NEMANJA: SMIRENOUMLJE

petak, 07.11.2008.

Booksa: Promocija knjige "Lea ide u Hollywood"

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Možda je manje poznato kako se zabavlja tzv. zlatna metropolitanska intelektualna elita, pa je ovo redak trenutak da zadobijemo dragocen insiderski uvid u te bahanalije dvadesetiprvoga veka, na kojima bi današnjima pozavideo i sam grof Patačić, znamenit sa svojih gornjogradskih balova pod vještičjim Straussovim gudalom.

Pod izlikom da je riječ o promociji knjige - što je ionako nesklapna sintagma, o čijim nedostacima ionako sve znamo, pa ipak se i dalje njome služimo - u Booksi su se na majki svih žurki - kako je netko nazvao ovaj neskromni scenskoglazbeni spektakl - u srijedu okupili neki od najdekadentnijih protagonista noćnog duhovnog života Republike Hrvatske: Car Nemanja, incognito, preobučen u samoga sebe, doduše s maskom, samo malo manje vidljivom, u pratnji svoje Nebeske Garde i kora pravoslavnih angela što su decu zasipalil konfetama a zvanice sumporom, i još mnogi drugi akteri društvenih rubrika ovdašnjih medija.

Među kuriozitetima tu je svakako susret slavljenice, Nine Mimice (90-60-90, IQ 167), i mogula regionalne filmske industrije, miljenika žena, dece i sudbine, Vinka Grubišića 'Surog'; reč je bila o preliminarnim dogovorima oko snimanja Mahabharate u koprodukciji "Jadran-filma" s bolivudskim Yash Raj Films, fabuloznog producenta Yash Chopre.

Ne manje iznenađujuć, bio je vehemantni poset Željka Špoljara-Sakcynskog, koji je žureći na svoju promociju u Osijek prohujao Booksom kao vihor orkanskim visovima, ostavljajući za sobom šum kao kad vetar okrzne vrhove breza.

Pogledajmo sada neke od najkontroverzijih prizora te večeri:

Image and video hosting by TinyPic

Čovek koji je ubio Liberty Valancea, Vivian Leigh-Radman i Željko Špoljar, lično.
Ova je fotografija, izložena dan kasnije u Booksi, na aukciji za spas delfina s kojima plivaju miss universe, postigla cijenu od 98 000 funti.

Image and video hosting by TinyPic

Nina Mimica u društvu nekih žena koje su pričale oko sat i pol o svojim problemima vezanima uz odlazak na promociju: jednoj je ljubomoran muž, druga se pak žali što je njen odlazak od kuće protekao neprimećen...ah, usmena chick lit. Alapaće.

Image and video hosting by TinyPic

Romano Bolković pokušava odgovoriti Vinka Grubišića od snimanja nastavaka 'Neretve' i 'Sutjeske', i predlaže da zajedno snime remake Bergmanove "Persone", ili barem po scenariju Željka Pervana "Hamlet II", kad je već prvi dio izazvao takav i toliki interes.
Željko Špoljar ne može vjerovati svojim ušima, ali je vidno indiferentan: mislima je već u Slavoniji, gdje je valjalo tisućama okupljenih ljubiteljica na stadionu "Osijeka" predstaviti novi rubber fetish roman "Gumeni patak", prvi dio najavljene erotske trilogije tog nagrađivanog pjesnika i humanista s kraja XX. veka.

Image and video hosting by TinyPic

Genre-scena s kraja promocije: vidno oduševljeni, uzvanici su iskoristili trenutak i pokrali nekoliko knjiga, iz obijesti i kaprica, kako će kasnije kazati Ž.Š., inspirator te akcije, dočim je Viv Radman plijenila pažnju demonstriravši svoj istančan germanski koloristički ukus: kultna mala crna haljina kao hommage dvadesetima i neprežaljenoj Coco Chanel, svilena žovijalna marama boje teških bordoških vina i, kao akcent, niska posebno retkih bisera s otočja Okinawa, izronjenih na dah osobno od strane Masutatstsu Oyame, sosaia Kyokushinkai škole.

Pa, lepo...

Sve u svemu - večer za pamćenje.

- 17:13 - Komentari (15) - Isprintaj - #


View My Stats