Volim Slatko http://blog.dnevnik.hr/volimslatko

nedjelja, 14.05.2017.

Sirovi avokado kolač sa jagodama

iliti raw avocado cheescake with strawbeerys.
Kako je u tijeku nagradnjaća a ja to volim (iako sam vrlo knap sa vremenom, a i sezona je počela) ipak sam se odlučila ovo otipkati.
Raw sam otkrila ima več i godina i po i dosta toga sam isprobala i slanog i slatkog, pa je vrijeme da si ponešto i upišem za neka buduća vremena. Ovo je prića o jednom super desertu od avokada i indijskih orašćića i jagodicama koje su sad u vrhu sezone. Dakako tražite naše, male i slatke ;-)




Ovo su mjere za fi 20, ne previsoku tortu, ja sam dobila 3 tortice fi 6,5 cm

KORA
1/3 cup badema
1/4 cup kokos ljuspica
2-3 kom natopljenih datulja
3ml vode od datulja
1 žlica kokosova ulja

KREMA
2 zrela avokada
1/2 cup limunovog soka
1 žlica vanilije ili pola mahune
3 žlice meda
6 žlica kokosovog ulja
1 kom limunova kora
PRELJEV

jagoda, limunov sok, med, chia sjemenke





Kora

Sve sastojke stavite u blender i pulsirajte lagano. U kori slobodno budu i mali, mali komadići.

Dno kalupa obucite u prianjajuću foliju, da vam bude lakše pri micanju i serviranju. Smjesu utisnite u dno kalupa, poravnajte i stavite u frižider.



Krema

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete finu gustu jednoličnu smjesu.

Ja sam na kraju dodala koricu limuna jer volim osjetiti taj dio a vi kako želite. Stavite na koru, lijepo zagladite i u frižider na minimum 8 sati ili preko noći.



Za preljev sve sastojke otprilike stavim u blender i miksam. Chia će malo zgusnuti preljev.


Prilikom posluživanja prelijte preljevom i pospite kokosovim ljuskicama i šniticama limete ili limuna.

Oznake: raw, raw food, chessecake, jagode, avokado, vegan

14.05.2017. u 20:03 • 4 KomentaraPrint#^

četvrtak, 06.04.2017.

Energetske raw kuglice od sušenog voća

Moram priznati da sam se lagano zaljubila u ove raw slastice i uvijek težim da imam nešto takvo u kući kad me uhvati, manija i ludilo za slatkim. Vjerujem da ove sasvim obićne i svakodnevne namirnice imate i sami u kući tako da ovdje nema izgovora, nemam to gdje kupiti i slično. Mislim sve se to može i tako pojesti bez sjeckanja, meljanja i kuglanja te namakanja u čokoladu ali ja baš ovo volim. Ovdje će dobro doći jedan dobar sjecko, kod mene opet Bullet, (mogli bi mi i plačati koliko ga reklamiram), on mi se pokazao stvarno najboljim za raw slastice a nemam onaj skupi pravi multipraktik, još.




SASTOJCI


100g suhih smokava
100g suhih šljiva
100g suhih brusnica
100g suhih marelica
100g datulja medjool
korica i fileti 1 bio naranče
3 žlice sirovi kakao
3 žlice kokosovog ulja
ili
100g tamne čokolade



Naribajte koru naranče, ogulite je i bacite svo bijelo. Meso naranče isfiletirajte i stisnite sav sok koji ostane u bijelom.
Svo veće suho voće narežite na manje komadiće i dobrim multipraktikom sameljite.
Ja sam tu dodala još malo limunove kore i limun soka jer mi je trebalo za lakše miksanje.
Ostavite preko noći u frižideru da se okusi malo prožmu, a i ne morate. Pravite kuglice veličine oraha i umačite ih u smjesu rastopljenog kokosovog ulja i kakaa, te uvaljajte u kokos



Meni druga bolja varijanta samo u otopljenu tamnu čokoladu.




Oznake: raw, energetske kuglice, bez šećera, bez glutena, vege, paleo, sušeno voće, kuglice

06.04.2017. u 15:34 • 8 KomentaraPrint#^

ponedjeljak, 09.01.2017.

Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta

Moj prvi recept u 2017.g neka bude malo drugačiji, neka bude sirov. A vama Sretna Nova <3





Evo sam ovo ljeto prolupala za sirovim slasticama. I svi oko mene su bili skeptični, ali nakon prvog kušanja oduševljeni, to je čudno kod mene, nikad se naš kvartet nije složio oko nećeg, ali ova i još neke torte su im bile odlične. Govorim tu i o djeci, mom Roku od 10g i Viti od 8,5g. Izrada je relativno jednostavna, samo vam treba neki dobar kuhinjski procesor ili kao ja koristim Delimanov Nutribullet ;-)



Recept je od Švedske raw kuharice, blogerice, aktivistice zdrave prehrane itd Erike Frost sa njenog bloga Rawness.

Mjere su za fi 26 a ja sam radila dvije tortice promjera 8,5 cm.




Pa krenimo

PODLOGA
3dcl lješnjaka (ako ih tostirate lješnjaci imaju bolji okus)
9 medjool datulja
3žlice sirovog kakaa
prstohvat soli

TAMNI ČOKOLADNI "GANASH"
4 dcl indijskih oraščića (namočenih najmanje 4 sata u vodi)
5 ml vode
100 ml otopljenog kakao maslaca
4 žlice sirovog kakaa
100 ml javorovog sirupa, meda ili zaslađivača po želji
prstohvat soli

"MLIJEČNI" ČOKOLADNI "GANASH"

3,5 dcl indijskih oraščića (namočenih najmanje 4 sata u vodi)
4 ml vode
70 ml otopljenog kakao maslaca
2 žlice kakaa
70 ml javorovog sirupa, meda ili zaslađivača po želji
prstohvat vanilije


BIJELI ĆOKOLADNI "GANASH"

3,5 dcl indijskih oraščića (namočenih najmanje 4 sata u vodi)
4 ml vode
70 ml otopljenog kakao maslaca
70 ml javorovog sirupa, meda ili zaslađivača po želji
dobar prstohvat vanilije ili pola štapića vanilije



Da bi si olakšala posao sa tortom ja dno kalupa omotam u prianjajuću foliju tako da prilikom micanja nemam problema.
Lješnjaci se ne bi trebali tostirati jer je to raw, tj sirova varijanta ali imaju puno bolji okus kada puste malo svog ulja. Ovaj korak je na vama.
Datulje medjool su puno mekanije i podatnije za raditi, ali ako ih ne možete naći dobre su i ove klasične iz dućana samo ih bar dva sata držite namoćene u vodi.
Indijske oraščiće držim namočene preko noći.
Zaslađivače koristite po želji, ja sam većinom stavljala domaći med od bagrema.

Za podlogu u food procesor stavite sve sastojke i miksajte dok ne nastanu manje grudice. Tu masu utisnite na dno kalupa i fino raspodijelite. Stavite u frižider.



Svaki "ganash" radite posebno sa razmakom od jednog sata.
U jači blender ili food procesor stavite sve sastojke i miksajte dok krema nije skroz glatka. Stavite na podlogu pa u frižider ili u duboko. I tako dok ne završite do kraja. Prvo tamnu, pa mliječnu pa bijelu kremu.

Ukrasite sa voćem po želji.


Oznake: raw, desert, sirova čokolada, torta, gluten free

09.01.2017. u 19:18 • 8 KomentaraPrint#^

utorak, 07.06.2016.

Sirove energetske pločice

Znam, nema me neko vrijeme, ali to je tako kad živiš u Dalmaciji. Sezona počinje i to je to, nema se biti vremena za kompjuterom....nadoknadit ću to u kasnu jesen i zimi sretan



Na ovo sam nabasala u nekim novinama, nekim hmmmm ?????, samo sam škljocnula telefonom recept i nije mi dalo mira morala sam ih napraviti.
Mirisale su na dobro a još se nisu dobro ni stegle. Svi kušaći (a bilo ih je dosta) su prezadovoljni a ja i više od toga. Evo ću ih napisati kako sam ih ja uradila da imam za neka kasnija vremena kad bude više vremena



SASTOJCI:
šalica 250ml
1 šalica datulja (namoćenih u vodi minimum 2 sata, kod mene kroz noć)
1/3 šalice sezama
1/2 šalice badema, nasjeckanih ili u lističima ili u pritićima
2 šalice zobenih pahuljica
1 šalica grubo mljevenih oraha
1/2 šalice kokosovog brašna
1/2 šalice sirovog tamnog kakaa
1/3 šalice bundevinih sjemenki
1/4 šalice meda ili agavinog ili rižinog slada
5 dkg otopljene tamne čokolade
1/2 žličice vanilije u prahu
prstohvat cimeta (ako volite stavite više)
prstohvat soli



Tostirajte sezam i bademe. Namoćene datulje izblendajte u pastu, ako ne ide dodajte do 2 žlice vode u kojoj su se namakale.
Pomiješajte zobene pahuljice, grubo mljevene orahe, kakao, sezam i badem, dodajte i sjemenke bundeve te sol, vaniliju i cimet. Dobro izmiješajte te u to dodajte lagano zagrijani med ili drugi tekući zaslađivač, pastu od datulja i otopljenu i prohlađenu tamnu čokoladu.
Smjesu stavite na papir za pečenje i rastanjite na oko 1 - 1,5 cm debljine. Stavite u frižider na hlađenje na 3-4 sata, a najbolje kroz noć.
Režite na pločice ili kako vam drago. Svaku pločicu koju ne pojedete zamotajte odvojeno u papir za pečenje ili prianjajuću foliju i ako držite u frižideru mogu vam trajati i mjesec dana.....al tako su fine da to kod mene nije moguće.



Dobar vam tek i javite mi svoja iskustva ako se upustite u ovu avanturu.

Oznake: raw, raw food, sirovo, energetska pločica, energija, zdravo, healty, zobene

07.06.2016. u 16:10 • 10 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< svibanj, 2017  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (4)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (5)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (3)
Travanj 2016 (5)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (6)
Ožujak 2012 (2)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi


Instagram



Facebook Volim slatko


Cool chef mjeseca 07/2015 na Coolinarici


Linkovi

DORUČAK
Zobeno čokoladna kaša sa lješnjacima
Domaća granola sa orašastim plodovima


Predjela
Čašice sa avokadom i dimljenim lososom/tunom
ČVARCI
Rolana punjena salama

Juhe i variva
Leća sa batatom
Varivo sa mesnim okruglicama
Domaća krem juha od gljiva


Glavna jela
QUICHE
Quiche sa sirom i tikvicama

MLJEVENO MESO
BBQ BOMBICE OD LUKA I MLJEVENOG MESA

RIBA
Riba na šalši
Bakalar na crveno
Pljeskavice od srdela


Salate

DIJETNI DESERTI
Kuglice od zobene kaše

SIROVI DESERTI, RAW
Sirove energetske pločice
Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta
Energetske raw kuglice od suhog voća
Sirovi avokado kolač sa jagodama

PITE
Medena Kata


KEKSI
Homemade Grancereale
Orah vanili kiflice
Krašuljci
Zagrebački poljupci

DESERTI
Lisnata štrudla sa jabukama
Jednostavna pita od jabuka
Pohana bazga u umaku od jagoda
Najbolje londonerice
TIRAMISU


EXTRA DESERTI
Tart mousse
Limun kolačić
Orah krempite

TORTE
Lagana limun torta


MUFINI
Čokoladni mufin
Avokado mufini

KRAFNE
Donuts
Fritulice
Krafne punjene sirom

ROLADE
Rolada od oraha i kiselog vrhnja


SOKOVI I SIRUPI
Sirup od bazge


DŽEMOVI
Džem od jagode i chia sjemenki
USKRS
Jaja bojana crnim vinom
PUTOVANJA
Rim

Kontakt

https://www.facebook.com/volim.slatko.9/

lilusic@inet.hr
098-166 4008

Trogir





Blogovi koje volim posjetiti
RUČAK KOD MUCIKE

Blog.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice Blog.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice Blog.hr kliknite na gumb "Slažem se".Slažem se