Vučić najavio dolazak na mimohod u Zagrebu

ponedjeljak , 27.07.2015.



I opet se bliži Dan Zahvalnosti i obilježavanje 20. godišnjice Oluje. Tko o čemu, ja o Oluji. A o čemu drugome sad pisati nakon 20 godina?
O Piranu? Lošoj ekonomskoj situaciji? Padu BDP-a? Turističkoj sezoni? Mogućnosti da onog osuđenog lopova Ustavni sud oslobodi? Neeee....to ništa nije važno, važno je obilježavanje Oluje.
Mislite da sam sarkastičan? Ne, nisam. Uistinu mislim da sve ono što nam je naopako u državi i društvu, se najbolje vidi na primjeru obilježavanja 20 godišnjice Oluje.
A koji su to primjeri? Što je to tako strašno u svemu tome?
Pa vidi se da smo budale. I to ne samo politička elita, nego i tzv obični narod, a sad i branitelji.

Glupost broj jedan: Obilježavanje 20. godišnjice vojnim mimohodom. Ulupat će se najmanje 5 milijuna kuna samo za mimohod. Vozila, ljudi, gorivo, terenske...sve to košta. Nekima to paše, nekima ne. Onima koji plaćaju naravno da ne paše. A koja je korist svega toga? Podizanje nacionalnog ponosa? Koji će nam kurac nacionalni ponos kad je ego svakog pojedinca u ovom narodu, a pogotovo kod političara, veći od nacionalnog ponosa najmanje 3 naroda? Koju ćemo poruku poslati? Pa nikakvu, svima je jasno da radimo mimohod samo kako bi ispao bolji od onog srpskog lani. A nismo angažirali Dolenčića.

Glupost broj dva: "Zabrana" govora u Kninu. Pa što je to? Komemoracija? Neko je umro? Mislim...OK, OK, znamo da je tad umrla SRAO Krajina, ali da bi baš za njom trebalo plakati....to baš i nisam uvjeren. Možda će još u Kninu zasvirati i pogrebni marš. Zar ti naši političari ne znaju što će reći u Kninu? Boje se zvižduka? Povika? Jaja i trulih rajčica? Čovjek kojem se dive se nije bojao ni fašističkih i nacističkih bombi, metaka, progona, a ni buržujskih sudova. Ova kukavelj, koja ga ističe kao pretka, se boji zvižduka i povika. Pljuc. Sigurno ga i Vrag sad zajebava i ruga mu se zbog podmlatka.

Glupost broj tri: I da, dragi veterani, branitelji, kolege...vlast nas ne jebe ni pet posto. Nije vam jasno da možemo svi i crknuti ispred onog šugavog ministarstva, a da nitko ni suzu neće pustiti? Jasno da vam je jasno. To smo znali od početka. I umjesto da pokažemo kako nismo za nisko i jadno politiziranje, kako želimo obilježiti 20. godišnjicu Oluje na dostojanstven način, mi se upucavamo na stranu HDZ-a. Jasno je da je HVIDRA, otkako je Đakić njen vožd, postala instrument HDZ-a, ali veterani gardijskih brigada? Nećemo doći na mimohod? Zašto? U tom mimohodu (za koji mislim da nije trebao biti održan, ali eto...) mimohodat će isti oni koji su ušli u Knin, oni koji su skoro čitav rat pronijeli na svojim leđima. I nisu se odmah uvukli u penzije, udruge i političke partije i invalidnine. Što se njima govori? Koja se poruka njima šalje? "Samo vi stupajte, Kukuriku slugani, tko vas jebe. Mi vam nećemo dati podršku." Jadno, bijedno i podmuklo.
Pa to je naša vojska. Ima i mladih, ima i branitelja. I njima ko ih jebe? Lijepo, kolege, baš lijepo.
Znam ja da MORH nije htio dopustiti da HVO ide u mimohodu, ali to je sad riješeno. I sad kad je riješeno, onda veterani neće na mimohod. I što je najgluplje, optužuju vladu za politiziranje. Pa naravno, glupani, da vlada politizira. Samo što ste se sad spustili na njihov razinu, a te budale tu imaju više iskustva od vas i išamarat će vas. Samo se vi uzdajte u Karamarka. Tipa koji je hapsio branitelje tražeći nepostojeće topničke dnevnike. Bravo.

Glupost broj četiri: Pa tko je tu dobio taj šugavi rat od prije 20 godina? Srbi? Čitavo ovo vrijeme mi se ponašamo kao da je Oluja neka sramota, kao da smo s njome izgubili rat, kao da se imamo čega sramiti. Papani, nemamo se čega sramiti. Tako smo fino odradili tu operaciju, čisto i uz minimalan utrošak žrtava i vremena. Da je bilo i manje bilo bi bolje, ali eto nije. Moramo li se mi raspravljati s četnicima preko Drine? Ne moramo, ko im jebe mater. To što Vojine vojvode i Slobini šegrti pričaju oni mogu objesiti mačku o rep. I na to se ne treba obazirati. Osim kad budu nešto od nas trebali.

Koga briga koja je partija na vlasti u trenu dok trebamo slaviti, piti i pjevati? Je li to važno? Koga briga koja je partija u oporbi? Oni se ionako izmjenjuju redovito. Nas guze i mijenjaju se. Nikakve koristi od njih, a mi bi se trebali svađati zbog njih?
Najgora mi je ova takozvana desna stoka sitna zuba....ni ne razumiju da sami sebi pljuju u lice. Kme, kme...nećemo na mimohod, nećemo na ovo nećemo na ono....Vlast koja jest da jest, samo je trenutni izraz volje naroda koji je izašao na izbore. I ona prolazi. Ostaju one vrijednosti, iste one za koje smo se borili: nezavisna, slobodna Hrvatska, u kojoj vlada demokracija i svaka šuga može srati što želi. Dok joj to mediji ne zabrane.
Koji je cilj ignoriranja i pljuvanja po institucijama države za koju su naši suborci dali živote? Nećemo ići gledati mimohod koji će održati jedina institucija kojoj hrvatski narod najviše vjeruje? Pa ako se baš želimo tući sa pobjedničkom vojskom, onda moramo računati na to da ćemo popušiti. Nažalost, oni koji su stvarali tu vojsku zaboravili su neke stvari.

I je li to dovoljno razologa zašto nam nikad neće biti bolje? Pa jednostavno nismo materijal koji bi bio dovoljno sposoban shvatiti što je važno, a što nije, što je bitno, a što nije, nismo sposobni napraviti posao a da jedni drugima, pa i sami sebi, ne bacamo klipove pod noge. Ako je tako oko događaja kojeg bi svi trebali slaviti, napiti se, okrenuti par tisuća volova i janjaca i pjevati do zore, kako bi se dogovorili oko onog gdje trebamo proći kroz muke, krv znoj ili stezanje jebenog remena?
Eto...na mimohodu neće biti ni Vučić, ni Nikolić, ni Šešelj, ni Dačić.....a ni udruga veterana gardijskih brigada. Pametno.

*Disklejmer: Ispričavam se zbog pojedinih prostačkih izraza, ali ne znam na koji drugi način izraziti svoje osjećaje.

Oznake: Oluja, mimohod, branitleji

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.