Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

Domaća seljačka kuhinja.

Evo nas kod jednog poglavlja koje bi moglo biti knjiga sama za sebe. Tako su se hranili naši stari, po seljačkim kućama, kod nas ili vani, tako se hranimo i danas. No danas je to prepušteno kojekakvim "gablec" mjestima i uglavnom zbog štednje u većini slučajeva nedovoljno kvalitetno napravljeno. Čak se i većina jela odavde ili zbog priprostosti kao varivo od krastavaca s pireom ili pak zbog vremenske kompliciranosti kao bosanski lonac vrlo teško nađu. Da se razumijemo. Ni ja nisam imao točan kriterij što staviti u ovo poglavlje. Jer jedan pravi mađarski gulaš slobodno zaslužuje mjesta među jelima od govedine i to u samom vrhu. Ravnao sam se možda po onome što najčešće jedemo po kućama, da bude između toga i tzv. "jelo sa žlicom", da može izdržati u hladnjaku "do sutra", jednostavno za pripremu itd...
Ne zaboravimo da bilo tko dođe na objed kod vas i vi mu ponudite jedno od ovih jela, nema sramote. Dapače, danas je to "šminka", a usput i nije skupo. Vina također nudimo jednostavna, obična i stolna. Neka se osjeća topli domaći duh!



Post je objavljen 23.01.2008. u 20:09 sati.