minus40kg - kalorijski restoran

* Pizza: Filana paprika ... 490 kcal

20240604-165453

1 punjena paprika (oko 10 dag) ... 140
10 dag svježeg pizza tijesta ... 260
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
koncentrat rajčice, vlasac ...

- standardno pripremi tijesto za pizzu
- kao nadjev uzmi punjenu papriku
- u saft dodaj koncentrat rajčice
- završno sve začini vlascem

E sad, ona stara priča o slici koja govori tisuću riječi.
Vidite li uopće tijesto koje je ispod nadjeva od paprike i safta?
Vidite li da mi se tijesto koje je stajalo u frižideru tjedan dana ukiselilo?
Vidite li da pizzu koja se radi u keramičkoj posudi treba peći ipak nešto duže?
Vidite li da je i nakon pečenja tijesto bilo kiselkasto, pa sam ga bacio?
Vidite li da je sama punjena paprika bila apsolutno izvrsna?

Ja od svega navedenog ne vidim apsolutno ništa.

Ideja je bila u redu, intencija raznolikosti, eksperimenta, ...
ali jasno da je klasika tipa pire krumpira kao priloga bolja opcija.


05.06.2024.
komentiraj (6)


<< Arhiva >>

JELOVNIK


NEDJELJA
- doručak: Guacamole namaz
- ručak: Junetina, tjestenina i ajvar
- užina: Jabuka
- večera: Sir i vrhnje, tost, povrće

SUBOTA
- doručak: Kruh i namaz od tune
- užina: Kupine
- ručak: Piletina, krumpir i mahune
- užina: Kivi
- večera: Gorgonzola, riža i shiitake

PETAK
- doručak: Šunka, kruh i jagode
- ručak: Piletina, noklice i povrće
- užina: Mandarine
- večera: Tuna i povrće

ČETVRTAK
- doručak: Pahuljice, jogurt i borovnice
- ručak: Srdela, grah i paprika
- užina: Kruška
- večera: Oslić, ljubičasti batat i luk

SRIJEDA
- doručak: Pecivo, trapist i maline
- ručak: Kunić, batat i raštika
- užina: Nektarina
- večera: Zečja jetra, noodlesi i pelati

UTORAK
- doručak: Pahuljice, kefir i kupine
- ručak: Pileća jetrica i pire krumpir
- užina: Breskva
- večera: Tuna, leća i paprika

PONEDJELJAK
- doručak: Srdele, povrće, pecivo
- užina: Borovnice
- ručak: Piletina, tjestenina i rajčica
- užina: Lubenica
- večera: Tuna, povrće i umak