Volim Slatko https://blog.dnevnik.hr/volimslatko

nedjelja, 14.05.2017.

Sirovi avokado kolač sa jagodama

iliti raw avocado cheescake with strawbeerys.
Kako je u tijeku nagradnjaća a ja to volim (iako sam vrlo knap sa vremenom, a i sezona je počela) ipak sam se odlučila ovo otipkati.
Raw sam otkrila ima več i godina i po i dosta toga sam isprobala i slanog i slatkog, pa je vrijeme da si ponešto i upišem za neka buduća vremena. Ovo je prića o jednom super desertu od avokada i indijskih orašćića i jagodicama koje su sad u vrhu sezone. Dakako tražite naše, male i slatke ;-)




Ovo su mjere za fi 20, ne previsoku tortu, ja sam dobila 3 tortice fi 6,5 cm

KORA
1/3 cup badema
1/4 cup kokos ljuspica
2-3 kom natopljenih datulja
3ml vode od datulja
1 žlica kokosova ulja

KREMA
2 zrela avokada
1/2 cup limunovog soka
1 žlica vanilije ili pola mahune
3 žlice meda
6 žlica kokosovog ulja
1 kom limunova kora
PRELJEV

jagoda, limunov sok, med, chia sjemenke





Kora

Sve sastojke stavite u blender i pulsirajte lagano. U kori slobodno budu i mali, mali komadići.

Dno kalupa obucite u prianjajuću foliju, da vam bude lakše pri micanju i serviranju. Smjesu utisnite u dno kalupa, poravnajte i stavite u frižider.



Krema

Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok ne dobijete finu gustu jednoličnu smjesu.

Ja sam na kraju dodala koricu limuna jer volim osjetiti taj dio a vi kako želite. Stavite na koru, lijepo zagladite i u frižider na minimum 8 sati ili preko noći.



Za preljev sve sastojke otprilike stavim u blender i miksam. Chia će malo zgusnuti preljev.


Prilikom posluživanja prelijte preljevom i pospite kokosovim ljuskicama i šniticama limete ili limuna.

Oznake: raw, raw food, chessecake, jagode, avokado, vegan

14.05.2017. u 20:03 • 4 KomentaraPrint#^

utorak, 07.06.2016.

Sirove energetske pločice

Znam, nema me neko vrijeme, ali to je tako kad živiš u Dalmaciji. Sezona počinje i to je to, nema se biti vremena za kompjuterom....nadoknadit ću to u kasnu jesen i zimi sretan



Na ovo sam nabasala u nekim novinama, nekim hmmmm ?????, samo sam škljocnula telefonom recept i nije mi dalo mira morala sam ih napraviti.
Mirisale su na dobro a još se nisu dobro ni stegle. Svi kušaći (a bilo ih je dosta) su prezadovoljni a ja i više od toga. Evo ću ih napisati kako sam ih ja uradila da imam za neka kasnija vremena kad bude više vremena



SASTOJCI:
šalica 250ml
1 šalica datulja (namoćenih u vodi minimum 2 sata, kod mene kroz noć)
1/3 šalice sezama
1/2 šalice badema, nasjeckanih ili u lističima ili u pritićima
2 šalice zobenih pahuljica
1 šalica grubo mljevenih oraha
1/2 šalice kokosovog brašna
1/2 šalice sirovog tamnog kakaa
1/3 šalice bundevinih sjemenki
1/4 šalice meda ili agavinog ili rižinog slada
5 dkg otopljene tamne čokolade
1/2 žličice vanilije u prahu
prstohvat cimeta (ako volite stavite više)
prstohvat soli



Tostirajte sezam i bademe. Namoćene datulje izblendajte u pastu, ako ne ide dodajte do 2 žlice vode u kojoj su se namakale.
Pomiješajte zobene pahuljice, grubo mljevene orahe, kakao, sezam i badem, dodajte i sjemenke bundeve te sol, vaniliju i cimet. Dobro izmiješajte te u to dodajte lagano zagrijani med ili drugi tekući zaslađivač, pastu od datulja i otopljenu i prohlađenu tamnu čokoladu.
Smjesu stavite na papir za pečenje i rastanjite na oko 1 - 1,5 cm debljine. Stavite u frižider na hlađenje na 3-4 sata, a najbolje kroz noć.
Režite na pločice ili kako vam drago. Svaku pločicu koju ne pojedete zamotajte odvojeno u papir za pečenje ili prianjajuću foliju i ako držite u frižideru mogu vam trajati i mjesec dana.....al tako su fine da to kod mene nije moguće.



Dobar vam tek i javite mi svoja iskustva ako se upustite u ovu avanturu.

Oznake: raw, raw food, sirovo, energetska pločica, energija, zdravo, healty, zobene

07.06.2016. u 16:10 • 10 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< veljača, 2020  
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Veljača 2020 (2)
Travanj 2018 (1)
Veljača 2018 (2)
Siječanj 2018 (1)
Prosinac 2017 (1)
Studeni 2017 (2)
Svibanj 2017 (2)
Travanj 2017 (3)
Ožujak 2017 (4)
Veljača 2017 (4)
Siječanj 2017 (5)
Studeni 2016 (3)
Listopad 2016 (1)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (3)
Travanj 2016 (5)
Ožujak 2016 (4)
Veljača 2016 (6)
Ožujak 2012 (2)
Studeni 2011 (2)
Listopad 2011 (3)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Linkovi


Instagram



Facebook Volim slatko


Cool chef mjeseca 07/2015 na Coolinarici


Linkovi

DORUČAK
Zobeno čokoladna kaša sa lješnjacima
Domaća granola sa orašastim plodovima


Predjela
Čašice sa avokadom i dimljenim lososom/tunom
ČVARCI
Rolana punjena salama

Juhe i variva
Leća sa batatom
Varivo sa mesnim okruglicama
Domaća krem juha od gljiva


Glavna jela
QUICHE
Quiche sa sirom i tikvicama

MLJEVENO MESO
BBQ BOMBICE OD LUKA I MLJEVENOG MESA

RIBA
Riba na šalši
Bakalar na crveno
Pljeskavice od srdela


Salate

DIJETNI DESERTI
Kuglice od zobene kaše

SIROVI DESERTI, RAW
Sirove energetske pločice
Raw triple chocolate truffle cake ili sirova trostruko čokoladna torta
Energetske raw kuglice od suhog voća
Sirovi avokado kolač sa jagodama

PITE
Medena Kata
Pita od sira sa višnjama
Pita od limuna i badema

KEKSI
Homemade Grancereale
Orah vanili kiflice
Krašuljci
Zagrebački poljupci
Keksi punjeni orasima i nutelom
Prutići od kave (Caffe-stangen)
Božićni keksi
Štangice od lješnjaka
Walkers shortbread cookies
Keksi od sira


DESERTI
Lisnata štrudla sa jabukama
Jednostavna pita od jabuka
Pohana bazga u umaku od jagoda
Najbolje londonerice
TIRAMISU




EXTRA DESERTI
Tart mousse
Limun kolačić
Orah krempite

TORTE
Lagana limun torta


MUFINI
Čokoladni mufin
Avokado mufini

KRAFNE
Donuts
Fritulice
Krafne punjene sirom

ROLADE
Rolada od oraha i kiselog vrhnja


SOKOVI I SIRUPI
Sirup od bazge


DŽEMOVI
Džem od jagode i chia sjemenki
USKRS
Jaja bojana crnim vinom
PUTOVANJA
Rim
Rt Ploča

Kontakt

https://www.facebook.com/volim.slatko.9/

lilusic@inet.hr
098-166 4008

Trogir