Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Proslavimo sutra zajedno godišnjicu Stepinčeva izlaska iz Lepoglave...

Sutra - svi u Lepoglavu!!!

"Tko sutra želi uzveličati taj povijesni događaj u Lepoglavi, vlak iz Zagreba za Varaždine, ide u 7.16h, a iz Varaždina za Lepoglavu ...u 10.20h, tamo smo u 10.55h, taman na vrijeme. Povratak vlakom iz Lepoglave u 17.08, u Zg smo u 20.13h, cijena povratne karte - 104 kn..."

U Lepoglavi otkrivanje kipa bl. Alojzija Stepinca

"Lepoglava, (IKA) - U Lepoglavi, gdje je više od pet godina bio zatočen zagrebački nadbiskup blaženi kardinal i mučenik Alojzije Stepinac, u nedjelju 5. prosinca, na dan njegova izlaska iz lepoglavske kaznionice, održat će se svečanost otkrivanja i blagoslova kipa sa Stepinčevim likom. Otkrivanju će prethoditi misa koju će u 11 sati u župnoj crkvi Bezgrešnog začeća BDM predvoditi varaždinski biskup Josip Mrzljak.
Akademski kipar Anđelko Odak autor je kipa blaženog Alojzija Stepinca, zaštitnika Varaždinske biskupije, koji je na njezinu području bio u sužanjstvu od 19. listopada 1946. do 5. prosinca 1951. Kip se otkriva u godini 50. obljetnice mučeničke smrti lepoglavskog uznika."

Manolić i Stepinac - 5.12.1951...

Zajedno u Kristu - Sa Stepincem u Došašće

Krašić, 5.12.1951:

"Opazim ga. Bio je blijed u licu, malo slab, izmučen...Otvorim brzo vrata i ni sam ne znam, kako sam se našao pred njim na koljenima, poljubio mu ruku izgovorivši: "Dobro nam došli!"...Kroz to vrijeme gledam, kako mu izraz lica prima sve više vedrine, pita: "Jeste li mi se nadali, kako ste, tko je u kući, je li teško?" (Vranekovićev Dnevnik, 5.12.1951)

"Svijet plače čim ga je ugledao. Molitva se po crkvi čuje više nego obično, jer moleći kroz suze, šapat molitve je jači - glasniji. Lijepe adventske pjesme danas se pjevaju s posebnim zanosom. Ljudi se u zadnjem dijelu crkve podižu na noge, da ga bolje vide, a on klečeći oborio glavu i moli...Koliko li je sada utjehe osjetio, kad mu pred očima iskrsli oni lijepi dani, kad je i on svakog dana dolazio na zornicu i sada opet sluša divne melodije - zanosno pjevanje vjernika, koji su potpuno ispunili crkvu i u moru ove pokvarenosti zanosno slave Boga i Bogorodicu, i kao da prkose svemu što je protivno Stvoritelju"

Post je objavljen 04.12.2010. u 12:25 sati.