kuharica moga prijatelja Emira

utorak, 13.03.2007.

Svinjetina

Svinjetina, koja je širom naše zemlje postala nešto kao zaštitni znak domaćeg gurmanstva, osobito priređena na ražnju - " nema tice do prasice" - trebala bi kao tamno meso , određeno masnoćom i specifičnim mirisom, uvijek biti popraćena snažnijim crnim vinima. Ali, nacionalno je pravilo da se svinjetinu zalijeva bijelim i to ne kvalitetnim vinima, pa čak i s "gemištima", što je koliko pogrešno toliko kvari i okus jela. Čini se da tu nema pomoći, pa će svaka sugestija u ovom pogledu biti dočekana skeptično, ako ne i s podrugljivošću. Neki će ipak popustiti, pa će s jelima od svinjetine, u kombinaciji recimo s kiselim kupusom, često prijeći barem na crvena vina (ružice, cvičeke i opola), ali u osnovi se ništa ne mijenja.
Ipak treba jednom probati malo hladnog odojka, naravno s francuskom salatom i čašom dobrog crnog vina!

- 20:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>