|
priljepci po "guštu"
Interesantno je da priljepaka ima na svakom koraku, a "svi mi" kao i inače veliki poznavaoci morskog voća uopće ne marimo za njih. A nijh kao i dagnji stvarno ima u izobilju. Priljepci su morski puževi koji prijanjaju uz kamen. Jako su ukusni, naročito veliki na kojima se uhvatila morska trava. Pripremaju se na ulju i češnjaku, na brudet ili kao rižot. Čak sam jednom ih jeo i sa špagetima! Priljepke dobro ostružemo i operemo četkom. Pripazimo da na dijelu kojim su prianjali uz kamen ne bude ostataka kamena ili pijeska. U posudu stavimo grijati maslinovo, sitno sjeckani češnjak i peršin. Promiješamo i odmah stavimo oprane i ocijeđene priljepke. Opet malo promiješamo, poklopimo i pustimo da se tako poklopljeni dogotove u vlastitom soku. To je negdje oko 10 minuta. Na kraju po potrebi dodamo soli i papra i odmah poslužimo, ako je ikako moguće uz kruh ispod peke, ili neki domaći. Vino suho, bijelo, dalmatinsko, može jače. (1 kg priljepaka, 4 režnja češnjaka, 0,5 dcl maslinovog ulja, peršin, sol, papar) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
