Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

škampi "San Pietro"

škampi "San Pietro"
Ako ih je izmislio Sveti Petar svaka čast! Samo mi nije jasno kakve veze ima San pietro s Indijom i njezinom kuhinjom.
Izvaditi repove iz škampi i očistiti crno crijevo. Isto postupiti i s indijskim račićima ako ih imamo, inače povećati količinu škampa. U tavi na maslacu propržiti isjeckani vlasac, dodati nasjeckane šampinjone i propirjati. Nekoliko minuta kasnije dodati repove škampa, a malo kasnije i račiće. Poprskati konjakom i ostaviti da djelomično ispari. Potkraj kuhanja dodati slatko vrhnje i pustiti da se umak ukuha. Na maslacu popržiti vlasac i dodati rižu. Promiješati da riža upije sok, začiniti s malo currya, preliti bijelim vinom, pričekati da malo ispari, pa uliti kipuću pileću ili goveđu juhu. Neka provrije. Posudu zatvoriti poklopcem i stviti u dobro zagrijanu pećnicu na 180 C. Ne miješati! Nakon cca 18 minuta izvaditi i rižu rastresti s vilicom. Riža se servira okolo tanjura, a u sredinu umak od rakova. Tokom priređivanja kontrolirajte slanoću i papar koji ja ovdje volim staviti bijeli i malo više! Vino suho i bijelo.
(20 većih repova škampa, 150 g indijskih račića, 50g maslaca, 2 vlasca, 150 g šampinjona, čašica Martella, 2 dcl slatkog vrhnja, 50 g maslaca, 1 vlasac, 300 g riže, malo currya, čaša bijelog suhog vina, 6 dcl pileće ili goveđe juhe, sol, papar)


Post je objavljen 07.10.2007. u 16:08 sati.