kuharica moga prijatelja Emira

četvrtak, 29.03.2007.

šnicla dede Marka

šnicla dede Marka
Pokojni deda Marko u svojoj 94. godini još uvijek je tako dobro radio svoju šniclu, uvijek posluženu uz kuhani krumpir, hladnu salatu od cikle ili pečenih paprika i čašu dobrog crnjaka.
Istući odreske, posoliti, premazati senfom i ispržiti na margarinu. Posebno ispržiti oljušteni i nasjeckani luk. Očišćene babure nasjeckati na kockice i umiješati u luk. Ispržite ih. Sol, papar i mljevenu crvenu papriku umiješati, zatim dodati peršun, zaliti juhom i ispirjati. U zgotovljeni umak ubaciti odreske da se dobro zagriju. Prije posluživanja jelo prekriti gustim vrhnjem.
(75 dag svinjetine od buta, 4 dag brašna, 12 dag luka, 15 dag paprike babure, 4 dag senfa, 8 dag margarina, 1 dcl masnog kiselog vrhnja, sol, papr, mljevenu crvenu papriku, juha, peršun list)
- 22:06 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>