VIDEO: Oluja na Dravi

13.06.2018.

Ljetna oluja na Dravi s munjama i grmljavinom i jakom kišom.Ljetne oluje mogu biti silovite, tako i na Dravi. Ova je došla brzo, uz jaku kišu, grmljavinu i vjetar. Sile prirode spojile su se s divljim krajolikom rijeke Drave, jedne od posljednjih očuvanih nizinskih rijeka u Europi.

Snimajući, oluju i munje, u jednom trenu me je nešto snažno prodrmalo. U tom sam trenu držao filmsku kameru, a kroz mene je prošla struja. Nije to bila munja, jer spržilo bi me, ali nekakav elektricitet svakako je. Brzo sam se povukao u sigurnost krova. Na kraju je sve dobro prošlo, a i kamera je preživjela!

 

Oznake: Oluja, munje, Drava

Novi video: Best of Croatia

12.06.2018.

Hrvatska je zemlja velike ljepote i raznolikosti. Ovo je video o 20 najboljih mjesta u Hrvatskoj.Naravno, ovo je moj subjektivni izbor, zasnovan više na prirodnm lokacijama. Neke su jako poznate, druge malo. Naglasak je, ipak na prirodi, tu si ne mogu pomoći.


 

Oznake: Hrvatska, top 10, Putovanja

Etno glazba Lee Šprajc i scene svitanja na Dravi: Megla se kadi

02.06.2018.


predstavljamo vam novi video, glazbeni video Lee Šprajc - Megla se kadi, sa predivnim scenama Drave u svitanju.Pjesma Megla se kadi je tradicijska međimurska pjesma, zapisao ju je Vinko Žganec u rodnom selu Vratišinec 1908. prema pjevanju sestre Roze Žganec. To je bila ujedno prva pjesma koju je zapisao, a znamo da ih je za života zapisao više od 25 000. Tako da i u tom smislu ima neku simboliku... izvode Neven Kolarić (cimbal), Filip Horvat (bisernica), Kruno Lajtman (saksofon), Željko Posavec (gitara), Lea Šprajc (vokal i gitara).

Lea Šprajc je zaljubljenica u međimursku tradicijsku kulturu te izvodi vlastite obrade međimurskih tradicijskih pjesama. Glazbom se bavi od ranih osnovnoškolskih dana.

Dravu je snimio Goran Šafarek.

Scene Drave snimljene su na lokaciji planirane hidroelektrane Molve 1 i 2 i bile bi u potpunosti uništene.

Oznake: Drava, etno, glazba, zora

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.