minus40kg - kalorijski restoran

* Panirane kozice i povrće ... 440 kcal

20240606-174224

10 dag kozica u hrskavoj panadi ... 250
20 dag miješanog povrća za juhu ... 100
- mrkva kocka, cvjetača, brokula
- poriluk, pastrnjak, grašak
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
vlasac, ...

- skuhaj povrće
- ispeci ribu

Eto, očito volim prečace. I jedno i drugo je već pripremljeno i kupljeno zaleđeno. Povrće se priprema pet minuta u mikrovalnoj, a riba u tavici ili klasičnoj pećnici uz koju minutu više. Na slici je i silikonska posuda u kojoj su se radile kozice, a kasnije je dodano i kuhano povrće. Naravno, ništa nije bila nužno, ali eto, baš mi se htjelo isprobati i takvo uslikati. Nisam jeo iz silikona, nego sam prebacio u crni tanjur, jer ne bi bilo pristojno grubim željezom na nježan silikon. Jedan stari pleh za pizzu koristim kao podlogu, pa je time u potpunosti riješena i podatna savitljivost silikona.

P.S.
Jučer sam radio pecivo u novim silikonskim kalupima. Primanje, nula bodova. Vađenje, super jednostavno. Striktno sam se držao uputa. Za sada sam izuzetno zadovoljan s dva isprobana od četiri kupljena kalupa.


06.06.2024.
komentiraj (6)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak