škampi "San Pietro"
Ako ih je izmislio Sveti Petar svaka čast! Samo mi nije jasno kakve veze ima San pietro s Indijom i njezinom kuhinjom. Izvaditi repove iz škampi i očistiti crno crijevo. Isto postupiti i s indijskim račićima ako ih imamo, inače povećati količinu škampa. U tavi na maslacu propržiti isjeckani vlasac, dodati nasjeckane šampinjone i propirjati. Nekoliko minuta kasnije dodati repove škampa, a malo kasnije i račiće. Poprskati konjakom i ostaviti da djelomično ispari. Potkraj kuhanja dodati slatko vrhnje i pustiti da se umak ukuha. Na maslacu popržiti vlasac i dodati rižu. Promiješati da riža upije sok, začiniti s malo currya, preliti bijelim vinom, pričekati da malo ispari, pa uliti kipuću pileću ili goveđu juhu. Neka provrije. Posudu zatvoriti poklopcem i stviti u dobro zagrijanu pećnicu na 180 C. Ne miješati! Nakon cca 18 minuta izvaditi i rižu rastresti s vilicom. Riža se servira okolo tanjura, a u sredinu umak od rakova. Tokom priređivanja kontrolirajte slanoću i papar koji ja ovdje volim staviti bijeli i malo više! Vino suho i bijelo. (20 većih repova škampa, 150 g indijskih račića, 50g maslaca, 2 vlasca, 150 g šampinjona, čašica Martella, 2 dcl slatkog vrhnja, 50 g maslaca, 1 vlasac, 300 g riže, malo currya, čaša bijelog suhog vina, 6 dcl pileće ili goveđe juhe, sol, papar) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)