Jugoslavija i hrvatski Srbi osuđeni za genocid?

utorak , 03.02.2015.




I tako još jedan dio naše povijesti je gotov. Dobili smo presudu međunarodnog suda po pitanju genocida u prošlom ratu.
Sud je presudio:

1) Srbija nije kriva za genocid jer prije 27.04.1992. godine nije postojala.
I ovo je najveći problem. Da je sud sudio Srbiji i presudio njezinu krivnju, mogli smo ići i dalje, na presude za krivnju za rat i odštete. Nije da bi se mogli natući novaca nešto puno od Srbije, ali i malo čovjeka veseli.
Po meni, nije samo to najveći problem. Problem je što taj dio povijesti ne dobiva nikakvu ocjenu. Sad i nadalje mi možemo tvrditi da su Srbi napravili genocid i da je Srbija kriva, a oni se i dalje mogu braniti i osjećati čisti i nevini po tom pitanju i tom razdoblju. A upravo to, činjenica da nismo raščistili do kraja to pitanje, trovat će naše buduće odnose. Nažalost.
Naravno, postavlja se pitanje koga je Hrvatska mogla onda tužiti za navedeno razdoblje? Pa odgovor je jednostavan....Jugoslaviju. Krnju.

Lokalno, unutar Hrvatske, i dalje će neke skupine, grupacije, pojedinci, optuživati Srbiju za genocid i kritizirati bilo kakve normalne ili nenormalne odnose s njom. A za ovakvu presudu će najvjerojatnije optuživati masone i Britance.
Je li naša diplomacija ili pravni tim kriva za ovo? Vjerojatno snosi svoj dio grijeha za ovakvu presudu, jer ni naša sadašnja ministrica inostranih poslova, a ni sadašnji predsjednik nisu bili za ovu tužbu. Pa me baš zanima kakvo su nadahnuće bili za naš pravni tim.

2) "Sud zaključuje da je utvrdio djela genocida (actus reus genocida) "na nizu lokacija u istočnoj Slavoniji, zapadnoj Slavoniji, Kordunu, Lici, Banovini, Dalmaciji". Odnosno, da je Hrvatska dokazala da su "JNA i srpske snage" počinile zločine koji jesu actus reus genocida."
Citiram sa večernjaka. Dakle, JNA, jugoslaveni su počinili djela genocida na nekim područjima. Za Vukovar nisu baš suci sigurni, jer JNA nije pobila sve žive, samo ih je odvela u logore. Pa su, srećom, uspjeli preživjeti. Da su jugoslaveni pobili i te zarobljenike,onda bi to bio genocid.
Naravno, uz JNA, jedinu federacijsku instituciju koja je u to vrijeme funkcionirala, za genocid su krivi i lokalni Srbi. Upravo oni čiji je vođa jučer rekao kako se nada da neće biti presude za genocid. Za koga je navijao, Srbiju ili svoje glasače, nije do kraja jasno. Meni nekako više vuče da je navijao za Srbiju. Za lokalne glasače mu puca k....osim dok su izbori i treba organizirati autobuse.
S ove strane smo dobro prošli, napokon se bar jedan sud dotakao krivnje JNA i federacije, barem ovako usput.

3) Srpska protutužba je odbačena. I to s rezultatom 17:0. Nema elemenata ničega. Ni genocida, ni namjere, ni počinjenja. Eventualno likovanja i zadovoljstva rezultatom "Oluje". Ovakva presuda bi još jednom trebala izbiti argumente Savi Štrbcu i njegovim priljepcima u Hrvatskoj, poput "Documente", o bilo kakvoj hrvatskoj "krivnji" za genocide, etnička čišćenja i slične gluposti. I s time možemo biti zadovoljni.

Sveukupan rezultat i nije tako loš. Da budem iskren, bilo bi mi žao da smo svi mi tu, i u Srbiji i u Hrvatskoj genocidni. Pa mi bi bili prvi u svijetu. Ni Amerikanci, ni Nijemci, ni Turci, ni Britanci,.,,,,,nitko, nitko ne bi bio osuđen za genocid osim Srba i Hrvata. Nekih plemena sa Balkana. A ekipa koju sam spomenuo je izmislila i biološko ratovanje, potamanila Indijance, Đeronima i Kočiza, roknula par atomskih, osnovala i osmislila koncentracijske kampove, trovala ljude plinom u njima...

Znači genocidni su samo hrvatski Srbići i Jugoslaveni? Totalno iznenađenje.

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.