This kind of woman

09 kolovoz 2017
Jeste li kad dame moje osjetile strah u muškim očima? Strah dok gledaju u vas? Jeste li osjetile da vas se boje? Jeste li jedna od tih žena? Jeste li jedna od onih žena koje je bolje zaobići nego susresti?

Da.....
Muškarci se boje takvih žena, žena koje imaju što reći, žena za koje podsvjesno osjećaju da bi im mogle ugroziti stanište.
Osjećaju se kastrirano ako pokažemo da smo jednako snažne ili ne daj Bože sposobnije i izdržljivije, kako na poslovnom tako i na privatnom i obiteljskom polju.
Prave smo zvijeri, zar ne?

Mnogi od njih će priznati da smo pametnije, snalažljivije ali neće biti u našoj okolini već će spretno nas zadržati u zoni u kojoj se neće naći ugroženi.

Ja, na primjer, imam različite izraze lica i glasa, ovisno tko se u meni probudio. Takva mi je prirodna ćud. Stoga sam dosta za svog života se naslušala da smirim svoje strasti, snizim tonalitet ili da prestanem podizati lijevu obrvu.
Svaki put iznova moram objašnjavati da nisam ljuta, namrgođena i da ne vičem. Nisam jedna od onih koja sve drži pod hladnom kontrolom, moje lice odražava ono kakva sam iznutra u tom trenutku i to nema veze s okolinom.

Muškarcima sa takvim stavom se nikad neće spočitavati njihova reakcija da ne viču ili da promijene izraz lica. Tu nikad nećemo biti ravnopravni.

Jednom sam čula iz muških usta da je za ženu jedino bitno da bude lijepa! Čak ja koja puno pričam znam ostati bez teksta.
Ima žena koje pristaju samo to i biti ili su napravljene od takvog materijala. To se zove linija manjeg otpora. Za sve ostalo postoji taj muškarac.

Ako ipak niste jedna od tih žena, i želite upotrebljavati cijeli svoj mozak znajte da ćete se naći na meti muških jezika. Što je zapravo zabavno, jedna od onih stvari koje bar mene mogu nasmijati i samoj sebi potvrditi da još živim kako želim.
Jedan moj stariji kolega je utvrdio da sam im sličnija nego ženama i nisam sigurna jel mi to bio kompliment?! Vjerojatno mi je htio dati do znanja da nisam bolja od njih. To mi nikad nije ni bio cilj dati im do znanja već da sam pametnija i dovoljno snažna da mi ne treba muškarac da mi kaže skreni desno i da ja to učinim.
U vječnoj dvojbi čiji je ovo svijet, muški ili ženski....

Bitno je da zapamtimo da naša snaga leži u njihovoj slabosti nad nama, bilo da se radi o poslovnom ili privatnom svijetu.