|
salata od tjestenine na moj način
(tijesto, razna mesa..., razna povrća.., vino, začini) E ovo je već malo kompliciranije utoliko što ima dosta sastojaka! Poput nekih drugih salata i ova salata je dostatna sama za sebe! Kompletno meso, dakle šunku, hrenovke i lungić, izrezati na kockice i popržiti s uljem i ružmarinom. Preliti bijelim vinom, pa kuhati 15 minuta i izvaditi, ohladiti. Skuhati tjesteninu "al dente" ohladiti i primješati meso. Sada dodati iskosana tvrdo kuhana jaja, rajčicu, kuhani grašak, kuhani kukuruz, crne masline, iskosane kisele krastavčiće, kosanu žutu papriku, kosane kapare, bosiljak. Napraviti umaka od limunovog soka, malo worchestera, soli, papra i kvalitetnog ulja i time preliti salatu i izmješati sastojke nježno, no da se dobro prožmu. Poslužiti hladno. (100 g šunke, 2 hrenovke, 250 g lungića, ulje, ružmarin, bijelo vino, 200 g kratke kuhane tjestenine, 2 jaja, 2 rajčice, 150 g kuhanog graška, 100 g kuhanog kukuruza, 100 g crnih maslina, 60 g kiselih krastavčića, 1 žuta paprika, malo kapara, malo svježeg ili suhog bosiljka, limunov sok, worchester, sol, papar, kvalitetno ulje) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
