Znam, nema me neko vrijeme, ali to je tako kad živiš u Dalmaciji. Sezona počinje i to je to, nema se biti vremena za kompjuterom....nadoknadit ću to u kasnu jesen i zimi
Na ovo sam nabasala u nekim novinama, nekim hmmmm ?????, samo sam škljocnula telefonom recept i nije mi dalo mira morala sam ih napraviti.
Mirisale su na dobro a još se nisu dobro ni stegle. Svi kušaći (a bilo ih je dosta) su prezadovoljni a ja i više od toga. Evo ću ih napisati kako sam ih ja uradila da imam za neka kasnija vremena kad bude više vremena
SASTOJCI:
šalica 250ml
1 šalica datulja (namoćenih u vodi minimum 2 sata, kod mene kroz noć)
1/3 šalice sezama
1/2 šalice badema, nasjeckanih ili u lističima ili u pritićima
2 šalice zobenih pahuljica
1 šalica grubo mljevenih oraha
1/2 šalice kokosovog brašna
1/2 šalice sirovog tamnog kakaa
1/3 šalice bundevinih sjemenki
1/4 šalice meda ili agavinog ili rižinog slada
5 dkg otopljene tamne čokolade
1/2 žličice vanilije u prahu
prstohvat cimeta (ako volite stavite više)
prstohvat soli
Tostirajte sezam i bademe. Namoćene datulje izblendajte u pastu, ako ne ide dodajte do 2 žlice vode u kojoj su se namakale.
Pomiješajte zobene pahuljice, grubo mljevene orahe, kakao, sezam i badem, dodajte i sjemenke bundeve te sol, vaniliju i cimet. Dobro izmiješajte te u to dodajte lagano zagrijani med ili drugi tekući zaslađivač, pastu od datulja i otopljenu i prohlađenu tamnu čokoladu.
Smjesu stavite na papir za pečenje i rastanjite na oko 1 - 1,5 cm debljine. Stavite u frižider na hlađenje na 3-4 sata, a najbolje kroz noć.
Režite na pločice ili kako vam drago. Svaku pločicu koju ne pojedete zamotajte odvojeno u papir za pečenje ili prianjajuću foliju i ako držite u frižideru mogu vam trajati i mjesec dana.....al tako su fine da to kod mene nije moguće.
Dobar vam tek i javite mi svoja iskustva ako se upustite u ovu avanturu.