![Stil](https://blog.dnevnik.hr/img/hr/supercategories/stil-001.jpg)
Stil
cool
Isključi prikazivanje slika17
pon
06/24
* Srdele i rizibizi ... 470 kcal
minus40kg.blog.hr
10 dag srdela ... 120
5 dag riže ... 180
10 dag graška ... 80
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, vlasac, ...
- filetiraj ribu (ako ti se baš da)
- ispeci na tavici na maslinovom ulju
- serviraj uz rizibizi, začini
Odličan obrok, a posebno zato što već dugo nisam jeo svježe srdele. Za filetiranje se treba malo potruditi, ali nije toliko teško kada to odradi netko drugi, a ja mogu izraziti samo iskrenu zahvalnost i uživati.
15
sub
06/24
* Losos, heljda i povrće ... 490 kcal
minus40kg.blog.hr
10 dag divljeg lososa ... 120
35 dag mješavine heljde i povrća ... 280
- mrkva, brokula, crni grah, špinat, crvena paprika
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, šareni papar, ...
- ispeci ribu
- pripremi smrznutu smjesu heljde i povrća
Vrlo ukusno i jako brzo za pripremu.
14
pet
06/24
* Riblja paštašuta ... 420 kcal
minus40kg.blog.hr
10 dag divljeg lososa ... 120
4 dag integralnih špageta ... 140
5 dag luka ... 20
5 dag koncentrata rajčice ... 50
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, vlasac, ...
- dinstaj luk, pa ribu
- dodaj koncentrat rajčice
- po potrebi podlij vodom ili temeljcem
- serviraj uz integralne špagete
- završno začini vlascem
E sad, nekome je ovo svetogrđe, meni je zapravo bio vrlo zanimljiv obrok.
12
sri
06/24
* Žganci s bademima i medom ... 470 kcal
minus40kg.blog.hr
5 dag žganaca ... 170
1 dl mlijeka ... 60
2 dag badema ... 120
2 dag meda ... 70
2 dag suhih šljiva ... 50
Nije teško otići kalorijski predaleko, ali, gušt je gušt. Što se tiče boje žganaca. Oni na vodi, žuti su, oni na mlijeku nemaju to žutilo, više su blijedi, da ne velim bijeli.
P.S.
Ovime završava trilogija žganaca.
* Žganci, šumsko voće i med ... 410 kcal
minus40kg.blog.hr
5 dag žganaca ... 170
1 dl mlijeka ... 60
20 dag šumskog voća ... 80
- crveni ribizl, crni ribizl, kupina, malina, borovnica
3 dag meda ... 100
Prvi post sa žgancima od neki dan je u slici imao količinu koja se kasnije raspodijelila kroz tri posta, tj. obroka. Jedan je već bio, ovaj je drugi, a treći slijedi. To je objašnjenje za povremeni nesklad slike i navedenih količina. Ovo je bio vrlo ukusan obrok izrazito nutritivno superioran. Da, voće nije jutros ubrano u šumi, nego je kupljeno smrznuto, što objašnjava zašto nije jedro kao svježe. To je moja realnost i najbolji izbor koji mi je ponuđen.
11
uto
06/24
* Juha od krastavca s koprom ... 230 kcal
minus40kg.blog.hr
20 dag svježeg krastavaca ... 20
1 dl vrhnja za kuhanje ... 210
sol, kopar, ...
- očisti i usitni krastavac
- skuhaj, začini
Kuhao sam u juhomatu (blender koji radi i juhe) i opet se pokazao kao izvrstan pomoćnik. Ubacio sam krastavac, prelio vodom i posolio. Kuha oko 15 minuta na 70 - 80 stupnjeva. Zatim sve dobro izmiksa. Sve to ide automatikom. Tek tada sam dodao vrhnje i dodatno izmiješao. Kopar sam dodao kod serviranja. Suhi kopar mi se malo lijepio za grlo, pa sam sve dodatno malo prokuhao. Bitno dobro balansirati količinu vode. Sve u svemu izvrsno je ispalo.
P.S.
Kada sam po netu tražio recepte bilo ih je, ali uglavnom s puno sastojaka, čak i s nečim nalik na zafrig, ali svakako sa složenijom pripremom, a ja već neko vrijeme nisam za to, dapače. Možda su te bolje i ukusnije, ali ovako se baš lijepo osjeti okus glavne namirnice i začina, a nema gnjavaže i prljavog suđa.
10
pon
06/24
* Žganci i jogurt s datuljama i medom ... 440 kcal
minus40kg.blog.hr
5 dag žganaca ... 170
1 dl mlijeka ... 60
1,5 dl grčkog jogurta s datuljama i medom ... 210
- skuhaj žgance u mlijeku
- prelij voćnim jogurtom grčkog tipa
Naravno, bilo bi bolje da nije fake, nego original, ali daj se ti zezaj i gubi vrijeme na pravo voće, a u ostalom i ne znam gdje bi nabavio grčki jogurt. Ovaj koji je tip grčkog jogurta je nešto sasvim drugo, gotovo bez ičega što krasi onaj izvorni. Kako god, vrlo ukusan obrok.
09
ned
06/24
PIS
smisao-zivota.blog.hr
...rješenje za trajni mir na Bliskom istoku je PIS (palestinsko-izraelski seks), jerbo, kako se ono kaže, vodite ljubav, a ne rat...
'penis ne mari za rasu, vjeru, boju kože, penis samo želi stići u svoju domovinu'
video je isječak iz 3. epizode 8. sezone serije "Bez oduševljenja, molim!"
* Špageti, špinat i sirni namaz ... 470 kcal
minus40kg.blog.hr
5 dag integralnih špageta ... 180
7 dag sirnog namaza ... 170
20 dag špinata ... 40
1 dag maslaca ... 80
sol, papar, češnjak, ...
- dinstaj špinat na maslacu
- umiješaj sirni namaz
- posluži uz špagete
Odlično.
08
sub
06/24
Subota (bez Jutra):)))
luki2.blog.hr
Ove dvije krasne djevojke dijelile su osvježavajuce pice, kad sam krenula na kavu malo ispod Trga Bana....Popila kavu i osvježavajuce pice, baš je prijalo....Vec u devet ujutro je takva sparina da nije normalno...
Zatim Europski trg - vrlo blizu, i dobra ponuda veganskih proizvoda i hrane...Ekološki uzgoj - što god to značilo....
Fotke:
Ovo morate probati: pivo od banana (onih skroz malih)....Kako osvježava! Uzela sam točeno....Savršeno!!!
Ovo je točionica...Čeka Tebe Teatralni! Odlično je!
Moja najdraža Udruga Pobjede - Osijek...
Što se krije u vrecici?!:)))
Jedna super navijačka haljina! Svidja se i Miji...:)))) Vidite jedno njeno uheko...:)))) Broj 38.
Moj ulov danas: namaz od ruža, dva pica dobila za kuci:)))) i vege namaz od rajčice i bosiljka.
Zanima me jako namaz od ruža...
Gledala pripremnu utakmicu za Europsko nogometno prvenstvo Hrvatska - Portugal. I dogodilo se da je pobjeda bila naša, po prvi put protiv ove reprezentacije.:)))) Bravo. Tako treba pobjedjivati i na prvenstvu kad počne za nekoliko dana....
Ljubim!
* Sardine, pecivo, rajčice ... 350 kcal
minus40kg.blog.hr
10 dag sardina u maslinovom ulju ... 200
5 dag peciva od bjelanjaka i pirovog brašna ... 110
10 dag mini rajčica ... 40
vlasac, limun, ...
Vrlo često bitni su upravo ovakvi naoko najobičniji obroci. Meni su sardine specijalitet, a i užasno su praktične. Vlasac me još nije popustio, a sardine u ulju se baš vole s limunom.
P.S.
Malo je bahato, ali ocijedio sam ribu i bacio višak ulja.
06
čet
06/24
* Panirane kozice i povrće ... 440 kcal
minus40kg.blog.hr
10 dag kozica u hrskavoj panadi ... 250
20 dag miješanog povrća za juhu ... 100
- mrkva kocka, cvjetača, brokula
- poriluk, pastrnjak, grašak
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
vlasac, ...
- skuhaj povrće
- ispeci ribu
Eto, očito volim prečace. I jedno i drugo je već pripremljeno i kupljeno zaleđeno. Povrće se priprema pet minuta u mikrovalnoj, a riba u tavici ili klasičnoj pećnici uz koju minutu više. Na slici je i silikonska posuda u kojoj su se radile kozice, a kasnije je dodano i kuhano povrće. Naravno, ništa nije bila nužno, ali eto, baš mi se htjelo isprobati i takvo uslikati. Nisam jeo iz silikona, nego sam prebacio u crni tanjur, jer ne bi bilo pristojno grubim željezom na nježan silikon. Jedan stari pleh za pizzu koristim kao podlogu, pa je time u potpunosti riješena i podatna savitljivost silikona.
P.S.
Jučer sam radio pecivo u novim silikonskim kalupima. Primanje, nula bodova. Vađenje, super jednostavno. Striktno sam se držao uputa. Za sada sam izuzetno zadovoljan s dva isprobana od četiri kupljena kalupa.
Šajze
dvitririchi.blog.hr
Neke gospodže jednostavno odustanu, neke prestanu, a neke samo nestanu.
...
Ovdje sam vam mislila napisati post o jednom professoru V., ali necu danas jer se za to potrebno pomaknuti podosta kroz prostor/vrijeme, a ja nočas nisam dobro spavala. Zapravo, spavala sam kao top Napoleona Bonapartea, ali ni to vam nemam prostor-vremena objašnjavati.
...
Opet sam ga vidjela, Zbombanog.
Ja sam kupovala tortilje u pekari (no space and time to do lunch and stuff) i pošto je trgovkinja rekla only cash&carry na moju golden card, ostavila sam tortilje i kruh na pultu i krenula trkom prema bankomatu.
I eto ga, on. Drito oči u oči. Kimne mi glavom. Progutala sam knedlu, imaginarnu.
Skrenula pogled na vrat. Tetovaža. Paukova mreža.
Mimoišli smo se i ja sam se osvrnula za njim. Još tetovaža na vratu.
Tipkala sam pin srednjakom (2-3-2-3) i cijelo vrijeme drzala vrata K na nišanu, ok: na oku.
Izašao je prvo jedan debeljuškasti proćelavi trbuhonosac, a odmah potom i on.
U ruci mu karlo vačko. U prsima mi grop. O zašto, o jebeno zašto???
05
sri
06/24
* Pizza: Filana paprika ... 490 kcal
minus40kg.blog.hr
1 punjena paprika (oko 10 dag) ... 140
10 dag svježeg pizza tijesta ... 260
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
koncentrat rajčice, vlasac ...
- standardno pripremi tijesto za pizzu
- kao nadjev uzmi punjenu papriku
- u saft dodaj koncentrat rajčice
- završno sve začini vlascem
E sad, ona stara priča o slici koja govori tisuću riječi.
Vidite li uopće tijesto koje je ispod nadjeva od paprike i safta?
Vidite li da mi se tijesto koje je stajalo u frižideru tjedan dana ukiselilo?
Vidite li da pizzu koja se radi u keramičkoj posudi treba peći ipak nešto duže?
Vidite li da je i nakon pečenja tijesto bilo kiselkasto, pa sam ga bacio?
Vidite li da je sama punjena paprika bila apsolutno izvrsna?
Ja od svega navedenog ne vidim apsolutno ništa.
Ideja je bila u redu, intencija raznolikosti, eksperimenta, ...
ali jasno da je klasika tipa pire krumpira kao priloga bolja opcija.
04
uto
06/24
* Bjelanjci i povrće ... 350 kcal
minus40kg.blog.hr
2 dl bjelanjaka ... 100
20 dag kuhanog povrća ... 160
- mrkva, grašak, kukuruz
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
sol, papar, vlasac, ...
- na ulju ispeci bjelanjke
- umiješaj povrće, začini
Bjelanjak ima osjetno manje kalorija nego jaje. Ima malo masnoće, a slično proteina. Zato je nedvojbeno dobar za ljude kojima je to bitno. Naravno da je jaje sa žutanjkom okusno superiorno, ali...
- Statistika
Zadnja 24h
6 kreiranih blogova
148 postova
383 komentara
170 logiranih korisnika
Trenutno
3 blogera piše komentar
15 blogera piše post
- Blog.hr