Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

Ličani su samo za nas izmislili...


lička juha na kiselo
Luk narezati na sitno i propirjati staklasto. Dodati na sitnije kocke izrezano meso, sol i pirjati.
Meso se zna koje se upotrebljava za juhu, a od vrsta koristit ćemo junetinu, teletinu, svinjetinu. Osobno ja volim sve tri vrste zajedno, s tim da ne stavljam puno svinjetine. Tek toliko da se nađe. Ako negdje u uglu hladnjaka ima i komadić janjetine, bacite ga također u lonac. Ali kao i sa svinjetinom, ne pretjerujte.
Kad je meso dopola gotovo, dodati povrće izrezano na rezance, usitnjeni češnjak i papar. Dolijemo vodu i krčkamo na laganoj vatri. Pravi Ličani krčkaju ovu juhu u posebno za to rađenim zemljanim loncima, no ne zamarajte se, svaki bolji veći lonac je dovoljno dobar.
Na samom kraju umiješati vrhnje i ocat, pa sve dobro posuti peršinom!
(1 kg mesa, 1 dcl ulja ili 10 dag masti, pola glavice manjeg kupusa, 40 dag miješanog rezanog povrća na rezance: mrkva, korijen peršina i celera, kelj, rajčica, zelena paprika,
2 luka, 1 veći režanj češnjaka, 2 dcl kiselog vrhnja, 2 žlice octa, žličica bibera u zrnu, sol,
3 litre vode)
Bez brige. Ova juha je tako jaka da čisto sumnjam da će vam poslije nje, a jeli ste juhu sa domaćim kruhom naravno, pasti na pamet osim dobrog kolača još nešto jesti.


Post je objavljen 04.02.2007. u 00:42 sati.