bećar paprikaš
Kad se naprave pečene paprike za zimnicu, odnosno za salatu od pečenih paprika, računajte i na nešto paprika koje će vam poslužiti za ovaj interesantan paprikaš. Fine svinjske šnicle narežite na trake, luk na rezance, pečenu papriku također na rezance, a pelate iz konzerve na kockice. Meso prepržiti na vrućoj masti ili ulju, posoliti, posuti crvenom mljevenom paprikom, dodati luk i sve dinstati zajedno s mesom uz dodavanje po potrebi malo vode. Prije vode dodati malo crnog vina. Negdje u polovici dinstanja, cca nakon pola sata dodati papriku , Vegetu, papar, malo ljute paprike, po potrebi soli. Negdje deset minuta prije kraja dodati pelate. Servira se sa žgancima, pireom ili njokima. No može i solo s domaćim kruhom i čašom crnjaka. (70 dag nemasnih, finih svinjskih šnicli, pola kg luka, pola kg oguljenih pečenih paprika, pola kg pelata iz konzerve, mast ili ulje, sol, malo mljevene slatke crvene paprike, pola do jedan dcl crnog vina, Vegeta, papar, malo ljute crvene paprike) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)