Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

lignje punjene pršutom na istarski

lignje punjene pršutom na istarski
Od svih mogućih punjenja lignji, ovo je svakako, bar po mome mišljenju uvjerljivo najbolje. Dobar štos je i to što se ovo jelo, bar zbog pršuta koji je kao i uvijek nebulozno skup, čini skupo. No ono je toliko zasitno da su i tri četiri lignje dostatne za porciju. Vjerovali ili ne.
Uzimamo samo tijela lignji i očistimo. Pršut omotamo oko sira i umetnemo u lignju. Ako treba zatvorimo čačkalicom. Poslažemo lignje u tepsiju. pospemo mrvicama, dijelom peršina, paprom, solju, maslinovim uljem i vinom i pećemo na 220 C 25-30 minuta. Za posluživanje posložiti lignje jedna kraj druge na platu, posipati ostatkom peršina i preliti umakom. Što se tiče priloga po meni idu žganci, može riža, a i kuhani slani krompir, sve eventualno posuto sa malo sjecaknog peršina. Obavezna zelena ili matovilec, ili pak svježi isključivo mladi špinat začinjen kao i sve ostale salate. Vino jače crno.
(1,2 kg manjih lignji, 250 g pršuta, 1 dcl maslinovog ulja, 250 g tvrđeg ovčjeg sira, 15 g mrvica, 2 dcl bijelog vina tipa Malvazija, cca 10 g sjeckanog peršina, 2 g papra, 10 g


Post je objavljen 07.10.2007. u 16:16 sati.