Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

teleća plućica na kiselo

teleća plućica na kiselo
Kad nema para, onda nema para i treba smisliti nešto fino za malo para. Ovo je takvo jelo.
Oprana plućica i srce kuhajte zajedno sa grincajgom, lukom, cijelim paprom, lovorom i solju. Gotova plućica ohladite i izrežite na uske rezance. Na vruću masnoću stavite žličicu šećera da se karamelizira. Na to stavite brašno i sitno kosani češnjak, peršin, papriku u prahu, a na kraju plućica i srce. Zakiselite octom i kriškom limuna, dodajte malo naribanog muškatnog oraščića i sve zalijte vodom u kojoj ste kuhali plućica i srce. Još jednom prokuhajte. Domaći kruh i čaša crnjaka.
(1 plućica, najbolje teleća, ali idu i juneća zajedno sa srcem, 1 grincajg, 1 luk, lovor, 10 dag masnoće, žličica šećera, žličica brašna, 1 režanj češnjaka, peršin, malo crvene mljevene paprike, žličica octa, 1 kriška limuna, malo oraščića, papar u zrnu, sol)


Post je objavljen 07.03.2008. u 13:27 sati.