šnicla dede Marka
Pokojni deda Marko u svojoj 94. godini još uvijek je tako dobro radio svoju šniclu, uvijek posluženu uz kuhani krumpir, hladnu salatu od cikle ili pečenih paprika i čašu dobrog crnjaka. Istući odreske, posoliti, premazati senfom i ispržiti na margarinu. Posebno ispržiti oljušteni i nasjeckani luk. Očišćene babure nasjeckati na kockice i umiješati u luk. Ispržite ih. Sol, papar i mljevenu crvenu papriku umiješati, zatim dodati peršun, zaliti juhom i ispirjati. U zgotovljeni umak ubaciti odreske da se dobro zagriju. Prije posluživanja jelo prekriti gustim vrhnjem. (75 dag svinjetine od buta, 4 dag brašna, 12 dag luka, 15 dag paprike babure, 4 dag senfa, 8 dag margarina, 1 dcl masnog kiselog vrhnja, sol, papr, mljevenu crvenu papriku, juha, peršun list) |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)