|
gregada
Gregada je ustvari staro ribarsko jelo. Toliko staro da samo bog zna. Radi se od bijele ribe i to onih komad koji su manji i nisu pogodni za filetiranje ili gradele ili neki drugi način. Recimo zgodne su male škarpine, kokoti, pišmoli, arbunčići itd. Dakle očistiti ribu (kako je to dobro kad je more okolo pa se čisti u moru!!!), neka bude mješana po mogućnosti, pa nekoliko ribica stavite na dno posude, dodajte luk narezan na deblje ploške, izrezanu i oguljenu rajčicu, režnje češnjaka i sve pokriti s pola krumpira izrezanog na tanke kriške, pa opet stavite ribu i na nju drugu polovicu krumpira. Posolite i popaprite, dodajte pravog maslinovog ulja i dolijte toliko vode da ogrezne. Kuhajte na jakoj vatri dok krumpir ne omekša, ne dulje od pola sata jer će vam se riba raspasti. Na kraju pospite s dosta svježeg iskosanog peršina. Vino jako, suho i bijelo. (70 dag manje bijele miješane ribe, 1 luk, 1 rajčica, 3 veća režnja češnjaka izrezanog na malo manje dijelove, 1 kg krumpira koji se u tankim kriškama može skuhati za pola sata, sol, crni papar, 1 dcl extra maslinovog ulja, voda, peršin) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
