Vučić najavio dolazak na mimohod u Zagrebu

ponedjeljak , 27.07.2015.



I opet se bliži Dan Zahvalnosti i obilježavanje 20. godišnjice Oluje. Tko o čemu, ja o Oluji. A o čemu drugome sad pisati nakon 20 godina?
O Piranu? Lošoj ekonomskoj situaciji? Padu BDP-a? Turističkoj sezoni? Mogućnosti da onog osuđenog lopova Ustavni sud oslobodi? Neeee....to ništa nije važno, važno je obilježavanje Oluje.
Mislite da sam sarkastičan? Ne, nisam. Uistinu mislim da sve ono što nam je naopako u državi i društvu, se najbolje vidi na primjeru obilježavanja 20 godišnjice Oluje.
A koji su to primjeri? Što je to tako strašno u svemu tome?
Pa vidi se da smo budale. I to ne samo politička elita, nego i tzv obični narod, a sad i branitelji.

Glupost broj jedan: Obilježavanje 20. godišnjice vojnim mimohodom. Ulupat će se najmanje 5 milijuna kuna samo za mimohod. Vozila, ljudi, gorivo, terenske...sve to košta. Nekima to paše, nekima ne. Onima koji plaćaju naravno da ne paše. A koja je korist svega toga? Podizanje nacionalnog ponosa? Koji će nam kurac nacionalni ponos kad je ego svakog pojedinca u ovom narodu, a pogotovo kod političara, veći od nacionalnog ponosa najmanje 3 naroda? Koju ćemo poruku poslati? Pa nikakvu, svima je jasno da radimo mimohod samo kako bi ispao bolji od onog srpskog lani. A nismo angažirali Dolenčića.

Glupost broj dva: "Zabrana" govora u Kninu. Pa što je to? Komemoracija? Neko je umro? Mislim...OK, OK, znamo da je tad umrla SRAO Krajina, ali da bi baš za njom trebalo plakati....to baš i nisam uvjeren. Možda će još u Kninu zasvirati i pogrebni marš. Zar ti naši političari ne znaju što će reći u Kninu? Boje se zvižduka? Povika? Jaja i trulih rajčica? Čovjek kojem se dive se nije bojao ni fašističkih i nacističkih bombi, metaka, progona, a ni buržujskih sudova. Ova kukavelj, koja ga ističe kao pretka, se boji zvižduka i povika. Pljuc. Sigurno ga i Vrag sad zajebava i ruga mu se zbog podmlatka.

Glupost broj tri: I da, dragi veterani, branitelji, kolege...vlast nas ne jebe ni pet posto. Nije vam jasno da možemo svi i crknuti ispred onog šugavog ministarstva, a da nitko ni suzu neće pustiti? Jasno da vam je jasno. To smo znali od početka. I umjesto da pokažemo kako nismo za nisko i jadno politiziranje, kako želimo obilježiti 20. godišnjicu Oluje na dostojanstven način, mi se upucavamo na stranu HDZ-a. Jasno je da je HVIDRA, otkako je Đakić njen vožd, postala instrument HDZ-a, ali veterani gardijskih brigada? Nećemo doći na mimohod? Zašto? U tom mimohodu (za koji mislim da nije trebao biti održan, ali eto...) mimohodat će isti oni koji su ušli u Knin, oni koji su skoro čitav rat pronijeli na svojim leđima. I nisu se odmah uvukli u penzije, udruge i političke partije i invalidnine. Što se njima govori? Koja se poruka njima šalje? "Samo vi stupajte, Kukuriku slugani, tko vas jebe. Mi vam nećemo dati podršku." Jadno, bijedno i podmuklo.
Pa to je naša vojska. Ima i mladih, ima i branitelja. I njima ko ih jebe? Lijepo, kolege, baš lijepo.
Znam ja da MORH nije htio dopustiti da HVO ide u mimohodu, ali to je sad riješeno. I sad kad je riješeno, onda veterani neće na mimohod. I što je najgluplje, optužuju vladu za politiziranje. Pa naravno, glupani, da vlada politizira. Samo što ste se sad spustili na njihov razinu, a te budale tu imaju više iskustva od vas i išamarat će vas. Samo se vi uzdajte u Karamarka. Tipa koji je hapsio branitelje tražeći nepostojeće topničke dnevnike. Bravo.

Glupost broj četiri: Pa tko je tu dobio taj šugavi rat od prije 20 godina? Srbi? Čitavo ovo vrijeme mi se ponašamo kao da je Oluja neka sramota, kao da smo s njome izgubili rat, kao da se imamo čega sramiti. Papani, nemamo se čega sramiti. Tako smo fino odradili tu operaciju, čisto i uz minimalan utrošak žrtava i vremena. Da je bilo i manje bilo bi bolje, ali eto nije. Moramo li se mi raspravljati s četnicima preko Drine? Ne moramo, ko im jebe mater. To što Vojine vojvode i Slobini šegrti pričaju oni mogu objesiti mačku o rep. I na to se ne treba obazirati. Osim kad budu nešto od nas trebali.

Koga briga koja je partija na vlasti u trenu dok trebamo slaviti, piti i pjevati? Je li to važno? Koga briga koja je partija u oporbi? Oni se ionako izmjenjuju redovito. Nas guze i mijenjaju se. Nikakve koristi od njih, a mi bi se trebali svađati zbog njih?
Najgora mi je ova takozvana desna stoka sitna zuba....ni ne razumiju da sami sebi pljuju u lice. Kme, kme...nećemo na mimohod, nećemo na ovo nećemo na ono....Vlast koja jest da jest, samo je trenutni izraz volje naroda koji je izašao na izbore. I ona prolazi. Ostaju one vrijednosti, iste one za koje smo se borili: nezavisna, slobodna Hrvatska, u kojoj vlada demokracija i svaka šuga može srati što želi. Dok joj to mediji ne zabrane.
Koji je cilj ignoriranja i pljuvanja po institucijama države za koju su naši suborci dali živote? Nećemo ići gledati mimohod koji će održati jedina institucija kojoj hrvatski narod najviše vjeruje? Pa ako se baš želimo tući sa pobjedničkom vojskom, onda moramo računati na to da ćemo popušiti. Nažalost, oni koji su stvarali tu vojsku zaboravili su neke stvari.

I je li to dovoljno razologa zašto nam nikad neće biti bolje? Pa jednostavno nismo materijal koji bi bio dovoljno sposoban shvatiti što je važno, a što nije, što je bitno, a što nije, nismo sposobni napraviti posao a da jedni drugima, pa i sami sebi, ne bacamo klipove pod noge. Ako je tako oko događaja kojeg bi svi trebali slaviti, napiti se, okrenuti par tisuća volova i janjaca i pjevati do zore, kako bi se dogovorili oko onog gdje trebamo proći kroz muke, krv znoj ili stezanje jebenog remena?
Eto...na mimohodu neće biti ni Vučić, ni Nikolić, ni Šešelj, ni Dačić.....a ni udruga veterana gardijskih brigada. Pametno.

*Disklejmer: Ispričavam se zbog pojedinih prostačkih izraza, ali ne znam na koji drugi način izraziti svoje osjećaje.

Oznake: Oluja, mimohod, branitleji

Kome treba bilijun kuna?

petak , 24.07.2015.







https://www.youtube.com/watch?v=2hN8gdx2Na0

Od 1:35:00

I još nitko nije ni smijenjen.
I nema ni promjene u registru branitelja, dapače, broj samo raste.

Moram malo podsjetiti ljude. Naime, na razgovoru s braniteljima, ministar Matić je izjavio kako zna da ima 150 000 lažnih branitelja i invalida DR-a. I da im on ne može ništa. Jer neki čelnici udruga štite takve lažnjake. I usput dodaje kako bi on to riješio u tjedan dana, samo ako mu premijer riješi useljeničku vizu za Kanadu.
Dapače, u više navrata, Matić tvrdi da mu se prijeti, da mu prijete branitelji, prosvjednici, Savska.....i ne samo njemu, već i njegovoj obitelji.

Njegova izjava je na više razina skandalozna. Ajmo malo razmisliti:

1. Ministar ne radi svoj posao. On može, ali ne želi, jer je zabrinut za svoju sigurnost, kao i sigurnost svoje obitelji. U potpunosti ga razumijem, ako se boji za sebe i bližnje. Ali ga ne razumijem zašto je onda još uvijek na dužnosti ministra? Ako želi biti ministar iz inata, onda bi baš trebao riješiti te lažnjake. Ako ne želi riskirati, onda nek se makne i pusti nekog drugog.

2. Po Matićevoj računici, svaki lažni branitelj košta državu oko milijun eura. Ako je to istina, onda se radi o svoti od 150 MILIJARDI eura. TO je više od BILIJUN kuna. Ako nekome nisu jasni ovi brojevi, samo mala usporedba: projekcija PRIHODA u državnom proračunu za 2015. godinu je bila 106 MILIJARDI KUNA. To je više od deset puta manje od 150 milijardi EURA tj. onog što "ukradu" lažni branitelji. Ukratko, trebamo raditi 12 ili 13 godina, svi, kako bi nadoknadili samo ono što maznu lažni branitelji i invalidi. I sad, u svemu tome i nije problem, već u tome što nitko na to NE REAGIRA. Ni mediji, ni političari, ni DORH....ama baš nitko. Kao da nam ti novci uopće ne trebaju. Uopće.

3. Matić kaže da "neki" predsjednici braniteljskih udruga štite te lažnjake. Ne imenuje ih. Dakle, ti "udrugaši" štite lažnjake, branitelje koji nisu branitelji (branitelji štite nebranitelje?), Matić zna tko su oni, oni mu čak i prijete. Njemu i njegovoj obitelji. I nema nikakve reakcije države. Nitko ga ne štiti. Čovjeka koji nam može uštedjeti bilijun kuna? Zašto?

4. Ako je država nemoćna pred nekim predsjednicima braniteljskih udruga i Vlada ne može zaštititi svojeg člana, mada ima sav policijski, obavještajni, vojni aparat na svojem raspolaganju...mislim, jel možemo očekivati da će Vlada moći izvesti državu iz ekonomske krize? Ako ne mogu zaštititi Matića, ako ne mogu napraviti tako jednostavan zadatak, kako onda očekivati da će napraviti nešto kompliciranije? Kako će država zaštititi čitav narod, ako nije sposobna zaštititi jednog čovjeka? koji joj je spreman uštedjeti BILIJUN kuna. (s koliko nula se piše bilijun?)

5. A možda Vlada i ne želi zaštititi MAtića? Što ako je Vlada suučesnik u čitavoj toj prljavoj raboti? Što ako su oni ili njihovi pajtaši, članovi obitelji, rodbina....također na spisku lažnih branitelja? Što ako je to ona mafija o kojoj Mireli priča visoki dužnosnik MUP-a?

6. Svi smo gledali što je Matić rekao. I nitko i dalje ne reagira. OK, recimo da su državne strukture pod utjecajem mafije, ali što je onda sa "neovisnim" medijima? Zašto je o ovome pisala samo Helena Puljiz sa tportala? I to samo jednom, a onda je i ona umukla? Zašto? Nikoga ne zanima bilijun kuna? Koliko je to škola, vrtića, bolnica, povećanja plaća profesorima, doktorima, modernizacije vojske, novih borbenih zrakoplova.....čega sve ne. I nitko ništa.
Logičan zaključak je da u i mediji premreženi tom istom mafijaškom hobotnicom. Čak i ovaj blog.hr i dnevnik.hr. Jer ni oni o tome ne rekoše ništa.

7. Postoji još jedna mogućnost: Matić laže. Matić laže kad govori o 150 000 lažnih branitelja. Moguće je da je taj čovjek totalno lud ili na neki način nastoji manipulirati javnošću. Ali ako je tomu tako, zašto ga onda podržava čitava vlada i velik dio medija? Još uvijek je ministar, nije u ludari i dalje daje izjave za medije.


U čemu je zapravo problem? Što je od svega ovog istina i zašto nikome nije stalo da se istina otkrije? Ili nam je jednostavno lako dati bilijun kuna nekome tko nije zaslužio ni kunu.

Štogod da je odo ovog, skandalozno je.

A nas baš briga.

Oznake: Matić, 150 milijardi, branitelji

Jednom smrkne, drugom svane

utorak , 21.07.2015.




Proslava Oluje opet izaziva prijepore.
Izazivat će i u budućnosti.
Neki naši ministri misle da je potrebno davati neke izjave na izjave nekih susjeda.
Točnije, davati neka objašnjenja.

Koga briga? Oluju smo odradili i to obilježavamo.
To što se dogodilo da je suprotna strana zbrisala, "evakuisala se" iz "mera bezbednosti" to nas uopće ne treba zamarati.
Ako hoće, i ako su htjeli do sada, mogli su se i mogu se, vratiti.
Nitko ih nije čistio. Jer da jest, onda im danas ne bi obnavljali kuće, sređivali pravo na otkup stana, plaćali radni staž za ono vrijeme dok su oni radili za okupatora....
Uostalom, ako netko misli dobiti rat, onda ga netko drugi mora izgubiti. Nije to nogometna utakmica u kojoj obje ekipe mogu zaraditi po bod. Nema iksa.
Samo jedinica i dvojka.

Ne treba niti jedan ministar ništa reći. Samo Lalovac.
Nek objavi listu koliko je novaca do sada utrošeno za povratnike iz Srbije, obnovu kuća, radni staž, stanarska prava....itd, itd.
A što su im dali Srbijanci?

Ali naravno.....nitko neće tako nešto objaviti.
Iz istih razloga iz kojih se ne objavljuju popisi Srba stradalih u Oluji.
Samo kako bi se moglo manipulirati masama, a onda te iste mase pokrenuti u nove mržnje i nove sukobe.

Oznake: Ostojić, Pusić, Oluja

Nije ni saveznik ono što je nekad bio

petak , 17.07.2015.



S jedne strane bi mi trebao odgovarati ovakav razvoj događaja, ali s druge baš i ne.
Naime, Amerikanci su odbili sudjelovati na vojnom mimohodu povodom obljetnice operacije Oluja.
Povodeći se za Amerima, navodno su tako postupili i ostali "saveznici".

Osobno sam uvijek bio protiv parade. Na paradi se vojska neće ničemu naučiti, a troškovi će biti ogromni. Osim toga, ova parada se radi samo da bi se pariralo Srbima zbog njihove zadnje parade. A to je i sam ministar Kotromanović najavio prije nekoliko mjeseci. Otprilike reče kako će naša parada biti "ljepša i veća " od srpske. Takav način prepucavanja paradama je isto kao i prepucavanje oko toga tko ima veći penis.
Bolje bi bilo da se vrijeme i novac koji će biti utrošen na paradu, utrošio na vojnu vježbu.

Srbija, naravno, misli da ona ima veći penis. Budući da su dobili gostovanje Putina na paradi, naši se ponadali da ćemo mi dobiti američke, njemačke, britanske, francuske vojnike, pa i pola slovenske vojske (10 vojnika i 3 Pilatusa) na paradu. Znali su i Srbi što namjeravamo jer smo se odmah počeli time hvaliti po selu, pa su Srbi malo lobirali, a malo i prijetili.
I rezultat nije izostao.

Kao prvo, uopće nismo trebali potezati pitanje mimohoda. To je neozbiljno i djetinjasto. Tko će kakvu paradu imati nije važno, važno je čija vojska bolje opremljena i uvježbana. A to se postiže vojnim vježbama.

Kao drugo, mogli smo i pretpostaviti da će Srbija lobirati da naši "saveznici" ne dođu. Lobiranje se vršilo preko veleposlanstava u Zagrebu i Beogradu. Kad su Srbi dobili naznake da neće doći Ameri, Dačić je onda dao izjavu da će svaki dolazak smatrati antisrpskim. Pametno. Sad ispada da je Srbija čvrsta zemlja čijih se prijetnji boje i veliki. Ne boje se, ali im je stalo da Srbija krene od Rusije prema zapadu. Zato daju ovakve popuste i tješe Vučića nakon kamenovanja.

A što smo mi shvatili?
Ne znam što su naše političke vrhuške shvatile, ali meni je jasno nekoliko stvari. Naši "saveznici" su saveznici samo pod navodnicima. Oni bi se malo distancirali od "Oluje", malo bi se distancirali od Hrvatske. A sve kako bi se uvukli Srbima. Pa kad je tako, onda bi i Hrvatska trebala malo razmisliti o svojem angažmanu u nekim zemljama, poput Afganistana, recimo. Vratiti ljude nazad, nek "saveznici" sami obučavajui topnike i vojnu policiju i daju stražu po kampovima koji su ostali. Naš doprinos je tamo mali, ali je bolji nego nekih drugih članica NATO-a. A bit će još i drugih prilika.

Jasno je da je Srbija još uvijek jaka i utjecajna. Mi si volimo tepati kako smo predvodnica regiona i sličen gluposti, zemlja primjer, bla, bla, bla....al to nije važno. Važna je, kao i uvijek, Srbija. Srbija nije prerezala svoje veze ni sa Rusijom, a nije ni odustala, kao mi, od BiH. I na Kosovu ima određen utjecaj. Sve to Srbiju smješta kao ključnog igrača u regionu, po pitanju sigurnosti i mira. A to nosi i daljnju suradnju. Mi smo se odrekli BiH Hrvata, a time i naše uloge u BiH. Sad tamo glavnu ulogu imaju Srbi i Muslimani, a to znači da će nam oni određivati i sigurnost.

Ruku na srce, mi imamo dva velika igrača koji su u svojoj srži amerofili, Kolinda i Lozančić. Za predsjednicu ne treba posebno objašnjavati, a sam Lozančić ima dvojno državljanstvo. Usprkos tome, Ameri, kako stvari sada stoje, na paradu neće poslati svoje vojnike. Znači, možemo u vrh vlasti postavljati američke "igrače" kolikogod hoćemo, to ipak neće biti dovoljno da bi dobili i američku podršku.
Ukratko, nije dovoljno se uvlačiti nekome u šupak, treba puno više od toga. Tj. puno manje. Ukratko odjebati one koji nisu zaslužili našu pozornost. Možda se ponašati i uvrijeđeno i povrijeđeno, pomalo ljuto, baš onako kako to radi i Srbija.
Očito to pali.

A što reći našim "saveznicima"? Lijepo od vas, nekad smo si bili dobri, ali to očito vama nije dovoljno. Nije dovoljno ni ovim malima, poput Slovenaca, a nije dovoljno ni velikima poput Amera. Ali dobro, sad bar znamo na čemu smo.

I možda je glupo pitanje, ali.....ako niste spremni poslati par vojnika na paradu i pijanku nakon nje, kako ćete biti spremni poslati vojnike da ginu kod nas ako, nedajbože, zatreba?

Oznake: SAD, srbija, Oluja, mimohod

Kamenovanje Vučića

nedjelja , 12.07.2015.




Teško mi je suzbiti mučninu koju osjećam dok slušam, čujem i vidim neke izjave nekih političara. Ni ne moraju biti političari, jednostavno osobe koje su u javnosti, pa čak i neki blogeri s kojima se raspravljam.
Mir. Mir je lijepa stvar. Pomirba također. Oproštaj. Sve fino kršćanski.
Evo, Bakir nije kršćanin, Bakir je musliman. Ni Ćamil nije kršćanin. I on je musliman. Svejedno, obojica su, očito, neke stvari oprostili. Možda su i zaboravili.

Jer kako objasniti ovo : Vučićevu izjavu 1995 godine, u doba dok se odvija masakr ili čak prije početka masakra i genocida u Srebrenici, kako treba jasno reći međunarodnoj zajednici - "nek bombarduju, ali za jednog Srbina, mi (Srbi) ćemo pobiti 100 Muslimana. Pa da vidimo kako će bombardovati." Otprilike tako.

Jučer su se neki prisjetili te Vučićeve izjave iz 1995. godine, iz trenutka dok su Srbi tamanili više od 8000 Muslimana u par dana, i osjetili su potrebu malo podsjetiti svekoliko pučanstvo na Vučićeve izjave. Neki su se prisjetili i nabaciti koji kamen na Vučića.
Svatko normalan bi nakon toga trebao reći: "Šupak je dobio što je zaslužio. Sa zakašnjenjem od 20 godina i ne tako radikalno kako su prošli Muslimani u Srebrenici." Uistinu, Vučiću je malo stradala usna, malo auti koje on nije ni kupio, glava mu je ostala na ramenima, a s njom se ne bi ništa posebno dogodilo ni da je ostao tamo. Rulja ga je spasila stajanja na suncu i gledanja lijesova koji se pokapaju, lijesova koje je on, dijelom, poticao da se pune. Napad mu je pomogao. Medijskim spinom, Vučić je danas mirotvorac, novi srpski Willy Brandt. Čak i danas kaže kako pruža ruku pomirenja.
A u Parizu diže palac gore za Šešelja.

Je li Vučić iskren ili nije, je li mu želja pomirba ili nije, smatram da je manje bitno. Bitno je to što je govorio i radio prije 20 godina. I što sad želi raditi. Što ako je iskren? Zar nije čak i onda zaslužio kamen u tikvaru? Zar bi mu sad trebalo češkati jajca, tepati i pljeskati? Pa zar nije njegov mentor, Vojvoda Vojo, optužen od suda u Haagu upravo zbog ovakvih izjava "a la Vučić".
Poticanje na mržnju? Sjeća li se netko toga?

Čini mi se da svi to zaboraviše. Bakir garantuje bezbjednost (ma kakve garancije), osuđuje napadače (ma da, još jedan šupčić koji se boji da i on ne doživi sutra takvu sudbinu jer jedno priča, a drugo radi), Ćamil je razočaran jer su se neki usudili prisjetiti Vučićevih izjava i kreatora rata s one strane Drine, pa se skoro ispričava Vučiću, a uletjeli su i neki drugi političari iz BiH, belosvetski hohštapleri, pa i jedan mutan lik iz Lijepe Naše, koji se ne bi "štel mešati, ali...ako to nije početak genocida..."

Nitko se od njih ne bi htio miješati, svi staju u obranu Vučića....ajd zaboravimo malo kontekst rata i te izjave i pogledajmo Vučićeve postupke s jedne druge strane, one obične ljudske.

Vučić je rekao to što je rekao, a 20 godina kasnije dolazi reći nešto sasvim drugo. Prvu izjavu je dao kao oporbeni političar, ovu gestu radi kao političar na vlasti.
Dakle, kakva je razlika između tih Vučićevih postupaka i postupaka nekih političara kod nas koji kao oporba podržavaju referendume, npr, a kao vlast nastoje iste ograničiti. Ili u predizbornim kampanjama predstavljaju programe kojih se ne drže kad dođu na vlast.
I zašto onda oni brane Vučića? Pa zato jer se boje da se i njima nešto slično dogodi. Jer kad narod kamenuje ratnog huškača i lažljivca, ili ako kamenuje lažljivog i kradljivog političara, ili zviždi nesposobnjakoviću, onda je narod "rulja, teroristi, divljaci, instrumentalizirane grupe, neodgovorni pojedinci, nekulturne spodobe....", ma bilo što što im padne napamet. I uvijek je taj narod kriv, a nikad nisu oni i nikad ne bi ni za što odgovarali.
Ne, oni su nevinašca.

Pljuc, šupci.

Oznake: Vučić, Bakir Izetbegović, Srebrenica, Zoran Milanović

Mamić i Mirela

srijeda , 08.07.2015.





Kaže Mirela Holly da joj je "visoki dužnosnik MUP-a" prije nekoliko mjeseci uputio upozorenje. Mirela se ne bi trebala previše raspitivati o istraživanju ugljikovodika u Jadranu, jer Hrvatskom vlada mafija. Ta mafija je dobra sa bilo kojom vlasti, uvijek nađe put do vrha, nije bitna ideologija, prenosi Mirela.
Ako neće paziti, Mireli će otići prvo ruka, pa noga, pa kičma...a na kraju i glava. Tako priča naša Mirela.

Dvije su mogućnosti:
1. Mirela laže - nastoji podići svoj vlastiti a time i rejting stranke, koji je u stalnom padu, prije izbora. Vrlo je logična ova mogućnost, pogotovo ako znamo da je Mirela već desetljećima u vrhu hrvatske politike, a tek sad je saznala za "mafiju".
2. Mirela ne laže, stvarno je primila upozorenje, stvarno postoji mafija koja vlada Hrvatskom. I ova je mogućnost logična, o njoj se već dugo priča u narodu. Nekad je to "mafija", nekad je to "UDB-a"...uvijek postoji neka tajna organizacija koja stoji iza svega, od stvaranja države do porasta tečaja švicarskog franka.

Zanimljivo je što sam danas čuo Mirelinu izjavu. A već nekoliko dana se razmišljam o pisanju teme o hapšenju Mamića i događaja koji su mu prethodili. Idu vijesti, taman dok pišem.
(Vijesti me ubijaju u pojam....Žuljevićevog ubojicu još nisu ulovili, a Jakovina umišlja da mu se predsjednica mora najaviti...ja onda nema šanse da dođem do njega, koji egotriper)
Uglavnom;
1. Mamić se postavio kao glavni gazda hrvatskog nogometa. Vrhunac doživljava postavljenjem Šukera na čelo HNS-a, anuliranjem Štimca i totalnim suzbijanjem bilokakve opozicije. Sve napade na sebe, čak i one policijsko-pravosudne, uspio je odbiti. Nigdje dokaza, nigdje ničega, čak ni onda dok se uvelike pričalo o kupovanju utakmica, davanju novaca za "poštenoi suđenje" i slično.
2. Na vlast dolazi SDP. Jedan od prvih sukoba koje Mamić ima je onaj sa propalim ministrom Jovanovićem. I tu je Mamić izašao kao pobjednik.
3. Reprezentacija do sada, a time i HNS, niže dobre rezultate, a to se odnosi i na financijske rezultate.
4. Kažu da HNS većinom drži HDZ, da su u HNS-u sve HDZ-ovci. Za Mamića se zna da je donirao za predsjedničinu kampanju, Šukeru je draga predsjednica (jer ide na utakmice)....sve nas navodi na sukob HDZ - SDP oko HNS-a. Zašto je partijama uopće bitna kontrola nad HNS-om? Zar nije SDP-u(tj. Pusićkinom HNS-u) trenutno dovoljna kontrola svih državnih i javnih poduzeća? Tu su ogromno veći novci nego u nekakvom loptačkom savezu. Pa zašto onda? Čemu?
5. Ima nekoliko godina da se pojavila neka organizacija koja HNS tužaka FIFA-i i UEFA-i zbog raznih ispada. U Rijeci. Na konto toga, HNS je do sada platio dobar dio kazni.
6. Nedavno se i vodstvo Hajduka sukobilo s vodstvom HNS-a. A i s Dinamom, navodno Dinamo koristi Lokomotivu kao rasadnik, što li već, igrača. Čak su u Splitu organizirane i demonstracije protiv HNS-a.
7. Utakmica Italija - Hrvatska, u Italiji, prošla je katastrofalno za Hrvatsku. Hrvatski navijači su napravili takve nerede da je morala intervenirati policija. Neredi su, navodno, motivirani politikom HNS-a.
8. I opet....na utakmici Hrvatska - Italija ukazala se svastika na travnjaku. Krivac još nije pronađen.
9. Šukeru izvadili slučaj iz 2009. dok se družio s "kladioničarskom mafijom". I mada još nema nikakvih procesa oko i protiv Šukera, kod nas se u medijima o tome piše, a procesi se zazivaju.
9. I sad, šlag na kraju, hapšenje Mamića.
Kroz čitavo to vrijeme, kao glavni krivac za bilo koju od ovih navedenih "pogrešaka", imenovani su HNS i gazda u sjeni, Mamić.

Što se zapravo događa? Nema odgovora, u stvari, doznat će se, na par pitanja:
1. Je li Mamić stvarno kriv za ono što mu se stavlja na teret?
2. Je li sukob politički motiviran strategijom "sjaši Kurta da uzjaši Murta" tj. da se izbace iz HNS-a HDZ-ovci i ubace SDP-ovci?
3. Je li možda u igri mafija koju spominje Mirela?

Na ova pitanje se može odgovoriti tek kad se vidi što će biti s HNS-om. Tko će preuzeti vodstvo i čiji će to biti igrač? Nakon toga moći ćemo vidjeti je li u pitanju SDP, HDZ ili neka druga mafija.

Oznake: Mamić, Šuker, Mirela Holy, noigomet

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.