|
Divljač i divlja perad: teška, jača crna vina. Potpuno točno: kao najaromatičnije jelo koje postoji, koncentrirano i krepko, dlakava i pernata divljač harmonizira isključivo s najboljim i najtežim, najpunijim i starim suhim crnim vinima. To je kruna nekog idelanog obroka il idealni obrok sam po sebi, ideal teško dostižan danas kad je divljači sve manje i kad u totalni zaborav pada umijeće priređivanja tih jela. Dakle crno vino, ali - eto, uvijek ima jedan ali - čudan je izuzetak ono što se događa s hladnim pečenjem od divljači i to poglavito pernate. Na primjer, hladno pečenje od fazana ili od trčke fenomenalno korespondiraju sa šampanjcem, ali jedino sa suhim! Tu je na djelu isti obrat kao što sam rekao i kod bifteka. Također uz jednu paštetu od divljači ponudit ćemo "mirisni čaj", a ne vino. No mislim da je to već previše filozofiranja, nažalost u današnje vrijeme u kojem divljač egzistira još jedino u zoološkim vrtovima.
Da se razumijemo. Kad kažem zec, mislim zec, a nikako kunić! Jer kunić za mene nema apsolutno nikakve usporedbe sa pravim šumskim zecom. Kako ćete ga nabaviti to je isključivo vaš problem, ali ako nema zeca nema ni ovih krasnih 3 ručka ili večere, s time da vam za zeca na stari kraljevski način treba gotovo živ zec, ali otom potom. .. |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
