Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

bećar paprikaš

bećar paprikaš
Kad se naprave pečene paprike za zimnicu, odnosno za salatu od pečenih paprika, računajte i na nešto paprika koje će vam poslužiti za ovaj interesantan paprikaš.
Fine svinjske šnicle narežite na trake, luk na rezance, pečenu papriku također na rezance, a pelate iz konzerve na kockice. Meso prepržiti na vrućoj masti ili ulju, posoliti, posuti crvenom mljevenom paprikom, dodati luk i sve dinstati zajedno s mesom uz dodavanje po potrebi malo vode. Prije vode dodati malo crnog vina. Negdje u polovici dinstanja, cca nakon pola sata dodati papriku , Vegetu, papar, malo ljute paprike, po potrebi soli. Negdje deset minuta prije kraja dodati pelate. Servira se sa žgancima, pireom ili njokima. No može i solo s domaćim kruhom i čašom crnjaka.
(70 dag nemasnih, finih svinjskih šnicli, pola kg luka, pola kg oguljenih pečenih paprika, pola kg pelata iz konzerve, mast ili ulje, sol, malo mljevene slatke crvene paprike, pola do jedan dcl crnog vina, Vegeta, papar, malo ljute crvene paprike)


Post je objavljen 07.03.2008. u 13:02 sati.