NOVI VIDEO: Kitesurfing u Ninu

29.06.2018.

Nin je oduvijek privlačio ljude zbog svojih pješčanih plaža i bogate povijesne baštine, a u posljednje vrijeme i prirodna baština te sport. Kitesurfing, odnosno kiteboarding je sve popularniji.



Pješčane plaže u Ninu pružaju idealne uvjete za windsurfing i kitesurfing. Najviše se vozi uz plažu Ždrijac, odmah uz stari grad. Glavni preduvjet za ove sportske aktivnosti je da ima dovoljno vjetra. Najučestaliji vjetar u ljetnim mjesecima je lagan do umjeren maestral (SZ), a povremeno može zapuhati mnogo snažnija bura (SI), koja je učestalija u proljetnim i jesenskim mjesecima.

Na plaži djeluje i škola surfanja. BISTE LI PROBALI OVAJ SPORT?



Oznake: nin, kitesurfing

NOVI VIDEO: Najljepši hrvatski slapovi!

27.06.2018.

Slapovi su jedna od najzanimljivijih obilježja naših rijeka. Pogledajte neke od najljepših u ovom videu.



Jedan od najlijepših ukrasa rijeka su slapovi. Na hrvatskim rijekama najlijepše slapove stvorila je sedra. Nadaleko su poznati plitvički slapovi i slapovi Krke. Međutim, ništa manje zanimljive slapove tvore rijeke Mrežnica, Korana, Una, Krupa, Zrmanja i druge naše krške rijeke. Zanimljivo je da neke od najljepših slapova nalazimo i na rijekama i rječicama nestalnog toka

Da li se slažete sa izborom? Što sam izostavio?

Oznake: slap, vodopad, rijeke

NOVI VIDEO: Kopački rit

21.06.2018.

Predstavljamo Vam novi video o Kopačkom ritu, poplavnom području Dunava i Drave.



Kopački rit je nisko područje između Dunava i Drave jedno je od najpoznatijih močvarnih i poplavnih područja u Europi. Prizori močvara i prirodnih kanala, krda jelena i divljih svinja, tisuće ptica tijekom migracije i gniježđenja poznati su u cijelome svijetu.

Scene su snimljene za potrebe filma Rijeke Hrvatske, a uz dozolu Parka prirode Kopački rit. Zahvaljujem se prije svega nadzornicima koji su omogućili snimanje.

Oznake: Dunav, Slavonija, Baranja, kopački rit

VIDEO: Oluja na Dravi

13.06.2018.

Ljetna oluja na Dravi s munjama i grmljavinom i jakom kišom.



Ljetne oluje mogu biti silovite, tako i na Dravi. Ova je došla brzo, uz jaku kišu, grmljavinu i vjetar. Sile prirode spojile su se s divljim krajolikom rijeke Drave, jedne od posljednjih očuvanih nizinskih rijeka u Europi.

Snimajući, oluju i munje, u jednom trenu me je nešto snažno prodrmalo. U tom sam trenu držao filmsku kameru, a kroz mene je prošla struja. Nije to bila munja, jer spržilo bi me, ali nekakav elektricitet svakako je. Brzo sam se povukao u sigurnost krova. Na kraju je sve dobro prošlo, a i kamera je preživjela!

 

Oznake: Oluja, munje, Drava

Novi video: Best of Croatia

12.06.2018.

Hrvatska je zemlja velike ljepote i raznolikosti. Ovo je video o 20 najboljih mjesta u Hrvatskoj.



Naravno, ovo je moj subjektivni izbor, zasnovan više na prirodnm lokacijama. Neke su jako poznate, druge malo. Naglasak je, ipak na prirodi, tu si ne mogu pomoći.


 

Oznake: Hrvatska, top 10, Putovanja

Etno glazba Lee Šprajc i scene svitanja na Dravi: Megla se kadi

02.06.2018.


predstavljamo vam novi video, glazbeni video Lee Šprajc - Megla se kadi, sa predivnim scenama Drave u svitanju.



Pjesma Megla se kadi je tradicijska međimurska pjesma, zapisao ju je Vinko Žganec u rodnom selu Vratišinec 1908. prema pjevanju sestre Roze Žganec. To je bila ujedno prva pjesma koju je zapisao, a znamo da ih je za života zapisao više od 25 000. Tako da i u tom smislu ima neku simboliku... izvode Neven Kolarić (cimbal), Filip Horvat (bisernica), Kruno Lajtman (saksofon), Željko Posavec (gitara), Lea Šprajc (vokal i gitara).

Lea Šprajc je zaljubljenica u međimursku tradicijsku kulturu te izvodi vlastite obrade međimurskih tradicijskih pjesama. Glazbom se bavi od ranih osnovnoškolskih dana.

Dravu je snimio Goran Šafarek.

Scene Drave snimljene su na lokaciji planirane hidroelektrane Molve 1 i 2 i bile bi u potpunosti uništene.

Oznake: Drava, etno, glazba, zora

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.