Fokus grupa "Pozitivni i negativni učinci igranja računalnih igara"

ponedjeljak , 23.12.2013.

Nakon edukacijskih seminara o problemu ovisnosti o računalnim igrama, fokus-grupu „Pozitivni i negativni učinci igranja računalnih igara“ sa srednjoškolcima je provela Darija Marić, dipl. socijalna radnica.
Na popularan način potaknula je kod ciljne skupine argumentiranu raspravu o dobitcima i gubitcima od računalnih igara za mentalni, psihomotorni i psihosocijalni razvoj mlade osobe, potkrjepljenu svim relevantnim istraživanjima te komparativnom analizom primjera različitih praksi.





Drugi edukacijski seminar "Ovisnost o igri"

srijeda , 18.12.2013.

U sklopu Projekta "Od igre do ovisnosti" Udruga "Pozitiva" je organizirala još jedan susret liječnika s novogradiškim srednjoškolcima kroz edukaciju o rizicima nastanka ovisničkog obrasca ponašanja s računalnim igrama, štetnim posljedicama ovisnosti i načinima tretmana ovog suvremenog oblika ovisnosti.





Nakon edukacije, za petak 20. prosinca 2013. predviđena je obrada teme u formi fokus-grupe.

Novi projekt Udruge "Pozitiva" u suradnji i uz financijsku potporu Ministarstva socijalne politike i mladih - "OD IGRE DO OVISNOSTI"

ponedjeljak , 09.12.2013.


U sklopu projekta "Od igre do ovisnosti" danas je održan prvi edukacijski seminar "Ovisnost o igri", koji je s adolescentima provela Kristina Terzić, dr.med., specijalizant psihijatrije.
U prvom dijelu seminara voditeljica seminara iznijela je činjenice o vrstama računalnih igara, definiciji i kriterijima ovisnosti o računalnim igrama, a zatim je govorila o rizicima i opasnostima koje se kriju iza svakodnevnog prakticiranja ovakvog načina igre. Adolescenti su upoznati s upozoravajućim znakovima koji mogu voditi u ovisnost o računalnim igrama, te načinima liječenja ovog oblika ovisnosti.

Nakon teorijskog dijela seminara uslijedila je rasprava u kojoj su mladi iznijeli svoja iskustva i dobili odgovore na pitanja vezana za ovu temu.


S ciljem predstavljanja projekta prevencije ovisnosti o računalnim igrama te edukacije o negativnim posljedicama na planu mentalnog zdravlja i socijalnog funkcioniranja mladih, novogradiška Udruga "Pozitiva" na lokalnoj je radio postaji održala tematsku emisiju "Opasne igre".
Radio emisija je uvod u projekt "Od igre do ovisnosti" koji će Udruga "Pozitiva" provoditi do 31. srpnja 2014. u suradnji i uz potporu Ministarstva socijalne politike i mladih.


Druga radionica "Roditelji u školskoj klupi"

nedjelja , 08.12.2013.

Udruga "Pozitiva" organizirala je u sklopu Projekta "S rukom u ruci u prvi razred" još jednu pedagošku radionicu za roditelje budućih prvašića s ciljem stručne pripreme roditelja i djece za polazak djeteta u školu.
I ovu je radionicu realizirala Marija Dautović, dipl. pedagog, a radionica je održana u prostorijama Dječjeg vrtića Nova Gradiška.




<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>