|
lička juha na kiselo Luk narezati na sitno i propirjati staklasto. Dodati na sitnije kocke izrezano meso, sol i pirjati. Meso se zna koje se upotrebljava za juhu, a od vrsta koristit ćemo junetinu, teletinu, svinjetinu. Osobno ja volim sve tri vrste zajedno, s tim da ne stavljam puno svinjetine. Tek toliko da se nađe. Ako negdje u uglu hladnjaka ima i komadić janjetine, bacite ga također u lonac. Ali kao i sa svinjetinom, ne pretjerujte. Kad je meso dopola gotovo, dodati povrće izrezano na rezance, usitnjeni češnjak i papar. Dolijemo vodu i krčkamo na laganoj vatri. Pravi Ličani krčkaju ovu juhu u posebno za to rađenim zemljanim loncima, no ne zamarajte se, svaki bolji veći lonac je dovoljno dobar. Na samom kraju umiješati vrhnje i ocat, pa sve dobro posuti peršinom! (1 kg mesa, 1 dcl ulja ili 10 dag masti, pola glavice manjeg kupusa, 40 dag miješanog rezanog povrća na rezance: mrkva, korijen peršina i celera, kelj, rajčica, zelena paprika, 2 luka, 1 veći režanj češnjaka, 2 dcl kiselog vrhnja, 2 žlice octa, žličica bibera u zrnu, sol, 3 litre vode) Bez brige. Ova juha je tako jaka da čisto sumnjam da će vam poslije nje, a jeli ste juhu sa domaćim kruhom naravno, pasti na pamet osim dobrog kolača još nešto jesti. |
Veljača 2011 (5)
Kolovoz 2010 (1)
Siječanj 2010 (4)
Studeni 2009 (4)
Lipanj 2009 (6)
Travanj 2009 (5)
Veljača 2009 (3)
Siječanj 2009 (5)
Prosinac 2008 (3)
Listopad 2008 (7)
Srpanj 2008 (2)
Lipanj 2008 (4)
Svibanj 2008 (3)
Travanj 2008 (4)
Ožujak 2008 (8)
Veljača 2008 (7)
Siječanj 2008 (8)
Listopad 2007 (8)
Kolovoz 2007 (4)
Lipanj 2007 (10)
Svibanj 2007 (14)
Travanj 2007 (5)
Ožujak 2007 (11)
Veljača 2007 (39)
Siječanj 2007 (19)
