Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

gregada

gregada
Gregada je ustvari staro ribarsko jelo. Toliko staro da samo bog zna. Radi se od bijele ribe i to onih komad koji su manji i nisu pogodni za filetiranje ili gradele ili neki drugi način. Recimo zgodne su male škarpine, kokoti, pišmoli, arbunčići itd. Dakle očistiti ribu (kako je to dobro kad je more okolo pa se čisti u moru!!!), neka bude mješana po mogućnosti, pa nekoliko ribica stavite na dno posude, dodajte luk narezan na deblje ploške, izrezanu i oguljenu rajčicu, režnje češnjaka i sve pokriti s pola krumpira izrezanog na tanke kriške, pa opet stavite ribu i na nju drugu polovicu krumpira. Posolite i popaprite, dodajte pravog maslinovog ulja i dolijte toliko vode da ogrezne. Kuhajte na jakoj vatri dok krumpir ne omekša, ne dulje od pola sata jer će vam se riba raspasti. Na kraju pospite s dosta svježeg iskosanog peršina. Vino jako, suho i bijelo.
(70 dag manje bijele miješane ribe, 1 luk, 1 rajčica, 3 veća režnja češnjaka izrezanog na malo manje dijelove, 1 kg krumpira koji se u tankim kriškama može skuhati za pola sata, sol, crni papar, 1 dcl extra maslinovog ulja, voda, peršin)


Post je objavljen 03.06.2007. u 15:46 sati.