teleća plućica na kiselo
Kad nema para, onda nema para i treba smisliti nešto fino za malo para. Ovo je takvo jelo. Oprana plućica i srce kuhajte zajedno sa grincajgom, lukom, cijelim paprom, lovorom i solju. Gotova plućica ohladite i izrežite na uske rezance. Na vruću masnoću stavite žličicu šećera da se karamelizira. Na to stavite brašno i sitno kosani češnjak, peršin, papriku u prahu, a na kraju plućica i srce. Zakiselite octom i kriškom limuna, dodajte malo naribanog muškatnog oraščića i sve zalijte vodom u kojoj ste kuhali plućica i srce. Još jednom prokuhajte. Domaći kruh i čaša crnjaka. (1 plućica, najbolje teleća, ali idu i juneća zajedno sa srcem, 1 grincajg, 1 luk, lovor, 10 dag masnoće, žličica šećera, žličica brašna, 1 režanj češnjaka, peršin, malo crvene mljevene paprike, žličica octa, 1 kriška limuna, malo oraščića, papar u zrnu, sol) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)