Zar papir stvarno trpi sve?

29 kolovoz 2017

George Bernard Shaw: "Pohlepa za novcem je izvor svega zla" ... Pohlepnik, ma što bio sadržaj njegove pohlepe, nikada neće imati dovoljno ni biti zadovoljan.


Za mene, pohlepa je tako ljigava osobina. Jednostavno ne volim ljude koji su spremni zbog novca "gaziti" preko ljudskih života.
U redu je imati cilj i težiti lakšem životu, no to ne znači da moraš drugome činiti loše zbog vlastite koristi.
I nije to samo u poslu, u svemu je tako. Obiteljski, prijateljski, pa čak i u jebenoj vezi.

Tijekom svog radnog i životnog iskustva nagledala sam se dosta takvih primjera. Iako bi u ovim godina trebala biti imuna na ljudsku pohlepu, moje biće se zgrozi. Gledajući svakodnevno što taj papir učini od čovjeka slabića, dođe mi da povratim i vratim tu povraćotinu nazad u sebe!

Iako sebe ne gledaju kao osobu pohlepnika jer cilj opravdava sredstvo, frustrira me činjenica što to njih nimalo ne dira.

Rekao bi jedan daljnji rođak- koliko posjeduješ toliko vrijediš.

Tko koga tu posjeduje? Jer realno čovjek ne posjeduje ništa osim običnog komada papira. Novac, ugovori, vlasnički listovi.... sve to dolazi u obliku papira.
Što ćeš uraditi kad ti se dogodi prometna nesreća, dobiješ rak, ostaneš paraliziran, ili postaneš biljka?Znaš što ćeš uraditi? Apsolutno ništa.
Na duge staze sav papir ovog svijeta nije ti dovoljan.
Tko voli grabežljivce, klasične ljudske prevare u maskama gospode? Ako si pohlepno govno, prikaži se, budi govno do kraja.

Na kraju, da zaključimo ovaj nadasve netipičan tekst- prije no što postaneš pohlepna seljačina ( pritom ne mislim na ljude koji žive na selu ) razmisli hoćeš li svojim postupkom nanijeti nekom zlo.

Ispričavam se puku na svome vokabularu, no bio mi je prijeko potreban.


Oznake: pohlepa, ljudska povraćotina, slabost, osobine