kuharica moga prijatelja Emira

nedjelja, 07.10.2007.

lignje punjene pršutom na istarski

lignje punjene pršutom na istarski
Od svih mogućih punjenja lignji, ovo je svakako, bar po mome mišljenju uvjerljivo najbolje. Dobar štos je i to što se ovo jelo, bar zbog pršuta koji je kao i uvijek nebulozno skup, čini skupo. No ono je toliko zasitno da su i tri četiri lignje dostatne za porciju. Vjerovali ili ne.
Uzimamo samo tijela lignji i očistimo. Pršut omotamo oko sira i umetnemo u lignju. Ako treba zatvorimo čačkalicom. Poslažemo lignje u tepsiju. pospemo mrvicama, dijelom peršina, paprom, solju, maslinovim uljem i vinom i pećemo na 220 C 25-30 minuta. Za posluživanje posložiti lignje jedna kraj druge na platu, posipati ostatkom peršina i preliti umakom. Što se tiče priloga po meni idu žganci, može riža, a i kuhani slani krompir, sve eventualno posuto sa malo sjecaknog peršina. Obavezna zelena ili matovilec, ili pak svježi isključivo mladi špinat začinjen kao i sve ostale salate. Vino jače crno.
(1,2 kg manjih lignji, 250 g pršuta, 1 dcl maslinovog ulja, 250 g tvrđeg ovčjeg sira, 15 g mrvica, 2 dcl bijelog vina tipa Malvazija, cca 10 g sjeckanog peršina, 2 g papra, 10 g
- 16:16 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>