Nepoznati Zagreb

09.02.2024., petak

A


520
Maksimirska cesta. Snimio: Vanja

520
Maksimirska cesta. Snimio: Vanja

520
Maksimirska cesta. Snimio: Vanja

Oznake: a, abeceda, Maksimirska cesta, maksimir, kućni broj, ulica


- 11:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.07.2023., utorak

Biser iz 30. gradskog kotara

Ne znam ima li u gradu još ijedna tako stara ploča s imenom ulice - ova potječe iz perioda između dva svjetska rata.
I još je k tome tako dobro sačuvana - pravi bombončić!

Ako ne znate gdje su te stube - one spajaju dva dijela Nazorove ulice i nalaze se tek stotinjak metara od Britanskog trga.


520

Oznake: natpis, ulica, Nazorova ulica, Jorgovanićeve stube, centar


- 20:54 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.06.2023., ponedjeljak

Ulice i slova Gornje Dubrave (4): U blizini najmirnijeg mjesta

Gornja Dubrava oivičuje sa južne strane gradsko groblje Miroševec pa su onda i dvije kvartovske ulice dobile pogodne nazive, Aleja tišine i Mirna ulica ... ali, jedina koja ima prigodnu "izvedbu" ploče, od mramora, je zapravo Mljekarska ulica!

Da stvar bude zanimljivija, Mljekarska ulica nije jedina "prehrambena" ulica u kvartu - vrlo blizu je i Žitna ulica (nažalost, u njoj nisam našao niti jednu staru ploču s imenom)!
(nemam niti najblažeg pojma otkud im ta imena - zna li možda netko od vas, pratitelja ovog bloga?)



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Oznake: Gornja DUbrava, groblje, Miroševece, ulica, natpis, ploča


- 12:25 - Komentari (2) - Isprintaj - #

11.06.2023., nedjelja

Ulice i slova Gornje Dubrave (3): Gore ili dolje, velika ili mala?

Evo još dvije ulične ploče iz Gornje Dubrave, udaljene jedna od druge ciglih 20-tak metara ... a što je najbolje, postavljene su u relativno kratkom vremenskom razmaku, tamo negdje u 70-ima ili ranim 80-ima.

Pa nek si sad mislimo, jel treba prvo pisati ime ulice pa onda dodatak "ulica" ili obrnuto?
I da li ploča sa natpisom mora biti velika (Potočka) ili mala (Kamenska)?



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Oznake: Gornja DUbrava, natpis, ploča, ulica


- 17:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.06.2023., subota

Ulice i slova Gornje Dubrave (2): Brestik x 3 (i svaki put različit)

Od tri posve različite natpisne ulične ploče poredane na samo nekoliko stotina metara ulice najdraža mi je ova najstarija, emajlirana, tamo negdje iz 70-ih ...



Snimio: Vanja


... ova nova nije loša, lim je kvalitetan pa ploča dugo traje (iako je postavljena tek prije 10-15 godina pa nije ni imala pravog vremena da pokaže eventualnu trošnost (ako ne računamo naljepnice) ...



Snimio: Vanja


... a ova od lošega lima, postavljena tamo negdje u 90-ima, mi je najružnija.
(pa je i dobro da je zarasla u grmlje tako da je jedva vidljiva ... wink)



Snimio: Vanja


Oznake: Gornja DUbrava, ulica, natpisne ploče, imena ulica, Brestik


- 11:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.02.2023., subota

Tri različite na tri stotine (metara)



Ugao Zamenhofove i Nazorove, ulična ploča iz doba neposredno nakon Drugog svjetskog rata. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Zamenhofova (nekad Barošina). Snimio: Vanja


Majstorska radionica Krste Hegedušića (kao dio Akademije likovne umjetnosti), Zamenhofova 14. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja





Oznake: ZAmenhofova ulica, Nazorova ulica, ulica, ploča, natpis, centar


- 17:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

16.01.2023., ponedjeljak

Treći Odvojak Lijevo



Uz ulicu Sutinska vrela. Snimio: Vanja


Jučer spomenuh naselje Podsusedsko dolje kroz koje se vije njegova glavna ulica Sutinska vrela ... koja je nekad vrlo vjerojatno bila jedina ulica sa imenom u čitavom naselju, a sve ostale su bile imenovane tek "odvojcima", pa je ulica u kojoj je ovaj stari kućni broj snimljen očito bila nazvana Treći odvojak Lijevo (što mi zvuči baš zabavno). A novo vrijeme je donijelo tim ulicama i nova imena - pa je taj "treći odvojak lijevo" dobio čak dva nova imena, njegova desna grana je nazvana Bedeniki, a lijeva Jagustovićev put.

Prođoh Jagustovićevim putem (na putu do u prethodnom postu spomenutog "odmarališta") i u njemu nađoh zanimljivu staru kuću kod koje su me se najviše dojmile kamene prozorske "klupice" i starinska vrata tako simpatično pomalo oljuštene boje.



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Oznake: ulica, natpis, podsused, Podsusedsko dolje, stara kuća


- 16:08 - Komentari (5) - Isprintaj - #

06.07.2022., srijeda

Graz: Tramvaj i bicikl kao glavna gradska prijevozna sredstva



Graz, Reininghaussiedlung, UNSECO-Esplanade. Snimio: Vanja


Snimio: Vanja


Već sam u prethodnome postu spomenuo novo naselje Reininghaus, koje se gradi na prostorima bivše istoimene pivovare ... a danas ćemo krenuti još koji korak dalje u upoznavanju novoga naselja. Pogledajte na fotkama kako izgleda glavna ulica toga naselja koja ga siječe otprilike po pola u smjeru sjever-jug. Dakle, po njoj je dozvoljen promet samo javnome prijevozu (tramvaj, autobus), biciklistima i dežurnim vozilima (Ćistoća, vatrogasci itd) ... a to znači, nema guranja s autima, dugih čekanja na raskršćima ....

Za aute su rezervirane garaže koje se nalaze ispod novih stambenih zgrada, dok su za bicikle rezervirani veliki prostori u prizemljima zgrada, a i ma i dovoljno vanjskih parkirnih mjesta ... uostalom, pogledajte sami na fotkama.

Što se pak tiče javnog prijevoza, tramvaj radnim danom vozi svakih 7 minuta u smjeru centra grada, prolazeći usput pored glavnog kolodvora, a završavajući svoju rutu kod trgovačkog centra Murpark, dok je tu i dodatna autobusna linija koja vozi svakih 10 minuta u smjeru Puntigama, lokalnog čvorišta do kojeg se dolazi okomito na tramvajsku liniju 4. Treba spomenuti i da je ta tramvajska linija nekad prometovala u smjeru Andritza koji se nalazi na sjeveru Graza, međutim za potrebe ovoga naselja su ju preusmjerili i sagradili dodatnu trasu sa još četiri stanice Više o toj izgradnji pogledajte ovdje u tekstu na web stranici Holdinga Graz.



Graz, Reininghaussiedlung, UNSECO-Esplanade. Snimio: Vanja


Servisni objekat (javni WC i vjerojatno nekakva trafika ili nešto slično) uz tramvajsku stanicu. Snimio: Vanja


Vozni red tramvajske i autobusne linije koje prolaze tom ulicom. Snimio: Vanja


Oznake: graz, tramvaj, bicikl, Reininghaus, ulica, javni prijevoz


- 14:38 - Komentari (2) - Isprintaj - #

27.05.2022., petak

Ulični muzej na otvorenom



Vodnikova ulica, uz Savsku cestu. Snimio: Vanja

Oznake: natpis, ulica, ploča, ime, osiguranje, Valentin Vodnik


- 16:29 - Komentari (2) - Isprintaj - #

13.04.2022., srijeda

Zvijezdini zvjezdani trenuci (1): Elegancija gradskog plavetnila



Gupčeva zvijezda. Snimio: Vanja


Provedoh jučer stjecajem raznih okolnosti frtalj sata na Gupčevoj zvijezdi. Ugodan je to trgić, loklani "mikrocentar", sa tramvajskom stanicom (na koju gravitira i niz ustanova koje su tokom epidemijskog doba držale naslovne stranica novina), špecerajem, poštom, komadićem zelenila posred trga i još puno više uz tramvajsku prugu ... i lijepo mi je bilo promotriti ga detaljno, posnimiti pregršt fotki i detalja koje ćete gledati u postovima tokom slijedećih nekoliko dana.

A za početak - nema mi ništa ljepše nego kad vidim dobro uščuvanu good old emajliranu tablu s natpisom ulice (odnosno ovdje trga) ... pa još na ovoj pozadini, kući koja isijava svojim iskustvom i ljepotom nataloženih godina.



Snimio: Vanja


Snimio: Vanja



Oznake: Gupčeva zvijezda, tabla, ploča, ulica, emajl, trg


- 18:45 - Komentari (1) - Isprintaj - #

21.03.2022., ponedjeljak

Emajlirana sjećanja

Nitko još nije otkrio na kojem principu rade sjećanja ... vjerojatno je to nešto jako individualno, svaki od nas ima neki svoj okidač koji baš tu situaciju, zvuk, riječ, sliku posprema duboko, duboko u riznicu naših osobnih sjećanja. Vjerujem da su sjećanja tim dublja, jača, dugotrajnija što su osjećaji vezani uz njih jači ... ali, kako objasniti to da su moja sjećanja tako često vezana uz slike - i to još slike raznih natpisa? wink

Ovo sam napisao malo u zbilji, a malo u šali ... ali, istina je da jako dobro pamtim neke prastare natpise, reklame, ulične table .... a jedan od "pojavnih oblika" koje najbolje pamtim su emajlirani natpisi, posebno ploče s imenima ulica. I ne bih rekao da to ima ikakve veze sa mojim emocionalnim "angažmanom" po tom pitanju - ploča k'o ploča - već, valjda je to do bistrih i čistih, prodornih boja kakve su obično emajlirane ploče. Naprosto zovu da ih se uoči, pogleda - uostalom, to im je i "posao", da budu viđene.

U nekim davnim godinama djetinjstva i rane mladosti, od 1971. pa do zaključno, mislim da je to bila 1980. godina, putovao sam s roditeljima i sestrom na more u Istru. Redovno smo kampirali u kampu "Lanterna" kod Poreča, i, uz jedan kratki posjet Tučepima, 1970. godine, taman pred moj polazak u osnovnu školu, to su jedina ljetovanja na koja sam išao s roditeljima. Nikad prije, a niti nakon toga nisam bio s njima na moru.

A sva putovanja u Poreč bila su, kako je to tih godina bio običaj, preko Slovenije. Ustajali smo rano ujutro, još za mraka, valjda prije 4 ujutro, na brzinu doručkovali, sjedali u već spakirani auto i kretali. Prve zrake sunca susretali smo negdje kod Novog Mesta. Prolazili smo kroz Ljubljanu još prije jutarnje gužve da bismo zatim nastavljali put u smjeru Postojne (prvo starom cestom, preko Vrhnike i Logatca, a kasnije taman izgrađenim autoputom), a onda su slijedili Razdrto, nizbrdica kod Črnog Kala, pogledi na more u Kopru, pa Izola, Buje, Brtonigla ... i dolazak u kamp.
I, tjedan dana kasnije, sve to isto, ali u suprotnom smjeru i to s nešto kasnijim polaskom (trebalo je, jelte, spustiti šator).

Od svih tih prolazaka kroz Sloveniju najbolje sam zapamtio četiri stvari:
- meni tako zabavno ime ceste kojom smo ulazili u ljubljanu: Lavrica
- uvijek veličanstvenu planinu Nanos, pogled na koju mi je uvijek izazivao strahopoštovanje i na koju sam se s veseljem poslije penjao kao planinar
- kraške pejzaže Primorske, mozaik livada, šumaraka i sela primorsko-talijanskog stila
- crvene emajlirane ploče kojima su u Sloveniji bila "opremljena" gotovo sva sela i koje su govorile o kojem se selu radi, te kojoj općini i zajednici općina pripada

Lavrica mi je i dalje simpatično ime, na Nanos u sam već bio više puta i još ću, primorske krajeve na kojima se susreću more i planine i nadalje jako volim, bez obzira da li su u Sloveniji, Hrvatskoj ili nekoj trećoj, petoj, desetoj zemlji ... a ove natpise - njih sam se tu i tamo sjetio, ali ih nisam već jaaaaako dugo vidio - a baš sam ih se zaželio!

I, k'o za vraga, sretoh ih baš jučer, na planinarenju u Posavskom hribovju, u selima Leše i Sava nedaleko Litije, kroz koja sam prošao za planinarskog izleta na Zasavsku svetu goru!

Baš mi je bilo milo pri srcu kad sam ih vidio, čak dvije u jednom danu nakon bar 15-ak godina nakon što sam ih vidio po posljednji put, negdje u Dolenjskoj, čini mi se!



Selo Leše. Snimio: Vanja


Selo Sava. Snimio: Vanja


A kakve to veze ima sa Zagrebom, pitate se možda vi čistunci wink koje zanimaju samo priče iz Zagreba?

Kao što već rekoh, smatram da su emajlirane ploče objekti koje se lako i rado pamti ... i vjerujem da ima ljudi, onih koji su posjećivali Zagreb otprilike onoliko četso koliko sam i ja posjećivao Ljubljanu i slovenska sela Notranjske i Primorske, koji tako dobro pamte stare zagrebačke ulične table s imenima ulica, jarko plave, emajlirane ... baš ovakve kakve su ove na fotki!

Jako sam sretan što ih još ima u Zagrebu i nadam se da će ih biti još jako jako dugo ... a priču na temu starih uličnih ploča s imenima ulica, s naglaskom na Trešnjevku, pogledajte njihovu kolekciju na ovom linku, a nešto više o povijesnom pregledu različitih oblika, dizajna i materijala na ovom linku!




Snimio: Vanja


Snimio: Vanja

Oznake: ploče, table, ulica, ime, natpis, slovenija


- 16:25 - Komentari (7) - Isprintaj - #

11.02.2022., petak

Klanjčićem ću te, Klanjčecem ćeš me!



Snimio: Vanja.


Snimio: Vanja.


Snimio: Vanja.


Klanjčić je tek jedna u nizu mnogobrojnih uskih i pomalo zavojitih ulica koje se sa ne osobito urbaniziranih gradskih brežuljaka spuštaju u pravilnost viš-manje pravilnog nizinskog gradskog centra. Svoj spoj sa Gradom i urbanom ravnicom dobila je ta ulica kroz Petrovu ulicu na koju se spušta točno preko puta općinske zgrade koja zauzima prostor između Petrove i Švarcove. A sa gornje se strane Klanjčić ulijeva u Jordanovac malko prije Kišpatićeve i bolnice Rebro. I, moram reći da sam prvi puta prošao cijelim tokom te ulice tek prije nekoliko dana ... i, mojem oku koje uvijek budno traži zanimljivost pažnju je privukla stara ploča sa kućnim brojem na kojem nije pisalo Klanjčić, već Klanjčec. Kad sam uočio tu anomaliju pažljivo sam prošao ostatkom ulice tražeći možda još poneku nepravilnost - i našao sam je, nešto niže na jednom je emajliranom kućnom broju iz, valjda, 70-ih ili 80-ih, pisalo Klanjčića.
A u razgovoru sa jednom od stanovnica te ulice saznao sam i da je nekad postojala ploča sa kućnim brojem na kojem je pisalo Klančić, bez "j".

Eto, kako tako kratka ulica, dugačka tek nekoliko stotina metara može imati čak četiri različita imena! wink

Ne budi lijen, razloge za to mnogobrojno nazivlje potražio sam u starim planovima grada. I, pronašao sam da se na planovima grada do zaključno godine 1918. nalazi ulica Kljančec kao još jedna od varijanti tog imena, a na onim od 1926. pa nadalje Klanjčić. Ime Klančec nisam nigdje našao (to je valjda tipfeler na temu starijeg naziva), a isto tako ni Klanjčići/Klanjčića (što je valjda tipfeler, ali druge vrste, na temu novijeg naziva).

Ono što je sigurno je da me je ta potraga za različitim imenima dobro zabavila, a zanimljivo mi je bilo uočiti i različite fontove/veličine slova kojim su pisana imena te ulice.



Pogled na isjećak iz plana grada iz 1918. godine. Snimio: Vanja.


Pogled na isjećak plana grada iz 1926. godine. Snimio: Vanja.


Pogled na isjećak plana grada iz 1947. godine. Snimio: Vanja.


Snimio: Vanja.


Snimio: Vanja.


Snimio: Vanja.


Snimio: Vanja.


Snimio: Vanja.


Snimio: Vanja.


Snimio: Vanja.


Nova ploča sa imenom ulice. Snimio: Vanja.


Ploča sa imenom ulice postavljena krajem 40-ih ili početkom 50-ih. Snimio: Vanja.


P.S. A zašto baš ovakav naziv posta? Zato što me je to inače zvučno ime ulice (volio bih čuti kako bi ga izgovarali talijani! wink;) podsjetilo na čuvenu brzalicu "Čokanjčićem ću te, čokanjčićem ćeš me!"

Oznake: Klanjčić, ulica, tabla, ploča, maksimir, natpis


- 15:29 - Komentari (4) - Isprintaj - #

14.05.2021., petak

Što je to?



Zagrebačka avenija, kod Selske ceste. Snimio: Vanja.


Ove su se "dummy" (prazne, bezlične) table pojavile po gradskim ulicama još prije 3-4 godine i odmah su potakle moj interes.
Do sada sam ih vidio na nekoliko glavnih gradskih prometnica, ali i na većini prilaza gradu (recimo, ulaz sa Autoputa iz smjera Slovenije, stara Karlovačka, Zagorska magistrala ...).

Čini se kao da su napravljene kako bi mogle "udomiti" nekakve privremene natpise, preusmjeravanja - možda za situacije kada su u pitanju radovi ili npr. manifestacije poput nedavnog relija ... ili možda i za neke trenutačne hitne situacije tipa zatvaranje ulica kada policija sa "dugim cijevima" nadzire promet i traži kriminalce?

Zna li netko od vas nešto više o tome?

Osobito su mi intrigantni ovi šarafići koji sugeriraju da bi se otklapanjem tih ploča možda moglo saznati nešto više ... možda i odšarafim koju kad me uhvati inspiracija. wink



Zagrebačka avenija, kod Selske ceste. Snimio: Vanja.


Zagrebačka avenija, kod Selske ceste. Snimio: Vanja.

Oznake: putokaz, prometni znak, cesta, ulica, signalizacija, trešnjevka, Zagrebačka avenija


- 09:57 - Komentari (4) - Isprintaj - #

09.03.2020., ponedjeljak

Ulično ime kao iz (svemirskih) snova

Znate li gdje se nalazi ploča sa ovim (uličnim?) imenom?



Zagreb. Snimio: Vanja

Oznake: ulica, ploča, ime, svemir, zvijezda


- 12:48 - Komentari (6) - Isprintaj - #

24.12.2018., ponedjeljak

Božić je svud oko nas (1)

Sretan vam/nam bio!



Hatzeova ulica. Snimio: Vanja

Oznake: Božić, preko, ulica, trešnjevka, jogurt


- 16:08 - Komentari (3) - Isprintaj - #

22.07.2018., nedjelja

Smjer: Desno, dolje ...

Iz ovoga je vidljivo da je Zagreb u posljednjim godinama otišao udesno i nadolje ...
(svaka sličnost sa stvarnim ljudima i događajima je posve slučajna wink)



Jarnovićeva ulica, Prečko, pozicija nove ulične table u usporedbi sa starom koja je skinuta prije 2 godine. Snimio: Vanja

Oznake: preko, tabla, ulica, Jarnovićeva ulica, desno, trešnjevka


- 15:11 - Komentari (3) - Isprintaj - #

29.06.2017., četvrtak

Postojnska ulica i njene priče

Svaka ulica i uličica, pa i ona najkraća i najuža, ima neku svoju priču, pričicu, a dosta njih ima i poneku svoju malu tajnu koja šetanje tom ulicom, gledanje starih planova grada i traženje podataka po webu i drugim izvorima čini još zabavnijim. Postojnska ulica smještena na samom sjeverozapadnom kutu Trešnjevke ima posve dovoljno takvih štikleca da je zaslužila poseban post!

Kako je taj kutak sadašnje Trešnjevke do 1945. bio izvan gradskih granica (zapadno od potoka Črnomerca koji je odvajao grad Zagreb od općine Vrabče Gornje odnosno kasnije općine Kustošija) onda ga nije moguće vidjeti na starim gradskim planovima. No pronašao sam topografsku kartu iz 1932. godine na kojoj se na mjestu današnjeg Voltina (tada zvano Terdice) vidi zametak današnjeg Končara (tada Siemens, koji je tamo od 1929.), otprilike na visini današnjeg raskršća Golikove i Baštijanove, do njega od pruge i Zagrebačke ceste vodi današnja Golikova ulica, paralelno sa njom i industrijski kolosijek (koji dijelom postoji i danas, vidljiv je na prijelazu Klanječke ulice), a na mjestu nekadašnje tvornice Jadran, na uglu Golikove i Ulice kralja Tomislava, se vidi znak tvornice, bez naznaka ulica lijevo i desno od nje.



Dio topografske karte iz 1932. godine.


Pogled na kartu Kustošije iz 1944. na tom ćošku otkriva nepoznata imena ulica, Žumberačku, Jaskansku, Okićku i Senjsku, koja se poklapa sa današnjom Postojnskom ulicom - i to je jedina karta na kojoj se ta ulica vidi u kompletnom izdanju, neprekinuta tvornicom. Iako, obratite pažnju na crtkane linije, možda je to bio samo planirani spoj, slično kao što je ucrtana Produljena Zagorska koja dopire do današnje Golikove iako to nikad nije postojalo u stvarnosti. Što se imena ulica tiče, nakon uključenja Kustošije u Zagreb 1945. godine bilo je puno preklapanja imena ulica pa su onda sve četiri gore spomenute ulice dobile nova imena jer su ta imena već postojala u Zagrebu: Žumberačka, Okićka i Jaskanska (u međuvremenu nestala za širenja tvornice Nikola Tesla) su u Naselju Prve hrvatske štedionice.



Dio plana Kustošije iz 1944. godine.


Karta iz 1948. pokazuje iste te ulice sa novim imenima: Bledsku, Bohinjsku, Somborsku i Postojnsku, koja je označena samo sa zapadne strane Golikove odnosno tadašnje Tesline, a sa istočne se vidi neimenovani ficlek ulice na mjestu današnjeg dijela Postojnske.

Na kartama iz 1949. i 1958. se ne vidi ništa nova osim što se Teslina ulica već zvala Kroflinova. Isti je slučaj i sa planom grada iz 1961.
Međutim, plan grada iz 1959 kao ime ulice navodi PostoNJska, a upravo se to nepravilno napisano ime može vidjeti i na nekim preostalim starim pločama sa kućnim brojevima na istočnoj strani ulice.



Isječak karte iz 1948. godine.


Isječak karte iz 1949. godine.


Isječak karte iz 1958. godine.


Isječak karte iz 1959. godine.


Isječak karte iz 1961. godine.


Gledajući današnje nove table sa imenima ulica na kojima su navedeni i kućni brojevi vidljivo je da istočni dio Postojnske ulice ima brojeve od 2 do 10 (neparni do 11), a zapadni od 22 do 42 (parni), dok neparna strana nema na tom potezu niti jednog broja. I postavlja se pitanje - gdje su brojevi koji nedostaju, od 10 do 22? Da li su uopće ikada postojali (po kartama se čini da nisu, na dijelu između je uvijek bila industrija), a ako nisu kako su uopće dodijeljeni?

Eto, toliko za današnji post, ja ipak najviše pamtim Postojnsku ulicu po onom simpatičnom malom trgiću sa stablom negudnovca u središtu koje se posljednjih godina već poprilično razraslo!



Tabla na istočnom dijelu ulice. Snimio: VT


Tabla na zapadnom dijelu ulice. Snimio: VT


Stari kućni broj sa pravopisnom greškom. Snimio: VT


Istočni dio ulice, zanimljiv i lijep zbog drvoreda. Snimio: Vanja


Kuća na uglu Predavčeve i Postojnske - možda je tu nekad bila trgovina? Snimio: Vanja


Zapadni dio ulice, između Golikove i Zagrebačke. Snimio: Vanja


Stablo negundovca na trgiću uz Postojnsku ulicu. Snimio: Vanja


Na kraju velika zahvala VT-u na poticaju za bavljenje ovom ulicom i prikupljanje većine podataka o ulici, a isto tako i Mladenu i GP-u na komentarima!

Oznake: trešnjevka, ulica, Postojnska ulica, Voltino, Terdice


- 12:32 - Komentari (3) - Isprintaj - #

07.02.2017., utorak

Bršljan i grad

Kad sam već kod zimzelenog skrivanja ... bršljan ne bira, stare i nove, sve prekriva bez greške. wink



Maksimir. Snimio: Vanja


Trešnjevka. Snimio: Vanja


Trešnjevka. Snimio: Vanja

Oznake: Brljan, natpis, ulica, ploča, trešnjevka, Gorjanska ulica, Veliki dol, maksimir


- 08:54 - Komentari (5) - Isprintaj - #

03.12.2015., četvrtak

Obuća za svaki trenutak: Sezona jesen/zima 2015/2016

Možda se još sjećate mog ovoljetnog posta, ovog ovdje, sa nizom sličica sa ljetnog gradskog užarenog asfalta ... A sada je došlo zimsko doba i vrijeme je za bilježenje zimskih prizora! Istina, uvjeti za fotkanje su sada lošiji, brzo pada mrak ... ali, motiva ne nedostaje. Evo dva tipična! wink



Početak jeseni, Muzej iluzija. Snimio: Vanja


Kraj jeseni, raskršće Selske ceste i Zagrebačke avenije. Snimio: Vanja

Oznake: cipele, jesen, Zima, asfalt, ulica


- 14:15 - Komentari (5) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< travanj, 2024  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Travanj 2024 (1)
Ožujak 2024 (6)
Veljača 2024 (6)
Siječanj 2024 (5)
Prosinac 2023 (2)
Studeni 2023 (7)
Listopad 2023 (5)
Rujan 2023 (2)
Kolovoz 2023 (6)
Srpanj 2023 (8)
Lipanj 2023 (11)
Travanj 2023 (1)
Ožujak 2023 (5)
Veljača 2023 (6)
Siječanj 2023 (3)
Prosinac 2022 (7)
Studeni 2022 (8)
Listopad 2022 (3)
Rujan 2022 (2)
Kolovoz 2022 (3)
Srpanj 2022 (14)
Lipanj 2022 (2)
Svibanj 2022 (2)
Travanj 2022 (11)
Ožujak 2022 (10)
Veljača 2022 (6)
Siječanj 2022 (9)
Prosinac 2021 (8)
Studeni 2021 (3)
Listopad 2021 (4)
Rujan 2021 (9)
Kolovoz 2021 (6)
Srpanj 2021 (9)
Lipanj 2021 (1)
Svibanj 2021 (8)
Travanj 2021 (6)
Ožujak 2021 (10)
Veljača 2021 (4)
Siječanj 2021 (1)
Listopad 2020 (2)
Rujan 2020 (6)
Srpanj 2020 (3)
Lipanj 2020 (3)
Svibanj 2020 (3)
Travanj 2020 (4)
Ožujak 2020 (9)
Veljača 2020 (3)
Siječanj 2020 (9)

Tema bloga:

Linkovi