|
Evo nas kod jednog poglavlja koje bi moglo biti knjiga sama za sebe. Tako su se hranili naši stari, po seljačkim kućama, kod nas ili vani, tako se hranimo i danas. No danas je to prepušteno kojekakvim "gablec" mjestima i uglavnom zbog štednje u većini slučajeva nedovoljno kvalitetno napravljeno. Čak se i većina jela odavde ili zbog priprostosti kao varivo od krastavaca s pireom ili pak zbog vremenske kompliciranosti kao bosanski lonac vrlo teško nađu. Da se razumijemo. Ni ja nisam imao točan kriterij što staviti u ovo poglavlje. Jer jedan pravi mađarski gulaš slobodno zaslužuje mjesta među jelima od govedine i to u samom vrhu. Ravnao sam se možda po onome što najčešće jedemo po kućama, da bude između toga i tzv. "jelo sa žlicom", da može izdržati u hladnjaku "do sutra", jednostavno za pripremu itd...
Ne zaboravimo da bilo tko dođe na objed kod vas i vi mu ponudite jedno od ovih jela, nema sramote. Dapače, danas je to "šminka", a usput i nije skupo. Vina također nudimo jednostavna, obična i stolna. Neka se osjeća topli domaći duh! |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
