Svinjetina, koja je širom naše zemlje postala nešto kao zaštitni znak domaćeg gurmanstva, osobito priređena na ražnju - " nema tice do prasice" - trebala bi kao tamno meso , određeno masnoćom i specifičnim mirisom, uvijek biti popraćena snažnijim crnim vinima. Ali, nacionalno je pravilo da se svinjetinu zalijeva bijelim i to ne kvalitetnim vinima, pa čak i s "gemištima", što je koliko pogrešno toliko kvari i okus jela. Čini se da tu nema pomoći, pa će svaka sugestija u ovom pogledu biti dočekana skeptično, ako ne i s podrugljivošću. Neki će ipak popustiti, pa će s jelima od svinjetine, u kombinaciji recimo s kiselim kupusom, često prijeći barem na crvena vina (ružice, cvičeke i opola), ali u osnovi se ništa ne mijenja.
Ipak treba jednom probati malo hladnog odojka, naravno s francuskom salatom i čašom dobrog crnog vina! |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)