Mamić i Mirela

srijeda , 08.07.2015.





Kaže Mirela Holly da joj je "visoki dužnosnik MUP-a" prije nekoliko mjeseci uputio upozorenje. Mirela se ne bi trebala previše raspitivati o istraživanju ugljikovodika u Jadranu, jer Hrvatskom vlada mafija. Ta mafija je dobra sa bilo kojom vlasti, uvijek nađe put do vrha, nije bitna ideologija, prenosi Mirela.
Ako neće paziti, Mireli će otići prvo ruka, pa noga, pa kičma...a na kraju i glava. Tako priča naša Mirela.

Dvije su mogućnosti:
1. Mirela laže - nastoji podići svoj vlastiti a time i rejting stranke, koji je u stalnom padu, prije izbora. Vrlo je logična ova mogućnost, pogotovo ako znamo da je Mirela već desetljećima u vrhu hrvatske politike, a tek sad je saznala za "mafiju".
2. Mirela ne laže, stvarno je primila upozorenje, stvarno postoji mafija koja vlada Hrvatskom. I ova je mogućnost logična, o njoj se već dugo priča u narodu. Nekad je to "mafija", nekad je to "UDB-a"...uvijek postoji neka tajna organizacija koja stoji iza svega, od stvaranja države do porasta tečaja švicarskog franka.

Zanimljivo je što sam danas čuo Mirelinu izjavu. A već nekoliko dana se razmišljam o pisanju teme o hapšenju Mamića i događaja koji su mu prethodili. Idu vijesti, taman dok pišem.
(Vijesti me ubijaju u pojam....Žuljevićevog ubojicu još nisu ulovili, a Jakovina umišlja da mu se predsjednica mora najaviti...ja onda nema šanse da dođem do njega, koji egotriper)
Uglavnom;
1. Mamić se postavio kao glavni gazda hrvatskog nogometa. Vrhunac doživljava postavljenjem Šukera na čelo HNS-a, anuliranjem Štimca i totalnim suzbijanjem bilokakve opozicije. Sve napade na sebe, čak i one policijsko-pravosudne, uspio je odbiti. Nigdje dokaza, nigdje ničega, čak ni onda dok se uvelike pričalo o kupovanju utakmica, davanju novaca za "poštenoi suđenje" i slično.
2. Na vlast dolazi SDP. Jedan od prvih sukoba koje Mamić ima je onaj sa propalim ministrom Jovanovićem. I tu je Mamić izašao kao pobjednik.
3. Reprezentacija do sada, a time i HNS, niže dobre rezultate, a to se odnosi i na financijske rezultate.
4. Kažu da HNS većinom drži HDZ, da su u HNS-u sve HDZ-ovci. Za Mamića se zna da je donirao za predsjedničinu kampanju, Šukeru je draga predsjednica (jer ide na utakmice)....sve nas navodi na sukob HDZ - SDP oko HNS-a. Zašto je partijama uopće bitna kontrola nad HNS-om? Zar nije SDP-u(tj. Pusićkinom HNS-u) trenutno dovoljna kontrola svih državnih i javnih poduzeća? Tu su ogromno veći novci nego u nekakvom loptačkom savezu. Pa zašto onda? Čemu?
5. Ima nekoliko godina da se pojavila neka organizacija koja HNS tužaka FIFA-i i UEFA-i zbog raznih ispada. U Rijeci. Na konto toga, HNS je do sada platio dobar dio kazni.
6. Nedavno se i vodstvo Hajduka sukobilo s vodstvom HNS-a. A i s Dinamom, navodno Dinamo koristi Lokomotivu kao rasadnik, što li već, igrača. Čak su u Splitu organizirane i demonstracije protiv HNS-a.
7. Utakmica Italija - Hrvatska, u Italiji, prošla je katastrofalno za Hrvatsku. Hrvatski navijači su napravili takve nerede da je morala intervenirati policija. Neredi su, navodno, motivirani politikom HNS-a.
8. I opet....na utakmici Hrvatska - Italija ukazala se svastika na travnjaku. Krivac još nije pronađen.
9. Šukeru izvadili slučaj iz 2009. dok se družio s "kladioničarskom mafijom". I mada još nema nikakvih procesa oko i protiv Šukera, kod nas se u medijima o tome piše, a procesi se zazivaju.
9. I sad, šlag na kraju, hapšenje Mamića.
Kroz čitavo to vrijeme, kao glavni krivac za bilo koju od ovih navedenih "pogrešaka", imenovani su HNS i gazda u sjeni, Mamić.

Što se zapravo događa? Nema odgovora, u stvari, doznat će se, na par pitanja:
1. Je li Mamić stvarno kriv za ono što mu se stavlja na teret?
2. Je li sukob politički motiviran strategijom "sjaši Kurta da uzjaši Murta" tj. da se izbace iz HNS-a HDZ-ovci i ubace SDP-ovci?
3. Je li možda u igri mafija koju spominje Mirela?

Na ova pitanje se može odgovoriti tek kad se vidi što će biti s HNS-om. Tko će preuzeti vodstvo i čiji će to biti igrač? Nakon toga moći ćemo vidjeti je li u pitanju SDP, HDZ ili neka druga mafija.

Oznake: Mamić, Šuker, Mirela Holy, noigomet

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.