1 punjena paprika (oko 10 dag) ... 140
10 dag svježeg pizza tijesta ... 260
0,1 dl maslinovog ulja ... 90
koncentrat rajčice, vlasac ...
- standardno pripremi tijesto za pizzu
- kao nadjev uzmi punjenu papriku
- u saft dodaj koncentrat rajčice
- završno sve začini vlascem
E sad, ona stara priča o slici koja govori tisuću riječi.
Vidite li uopće tijesto koje je ispod nadjeva od paprike i safta?
Vidite li da mi se tijesto koje je stajalo u frižideru tjedan dana ukiselilo?
Vidite li da pizzu koja se radi u keramičkoj posudi treba peći ipak nešto duže?
Vidite li da je i nakon pečenja tijesto bilo kiselkasto, pa sam ga bacio?
Vidite li da je sama punjena paprika bila apsolutno izvrsna?
Ja od svega navedenog ne vidim apsolutno ništa.
Ideja je bila u redu, intencija raznolikosti, eksperimenta, ...
ali jasno da je klasika tipa pire krumpira kao priloga bolja opcija.