglavu ...u 10.20h, tamo smo u 10.55h, taman na vrijeme. Povratak vlakom iz Lepoglave u 17.08, u Zg smo u 20.13h, cijena povratne karte - 104 kn..."

U Lepoglavi otkrivanje kipa bl. Alojzija Stepinca

"Lepoglava, (IKA) - U Lepoglavi, gdje je više od pet godina bio zatočen zagrebački nadbiskup blaženi kardinal i mučenik Alojzije Stepinac, u nedjelju 5. prosinca, na dan njegova izlaska iz lepoglavske kaznionice, održat će se svečanost otkrivanja i blagoslova kipa sa Stepinčevim likom. Otkrivanju će prethoditi misa koju će u 11 sati u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM predvoditi varaždinski biskup Josip Mrzljak.
Akademski kipar Anđelko Odak autor je kipa blaženog Alojzija Stepinca, zaštitnika Varaždinske biskupije, koji je na njezinu području bio u sužanjstvu od 19. listopada 1946. do 5. prosinca 1951. Kip se otkriva u godini 50. obljetnice mučeničke smrti lepoglavskog uznika."

Manolić i Stepinac - 5.12.1951...

Zajedno u Kristu - Sa Stepincem u Došašće

Krašić, 5.12.1951:

"Opazim ga. Bio je blijed u licu, malo slab, izmučen...Otvorim brzo vrata i ni sam ne znam, kako sam se našao pred njim na koljenima, poljubio mu ruku izgovorivši: "Dobro nam došli!"...Kroz to vrijeme gledam, kako mu izraz lica prima sve više vedrine, pita: "Jeste li mi se nadali, kako ste, tko je u kući, je li teško?" (Vranekovićev Dnevnik, 5.12.1951)

"Svijet plače čim ga je ugledao. Molitva se po crkvi čuje više nego obično, jer moleći kroz suze, šapat molitve je jači - glasniji. Lijepe adventske pjesme danas se pjevaju s posebnim zanosom. Ljudi se u zadnjem dijelu crkve podižu na noge, da ga bolje vide, a on klečeći oborio glavu i moli...Koliko li je sada utjehe osjetio, kad mu pred očima iskrsli oni lijepi dani, kad je i on svakog dana dolazio na zornicu i sada opet sluša divne melodije - zanosno pjevanje vjernika, koji su potpuno ispunili crkvu i u moru ove pokvarenosti zanosno slave Boga i Bogorodicu, i kao da prkose svemu što je protivno Stvoritelju"
- 12:25 - Komentari (5) - Isprintaj - #

Molitva sv. Franje Ksaverskog - isusovca i misionara...

"Ja ljubim te o Bože blag,
Ne zato što je raj mi drag,
Nit´zato da međ´proklete
Ti bacio me ne bi.
Na križu, o moj Isuse,
Ti skroz me privi k sebi.

Ti čavle, koplje podnese,
I nebrojene bolove,
Sve nesnosne sramote,
I smrt. A za me sve to, sve
Za moje, vaj, grjehote.

Pa kako da te ne ljubim,
O Isuse moj, srcem svim?!
Rad raja ne ljubim te tvog,
Ni od stra´ognja paklenog,
Nit´rad probitka ikakvog;
Već ljubim te ko mene ti,
I vijekom ću te ljubiti
Tek što si kraljem srca mog,
Tek stoga što si vječni Bog."

(Prepjevao p.Milan Pavelić, SJ)



I tako smo jučer u Palmotićevoj, na najljepši mogući način proslavili, i 1. petak, i blagdan sv. Franje Ksaverskog...Zahvaljujemo svima, koji ga slijede na njegovu putu misija i svetosti, mjesečno pomažući siromašnoj dječici s. Lenke...Jučer smo uplatili prikupljenih (u Hrvatskoj, Poljskoj i Švicarskoj!) - 950 dolara!!! Bogu hvala i svim dobročiniteljima...Ovih dana očekujemo i Božićno pismo s. Lenke za sve nas! Poljaci preporučuju u molitve njihov sutrašnji humanitarni koncert za s. Lenku, a naši "Švicarci" - Bernardin nastup sljedeće subote, 11.prosinca, među 12 finalista za švicarsku pjesmu Eurovizije!
- 09:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.12.2010., srijeda

U Poljskoj! Humanitarni koncert za s. Lenku! Misijska Europska Katolička Inicijativa : )))



Ove nedjelje, 5. prosinca, Darekova obitelj je preko njihove nove udruge, organizirala humanitarni koncert za s. Lenku i njene indijanske klince u Poljskoj!

Mi ćemo se ovdje duhovno obnavljati u Lasinji, od petka 3.12 do nedjelje 5. 12, u Poljskoj će se humanitarno svirati i pjevati, s. Lenka će s nama moliti, i bit će baš - Lijepo! Svi ćemo biti povezani u molitvi! A zajedno i sa Švicarskom, gdje se Bernarda priprema za svoj nastup sljedeće subote...

Svi smo povezani, duhovno i molitveno!

Misijska Europska Katolička Incijativa!
- 00:17 - Komentari (1) - Isprintaj - #

< prosinac, 2010 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Travanj 2017 (1)
Lipanj 2011 (4)
Svibanj 2011 (28)
Travanj 2011 (33)
Ožujak 2011 (26)
Veljača 2011 (9)
Siječanj 2011 (24)
Prosinac 2010 (10)
Studeni 2010 (27)
Listopad 2010 (25)
Rujan 2010 (30)
Kolovoz 2010 (6)
Srpanj 2010 (23)
Lipanj 2010 (26)
Svibanj 2010 (33)
Travanj 2010 (28)
Ožujak 2010 (29)
Veljača 2010 (33)
Siječanj 2010 (34)
Prosinac 2009 (35)
Studeni 2009 (31)
Listopad 2009 (19)
Rujan 2009 (17)
Kolovoz 2009 (20)
Srpanj 2009 (17)
Lipanj 2009 (12)
Svibanj 2009 (24)
Travanj 2009 (18)
Ožujak 2009 (22)
Veljača 2009 (34)
Siječanj 2009 (24)
Prosinac 2008 (23)
Studeni 2008 (15)
Listopad 2008 (21)
Rujan 2008 (11)
Kolovoz 2008 (14)
Srpanj 2008 (8)
Lipanj 2008 (22)
Svibanj 2008 (15)
Travanj 2008 (13)
Ožujak 2008 (13)
Veljača 2008 (12)
Siječanj 2008 (8)
Prosinac 2007 (14)
Studeni 2007 (10)
Listopad 2007 (7)
Rujan 2007 (7)
Kolovoz 2007 (13)

Komentari On/Off


Counters
Counters







Statistike

Učimo kuhati!

O kuhanju nemam pojma, a na internetu sam stalno...
Onda je za početak kuharske prakse, ovo idealna kombinacija:

Coolinarka

Crochef

Od srca hvala prijateljicama koje su mi preporučile gornje stranice!

I veliki pozdrav i poštovanje svim kuharima i kuharicama!!!


Novo:

Adventski kalendar

Najljepše Došašće uz Misijsko kumče - suradnja s Misijskim Uredom

Naš novi projekt za listopad 2010: Stepinčeva Krunica!



Zagrebačka Nadbiskupija

SPAS - Studentski pastoral

Najnovije aktivnosti



"Kristov Stol" Misijska Europska Katolička Inicijativa

Naše nove web stranice!!!

Od 17. svibnja 2010. "Kristov Stol" Misijska Europska Katolička Inicijativa i službeno je registriran kao samostalna Udruga.

Sa sjedištem u Zagrebu, Pilarova 45/1.

Predsjednica: Drina Ćavar (kristov.stol@gmail.com)

Može nas se naći i u Službenom registru Udruga Republike Hrvatske.

Tako da od lipnja nove godine sve uplate za našu akciju (100 darovatelja 100 kuna mjesečno za 100 indijanske dječice u centru s. Lenke! - Zato se i zovemo: Kris100v STO-L! :) možete uplaćivati (pojedinačno ili trajnim nalogom) na naš novi broj Žiro računa u Privrednoj Banci Zagreb:

Žiro račun: : 2340009
-1110433489
(Privredna Banka Zagreb)


Odnosno za uplate iz inozemstva (npr. 15 eura mjesečno):

HR67 2340 0091 1104 3348 9
PRIVREDNA BANKA ZAGREB D.D.
10000 Zagreb, Račkoga 6, Croatia
SWIFT CODE: PBZGHR2X


Udruga: Kristov Stol, Pilarova 45/1
Naznaka: Za pomoć misiji s. Lenke Čović u Ekvadoru

(Poziv na broj: ne treba, ali ako negdje traže, samo stavite 10010010, bez modela)

Jednom mjesečno, na 1. petak u mjesecu, uplaćujemo prikupljene donacije na ekvadorski račun s. Lenke Čović i njene Zajednice Krista Misionara Molitelja.

Od 7. 4. 2010. do 31.5.2010.
pozivima na humanitarni telefon prikupljeno je nešto više od 200 kn,
čime smo prehranili 2 djece, u tom periodu! Hvala svima!

Razgovor za KNI u travnju 2010.

Moje mail adrese:
meki.suncev.sjaj@gmail.com (najčešće koristim)
kristov.stol@gmail.com (za projekt i udrugu)
drina.cavar@gmail.com (novi osobni mail)

Vrijeme kod s. Lenke u Ekvadoru:


Vrijeme kod nas u Hrvatskoj:


"Vrijeme i prostor su relativne kategorije! Samo Bog je uvijek i svuda!"

Postu za s. Lenku mozete slati na slijedecu adresu:

s. Lenka Covic
Comunidad Cristo Misionero Orante
A.A. 17-21-93
Quito
Ecuador
South America


Poljski ekvadorski blog o s. Lenki (uskoro i na engleskom!)

Vijesti o mom djelovanju u misijama:

Razgovor za KNI u travnju 2010.

Clanak u Glasu Koncila o mom odlasku u misije

IKA vijest o mom odlasku u misije 5.9.2007

Drina i MVKO

Zdenac arhiva (u godini moje suradnje s njima 5.9.2007-5.9.2008):


Zdenac - Drina odlazi u misije 5.9.2007.

Zdenac - Drina - opis misija

Zdenac - Drina - prvi clanci iz misija

Zdenac - Drinine fotke iz Ekvadora 2007/2008

Sisačka biskupija

Varaždinska biskupija

Đakovačko osiječka nadbiskupija

Vojni ordinarijat

Blog moga tate:
Katolička Hrvatska

Hrvatska novija povijest:
(da se ne zaboravi)

Povijesni govori predsjednika Tuđmana

Najzanimljiviji blog:

Don Blog!




Mali Princ

Galeb Jonathan Livingstone

Priče iz davnine - Ivana Brlić Mažuranić

Priče iz davnine2 - Ivana Brlić Mažuranić

HRT - dogodilo se na današnji dan
(koristan i zanimljiv link...)

Duhovna literatura:
Biblija

Biblijska tražilica!

Katekizam katoličke Crkve

Katekizam katoličke Crkve - detaljnije

Enciklike Ivana Pavla II

Dokumenti 2. Vatikanskog koncila


Nasljeduj Krista - Kempenac

Nasljeduj Krista - Stepinčev prijevod

Rasprava o pravoj pobožnosti prema Presvetoj Djevici Mariji - sv. Lj. Montfortski

Web Hrvatska

Molitvene nakane

Legenda o p. Lukinoj stoli...

I molite za njega,
da se sto prije potpuno
mentalno, psihicki i duhovno oporavi!

Stara p. Lukina dopisivanja

Stare p. Lukine propovijedi
(2009. je godina B)

Stari tekstovi od Matine Drine - na p. Lukinim SKAC stranicama


Drina, p. Luka i misije...

O Drini i drugim Palmasima...

DT chatovi iz misija:

Chat br.2 25.1.2009.

Chat br.1 28.12.2008.

Stare fotke

SKAC arhiva (tijekom moje suradnje s njima od pocetaka 2002, do ljeta 2006):

P. Luka i SKAC - fotke 2002.

P. Luka i SKAC - fotke 2003.

Drina i SKAC u Mariazellu - 2004.

P. Luka - Krapinske - rodjendan 2005.

P. Luka - Osjecki koncert 2005.

Drina na Papinu sprovodu u Rimu 2005.

Promocija p. Lukine knjige u Splitu - 2006.

Katoličke novosti:

IKA - vijesti i najave

Katolička tiskovna agencija Biskupske Konferencije BiH


Zanimljivi prilozi:

Križni put velečasnog Suca

Zanimljivi i korisni linkovi:

Blog.hr

Udruga Svjetlo Europe

Europski rječnik

Jako dobar španjolsko španjolski rječnik

Venecija

Udruga Zdenac

Taize - Zagreb

Moja župa

Kćeri Srca Isusova

Kćeri Srca Isusova - Venecija

Kćeri Srca Isusova - međunarodna stranica

Ivan Pavao II

Kauza Ivana Pavla II

Misericordia Divina

Poezija

Hrvatske pjesme i popjevke : )

MVKO

SKAC

Dražen Petrović

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge

Pogled u budućnost

Slibe.com - Free Image Picture Photo Hosting Service - Click to enlarge