18

ponedjeljak

studeni

2013

Muško-ženska prijateljstva - stvarnost ili mit?!

By Marina Katušin

Naravno da postoje muško-ženska prijateljstva, no pitanje je koliko su ta prijateljstva iskrena i prava. Žene na takva prijateljstva gledaju kao na mogućnost da kroz suprotni spol otkriju grublje i maskulinije poglede na svijet. Za razliku od žena, muškarci na muško-ženska prijateljstva gledaju kao na nešto što prethodi ljubavnoj vezi.
Te izražene razlike načina na koji muškarci i žene doživljavaju prijateljstvo s osobom suprotnog spola često su predispozicija (ne)ostanka samo na prijateljstvu. Istraživanja pokazuju da će kad-tad jedan od spolova osjetiti bilo fizičku bilo psihičku privlačnost prema suprotnom spolu.
Osim privlačnosti, nerijetko se dogodi da se jedna od osoba u prijateljstvu i u potpunosti zaljubi. Upravo zbog te činjenice trebamo jako paziti ukoliko mi to prijateljstvo želimo pretvoriti u nešto više, jer bi mogli izgubiti i prijateljstvo i to nešto više.
Ako se odnos između suprotnih spolova i temelji samo na prijateljstvu, dokazano je da to tako neće ostati zauvijek. Situacija će se barem s jedne strane poljuljati. Koliko god se odupirali toj činjenici, glumili pravo prijateljstvo, to više nije iskreno prijateljstvo.
Normalno je da imamo prijatelje suprotnog spola, da razbijamo monotoniju gledanja na svijet samo iz perspektive svog spola, no ipak moramo paziti na granice takvog prijateljstva. Kako god bilo, najvažnije je da u svakom odnosu budemo iskreni i prema sebi i prema drugoj osobi, te da u normalnim količinama ulažemo u taj odnos jer ipak nam nije u cilju izgubiti i zanemariti prijateljstvo.


<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.