salata od tjestenine na moj način
(tijesto, razna mesa..., razna povrća.., vino, začini)
E ovo je već malo kompliciranije utoliko što ima dosta sastojaka! Poput nekih drugih salata i ova salata je dostatna sama za sebe!
Kompletno meso, dakle šunku, hrenovke i lungić, izrezati na kockice i popržiti s uljem i ružmarinom. Preliti bijelim vinom, pa kuhati 15 minuta i izvaditi, ohladiti.
Skuhati tjesteninu "al dente" ohladiti i primješati meso. Sada dodati iskosana tvrdo kuhana jaja, rajčicu, kuhani grašak, kuhani kukuruz, crne masline, iskosane kisele krastavčiće, kosanu žutu papriku, kosane kapare, bosiljak.
Napraviti umaka od limunovog soka, malo worchestera, soli, papra i kvalitetnog ulja i time
preliti salatu i izmješati sastojke nježno, no da se dobro prožmu. Poslužiti hladno.
(100 g šunke, 2 hrenovke, 250 g lungića, ulje, ružmarin, bijelo vino, 200 g kratke kuhane tjestenine, 2 jaja, 2 rajčice, 150 g kuhanog graška, 100 g kuhanog kukuruza, 100 g crnih maslina, 60 g kiselih krastavčića, 1 žuta paprika, malo kapara, malo svježeg ili suhog bosiljka, limunov sok, worchester, sol, papar, kvalitetno ulje)
Post je objavljen 17.06.2009. u 22:05 sati.