Evo nas kod jednog poglavlja koje bi moglo biti knjiga sama za sebe. Tako su se hranili naši stari, po seljačkim kućama, kod nas ili vani, tako se hranimo i danas. No danas je to prepušteno kojekakvim "gablec" mjestima i uglavnom zbog štednje u većini slučajeva nedovoljno kvalitetno napravljeno. Čak se i većina jela odavde ili zbog priprostosti kao varivo od krastavaca s pireom ili pak zbog vremenske kompliciranosti kao bosanski lonac vrlo teško nađu. Da se razumijemo. Ni ja nisam imao točan kriterij što staviti u ovo poglavlje. Jer jedan pravi mađarski gulaš slobodno zaslužuje mjesta među jelima od govedine i to u samom vrhu. Ravnao sam se možda po onome što najčešće jedemo po kućama, da bude između toga i tzv. "jelo sa žlicom", da može izdržati u hladnjaku "do sutra", jednostavno za pripremu itd...
Ne zaboravimo da bilo tko dođe na objed kod vas i vi mu ponudite jedno od ovih jela, nema sramote. Dapače, danas je to "šminka", a usput i nije skupo. Vina također nudimo jednostavna, obična i stolna. Neka se osjeća topli domaći duh!
Post je objavljen 23.01.2008. u 20:09 sati.