kuharica moga prijatelja Emira

nedjelja, 25.01.2009.

marinirana plava riba na ribarski

marinirana plava riba na ribarski
Jednostavno ribarsko jelo koje možete pripremiti recimo na jahti, koju naravno nemate jer čitate ovu knjigu, a na jahti ima i pametnijih stvari da se radi, može i na barčici, u uvali ili na terasi, usput je i jeftino. Možda neko nema pojma, ali plava riba je prehrambeno izdašnija!
Skušu, tunu ili srdelu očistite, operite i vrlo važno dobro posušite. Vegetu i sol izmješajte pa ih tom mješavinom iznutra ili izvana. U trbušnu šupljinu većih riba stavite grančice peršina, ribe složite u odgovarajuću posudu, prelijte maslinovim uljem i pokrijte peršinovim i ružmarinovim grančicama. Tako marinirane ribe neka odstoje neko vrijeme. Dobro ugrijte roštilj, iliti dalmatinski "gradele", i to naravno najbolje drvom od vinove loze i stavljajte ribe peći. Tijekom pečenja ribe premazujte grančicom ružmarina koju uvijek umočite u ulje. Ribe pecite sa svake strane 5-10 minuta, što naravno ovisi o njihovoj veličini i težini. Prilog je po meni obavezno blitva na način moje žene, može svježa salata od rajčice, luka, zelene paprike i svježeg krastavca sa maslinovim uljem dobro ohlađena u frižideru, a može i razno kuhano
povrće, krumpir salata ... Vino obavezno jako i crno!
(kila plave ribe, pušlek peršina, ružmarin, maslinovo ulje za mariniranje i pečenje, žlica soli, žlica Vegete)
- 19:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>