nedjelja, 14.10.2018.

Najljepše je ipak kući

Ma bez obzira na sva ta putovanja kući je najljepše. Kroz prozor gledati snijeg kako pada ili upaliti neki film, topli napitak i sa prijateljima uživati! Stvarno ne procjenjiv osjećaj, a nadam se da ćete ga i vi osjetiti!!! Ugodne praznike svima koji ih jedva čekaju :)

- 23:26 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 13.10.2018.

Najljepše provedeni zimski praznici na svijetu

Amsterdam
Nizozemski kanali prekriveni snijegom su nešto posebno zimi. Iako su zime u Amsterdamu jako hladne, šalica kuhanog vina vas uvijek može ugrijati. Također možete se prošetati i stazama prekrivenim bijelim snijegom i uživati u predivnog zimskom dobu.



London
London broji veliku posjećenost tijekom svih godišnjih doba zato je i neobilazna destinacija zimi. Osvijetljen, vjetrovit, velik, multikulturalan, s puno događanja, London je uvijek dobra ideja za uživati! Možete također slikati bezbroj predivnih fotografija za uspomenu.


Zapravo, gdje god da odete provesti svoje zimske praznike nećete požaliti, jer zima donosi predivan ugođaj. Šetnja navečer, kad grad osvijetli svojim lampicama svakom bi dobro došla!

- 14:36 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

petak, 12.10.2018.

Zimski praznici u Europi : 2.dio

Tallinn, Estonia
Tallinn možda nije među najpopularnijim turističkima odredištima tijekom cijele godine, ali zimi bude više puta posjećen od drugih, a i većih europskih gradova. Srednjovjekovni grad prekriven snijegom koji izgleda kao da je izronio ravno iz bajke, što vam više treba? Istina, temperature su prilično niske, ponekad i do -20 ° C, ali to ne znači da ne možete uživati u ovoj zimskoj ljepoti – samo uzmite šalicu kuhanog vina i tipičnu estonsku krvavicu da napunite svoje baterije. Ne propustite posjetiti Lauluväljak (Tallinn Song Festival Grounds) koji tijekom zime postaje savršeno mjesto za sanjkanje!



Beč, Austrija
Beč je jedan od omiljenih zimskih odredišta već desetljećima, a njegova popularnost definitivno ne opada. Posjetite bečki božićni sajam s više od 10 različitih sajmova na različitim gradskim lokacijama, a glavni je onaj na Rathausplatzu (trg ispred Gradske vijećnice). Bilo da želite kušati lokalnu hranu ili kupiti ručno rađene suvenire, Naschmarkt u Beču je mjesto koje ima sve.


Kopenhagen, Danska
Tivoli vrtovi u Kopenhagenu tijekom zimskih mjeseci se pretvore u bajkovit park koji nećete vidjeti nigdje drugdje. Šarolike ukrasne lampice kroz vrtove su uistinu zadivljujuće, a ima više od 60 različitih štandova s hranom, slatkišima i raznim toplim napicima kako bi vas ugrijali u hladnoj zimi. Čak i nešto što je jednostavno poput šetnje uz kanale u Nyhavnu može se pretvoriti u čarobno iskustvo – to je savršen način da osjetite pravi “hygge” (danski izraz za sretan i bezbrižan život). Do kraja veljače imate mogućnost klizanja na ledu u Frederiksberg Runddelu i što je najbolje, ulaz je besplatan (plaćate samo najam klizaljki, ili možete donijeti vlastite).

- 17:47 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 11.10.2018.

Zimski praznici u Europi : 1.dio

Rovaniemi, Finska
Postoji li bolje mjesto za provesti svoje zimske praznike nego u rodnom gradu Djeda Mraza? Smješten u neposrednoj blizini Arktičkog kruga, glavni grad Laponije u Finskoj jedna je od najatraktivnijih zimskih odredišta u Europi. Samo 8 kilometara od centra Rovaniemija nalazi se selo Djeda Mraza gdje Djed dočekuje goste i čak možete poslati razglednicu svojoj obitelji i prijateljima iz službene pošte Djeda Mraza. Osim posjeta Djedu Mrazu, možete se voziti sanjkama koje vuku sobove i haksiji ili ići na krstarenje brodom na rijekama Kemijoki i Ounasjoki. Također, ne zaboravite kušati leipäjuusto, tradicionalni desert od prženog mekog sira s džemom od cloudberryja (također poznat i kao nordijska kupina). Jesmo li spomenuli da možete vidjeti čarobnu polarnu svjetlost u Rovaniemiju? Vidljiva su gotovo svaki dan tijekom zimskog perioda, a najbolje mjesto za gledanje “plesa” polarne svjetlosti je park u blizini Muzeja Arktikum.



Prag, Češka
Prag... Njegova popularnost se jenjava tijekom godina, u stvari, čini se da se ljudi iznova vraćaju u predivni Prag. Zima je savršeno godišnje doba za kušanje posebnih (i pikantnih) čeških specijaliteta kao što su zelňačka i guláš za zagrijavanje ili pikantna václavská klobása koju možete probati na jednom od mnogobrojnih štandova na Vaclavskom trgu. Posjet Pragu tijekom zime može vam uštedjeti mnogo novca , pogotovo zbog činjenice da su cijene noćenja znatno niže van sezone, a zimi nema puno gužve (osim za vrijeme božićnih blagdana) što znači – kraći redovi ispred muzeja i drugih atrakcija


Colmar, Francuska
Oni koji vole više intimniju atmosferu svakako bi trebali posjetiti Colmar u Francuskoj. Ovaj nevjerojatan gradić u sjeveroistočnoj Francuskoj oborit će vas s nogu s gostoprimstvom i domaćim ugođajem. Colmar je također vrlo uspješan u gastronomiji što dokazuje činjenicu da ima čak 8 restorana s Michelinovom zvijezdicom (koje čak i neki od europskih glavnih gradova nemaju). Ako želite posjetiti druge, veće gradove, Colmar je idealan jer je dobra polazišna točka – samo nekoliko sati je udaljen od gradova poput Strasbourga, Basela u Švicarskoj i Freiburga u Njemačkoj.


To bi bilo to za danas! Sljedeći put možete saznati još više mjesta! Pozdrav :)

- 10:56 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

srijeda, 10.10.2018.

Zimski praznici u Hrvatskoj

Naša Hrvatska, osim divnih plaža kojih imamo ljeti, također i preko zimi ima ljepota koje moramo spomenuti. Jedan od najljepših je Advent u Zagrebu. Advent u Zagrebu je tradicionalna predblagdanska manifestacija koja se održava na više lokacija u središtu Zagreba s bogatim kulturno-zabavnim programom. Počinje krajem studenoga i traje do kraja prosinca. Advent u Zagrebu počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, kod Manduševca. Za više detalja i zanimljivih sadržaja posjetite stranicu Advent u Zagrebu



Osim adventa u Zagrebu imamo i Dubrovački zimski festival.
Gradovi na obali za vrijeme Božića su nešto mirniji od kontinentalnog dijela Hrvatske po aktivnostima, ali Dubrovnik je iznimka koja potvrđuje pravilo. Dubrovački zimski festival počinje tjedan ranije prije Došašća te se nastavlja sve do početka ožujka sljedeće godine. Adventski dio traje, kao i u drugim gradovima, do 8. siječnja te u Stari grad donosi božićnu pjesmu, prigodne dekoracije, koncerte popularnih domaćih glazbenika/ca, kućice s izvornom gastronomskom ponudom i suvenirima te nove kazališne predstave i umjetničke izložbe.


Osim božićnog vremena, u Hrvatskoj je turizam vrlo poznat na Velebitu. Velebit je idealno odredište za sve one koji prednost daju aktivnom odmoru i boravku u prirodi. Na Velebitu je markirano mnoštvo planinarskih staza. Uzduž cijele planine nalazi se preko 20 planinarskih kuća, domova i skloništa za smještaj planinara. Velebit je zimi prepun skijališta dok se ljeti možete divit njegovoj ljepoti.

- 10:02 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

utorak, 09.10.2018.

Kako najbolje provesti zimske praznike

Sada su nam najbliži zimski praznici koje vjerujem svi jedva čekamo! Zimski praznici nam donosi vrijeme Božića ,proslava Nove godine uz puno sreće i veselja, i naravno dobru zabavu sa prijateljima! Kao što znate popularne aktivnosti su većinom grudanje, klizanje, sanjkanje i slično. Svi jedva čekaju prvi snijeg, prve pahulje koje će zablistati njihovim krajem! Zamislite samo kako odlično izgleda vaše provedeno vrijeme dok u krevetu kod prozora, zamotani u deku pijete topao napitak, čitate neku knjigu i uživate u prvim pahuljama! Neopisiv osjećaj! Ipak, za one koji više vole putovati i ići na neke Advente, divit se lampicama i svijetu koji će napokon prosvjetliti kada padne noć, za vas takve ćemo pokazat par super mjesta gdje ćete uživati i gdje možete slikati divne i nezaboravne fotografije! Nadam se da ste izvadili zimske jakne i čizmice jer stiže vrijeme koje će ipak biti hladnije...


- 23:45 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 08.10.2018.

Najljepše plaže na svijetu

Angra dos Reis, Costa Verde
Jedna od najnetaknutijih plaža na svijetu, nalazi se u Brazilu. Nudi spektakularnu ljepotu i privatnost. Više od 200 kilometara plaže raskošne ljepote, zadovoljiti će sva vaša čula i prirediti će vam rajski odmor. Pravo mjesto za počastiti sebe.



Las Terrenas
Ovaj gradić u Dominikanskoj Republici prostire se na 225 kvadratnih kilometara i u svakom svom kutku ima što ponuditi. Sigurno da plaže popularne u svijetu, Playa Bonita i Playa Las Balleras, nude najviše.Bez obzira, sve plaže izgledaju kao iz snova!


Vaagali otok, Maldivi
Otok Vaagali je smješten na Maldivima. Vrlo je popularna lokacija za strastvene ronioce, zbog bogatog morskog svijeta. Svi sportovi na vodi su dostupni i predstavljaju odličnu dozu atraktivnosti. Iako mal otok, pruža fenomenalne atrakcije tokom cijelog dana.Također savršeno i popularno mjesto za putovanje na medeni mjesec!


Divnih plaža ima diljem cijeloga svijeta, ima čak i nekih ljepših od ovih koje smo mi nabrojali, ali nema veze. Ovdje smo da vam damo neke ideje, ukoliko još ne znate gdje ići, više podataka možete pronaći dalje na internetu. Sljedeći put ćemo vam dat neke ideje za zimske praznike! Ugodan dan! :)

- 19:07 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

nedjelja, 07.10.2018.

Najljepše plaže u Europi : 2.dio

Plaža Elafonisi, Grčka
Još jedna grčka plaža dospjela je na našu listu, a proglašena je jednom od najveličanstvenijih plaža ne samo Europe, nego i svijeta. Ovaj mali, rajski otok nalazi se na jugozapadu Krete, a udaljen je 200 metara od obale. Između otoka i obale nalazi se plitka laguna dubine oko jednog metra, tako da do otoka možete doći pješke. Njezin kristalno bijeli pijesak na mjestima je ružičast zbog tisuća zdrobljenih školjki. Zaista, pravi egzotični raj.



Poluotok Gower, Wales
Velški poluotok Gower proteže se na preko 30 km, a pruža za svakoga ponešto. Prekrasne pješčane plaže koje se protežu u nedogled, divlji valovi i strme litice nikoga neće ostaviti ravnodušnim.



Otok Caprera, Italija
Ovaj prekrasan otok dio je čarobnog otočja Maddalena između Sardinije i Korzike. Očarat će vas njegova netaknutost, surovi pejzaž i bajkovito more. Zaista, pogled kao iz sna.

Zlatni rat, Hrvatska
Došli smo i do našeg najljepšeg dragulja- plaže koja svojim oblikom oduzima dah turistima iz cijelog svijeta. Ovu rajsku plažu odlikuje bijeli žal, prekrasna vizura i plavetnilo mora. Stoga ni ne čudi što je nazivaju jednom od najljepših plaža Europe. Ukoliko još niste posjetili Zlatni rat, svakako to učinite.

To bi bilo to za danas! Nadam se da su vam se svidjele naše europske plaže i da će te posjetiti neku, a ako ju posjetite obavezno pišite u komentarima kako vam je bilo! Pozdrav :))

- 22:53 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

subota, 06.10.2018.

Najljepše plaže u Europi : 1.dio

Naša Europa ima predivne plaže koje svake godine posjeti sve više i više turista! Ako želite saznati koje su to najpoznatije plaže, možete ovdje pročitati!
Otok Zákynthos, Grčka
Ovaj rajski otok nalazi se u južnom dijelu jonskog mora, a Mlečani su ga nazivali "cvijetom istoka" budući da na njemu raste preko 7000 vrsti cvijeća. Njegova skrivena plaža Navagio izgleda kao komadić raja, a do nje možete doći samo brodom. Poznata je po nasukanoj brodskoj olupini koja samo dodaje njezinom šarmu.



Dorset, Engleska
Putujete li kroz grofoviju Dorset, naići ćete na plažu u privatnom vlasništvu na kojoj je smješten Durdle Door- stijena u obliku luka koja je otvorena za javnost. Ova skrivena uvala pravi je engleski dragulj i idealno mjesto želite li se okružiti prirodom. Izgleda kao da će vam pružiti sigurno najljepši odmor koji možete imati.


Cala Goloritze, Italija
Predivna plaža Sardinija izgleda savršeno. Jedna od najslikovitijih plaža Sardinije upravo je Cala Goloritze, netaknuti raj do kojeg ne možete ni brodom ni autom. Želite li osjetiti njezin topli, bijeli pijesak pod nogama i uroniti u tirkizne vode, morat ćete pješačiti oko sat vremena. Vjerujte, isplati se.


Cala Macarella, Španjolska
Nalazi se na otoku Menorca u Balearskom otočju, a njezin bijeli pjesak i prekrasno, čisto more mame turiste iz cijelog svijeta koji žele uživati u ovom komadiću raja.

- 14:57 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

četvrtak, 04.10.2018.

Poznate znamenitosti u Europi koje morate vidjeti : 2. dio

NAJLJEPŠA MJESTA U ITALIJI
Među najljepšim gradovima se ubraja i Italija. Ona nudi uglavnom gradove pune romantike i širi pozitivnu energiju. Većina kuća podsjeća na kuće iz prošlosti što u Italiji izgleda vrlo predivno.
U Rimu se nalazi poznati amfiteatar Kolosej, izvorno nazvan "Amfiteatar Flavijevaca".U Koloseju su održavane gladijatorske borbe, koje je moglo pratiti 50 000 gledatelja. Održavale su se i borbe sa životinjama i rijetko kada borbe s brodovima.



Među najljepšim otocima nalazi se otok Capri. Nalazi se na južnoj strani Napuljskog zaljeva kraj Sorentinskog poluotoka. Capri je još od rimskih vremena bio čuven po svojim ljepotama. Otok ima 3 kvadratna kilometra i 7.278 stanovnika. Na otoku se uz općinu Capri nalazi i općina Anacapri.


Najzanimljivija znamenitost sigurno je Kosi toranj u Pisi.Kosi toranj je zvonik romaničke katedrale, dio katedralnog kompleksa.Izgradnja tornja započela je 1173. godine, ali su radovi nakon izgradnje trećeg kata obustavljeni zbog poniranja tla pod tornjem. Izgradnja je nastavljena 1275. godine i već ga se tad pokušalo "ispraviti".

Ovako to izgleda kada posjetite Kosi toranjnut

NAJLJEPŠA MJESTA U GRČKOJ
Osim Kalifornije, Grčka je mjesto gdje želim ići. Planirala sam pobjeći u srednjoj na ljetovanje u Grču, ali sve mi se čini da nećunaughty.
Savršeno mjesto za uživati je grčki otok Santorini.Santorini je na svim TOP listama koje se tiču najboljih otoka, najboljih hotela, najboljih romantičnih destinacija... i jedan od onih koji ne razočara kada ga posjetite. Jer sve je kao na fotografijama. Bijele kuće u kontrastu s plavom bojom mora i neba te crnim vulkanskim stijenama iznad kojih se uzdižu naselja oduševljavaju svakog putnika. Grčka ima jedno zaista magično mjesto, a to je ovaj otok. I u glavnoj sezoni koja traje od travnja do listopada, i van sezone, zalasci sunca uvijek su predivni.Sve što je Las Vegas, Santorini nije. On nije za instant ljubavnike i lude noćne provode, on je za romantičare i sve koji traže mir.


Dokaz da je Santorini romantično mjesto

- 14:45 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

srijeda, 03.10.2018.

Poznate znamenitosti u Europi koje morate vidjeti - 1.dio

Svi vole putovati i obilaziti svijet. Ovdje možete pronaći predivna mjesta u Europi koja će vam se sigurno svidjeti!
Svi ste čuli za Eiffelov toranj i sigurna sam da bi ga svatko od vas htio vidjeti uživio .Eiffelov toranj je željezni toranj sagrađen na Champ de Mars pokraj rijeke Seine u Parizu. To je najviša građevina u Parizu i jedan od najprepoznatljivijih svjetskih simbola. Nazvan po svom dizajneru, inženjeru Alexandreu Gustavu Eiffelu. Eiffelov toranj posjećuje jako puno turista godišnje iz različitih zemalja. Također, možete odsjesti u Hotelu Mercure Paris Centre Tour Eiffel koji pruža savršen pogled na toranj!



Ako ste već u Parizu zašto ne biste obišli i Disneyland ?Zabavni park Disneyland smješten je samo 32 km od Pariza. Nudi mnoštvo zabave za sve uzraste. Tu možete uživati u više od 50 različitih atrakcija koje su smještene na povšini velikoj kao 1/5 Pariza.Podijeljen je na pet zabavnih zemalja:
- svijet Amerike početkom 20. stoljeća
- svijet Divljeg zapada
- zemlja avantura
- zemlja fantazija
- zemlja otkrića.

Disneyland je mjesto gdje snovi postaju stvarnost.

Malo dalje od Pariza, u Londonu nalazi se Big Ben.Big Ben nadimak je velikog zvona unutar sata na sjevernom dijelu Westminsterske palače u Londonu, iako isto to ime daju satu ili tornju. Big Ben je najveći četverostrani sat koji zvoni i treći najviši satni toranj na svijetu. Nalazi se pod zaštitom UNESCO-a kao dio Westminsterske palače.

- 23:21 -

Komentari (1) - Isprintaj - #

utorak, 02.10.2018.

Znamenitosti u Hrvatskoj

Ako vas više zanima povijest naše Hrvatske, ne brinite se jer se u Hrvatskoj nalazi jako puno znamenitosti.
Sigurno jedna od najvećih i najljepših je Arena u Puli ili Amfiteatar.Po veličini zauzima 6. mjesto među rimskim amfiteatrima na Svijetu te je jedini čija su sva tri rimska arhitektonska reda u potpunosti očuvana.



Osim Arene, u Dubrovniku možemo pronaći Dubrovačke gradske zidine.Dubrovačke gradske zidine su sklop utvrda koje okružuju stari dio Dubrovnika. Građene su od do 17. stoljeća za potrebe obrane. Duge su 1940 m, visoke do 25 m, prema kopnu debljine 4-6 m, a prema moru 1,5-3 m. Na četiri strane svijeta, zaštićene su kulama.


Najpoznatiji je spomenik i simbol grada Zadra, ujedno i najpoznatija monumentalna građevina u Hrvatskoj iz ranog srednjeg vijeka je Crkva sv. Donata.Crkva sv. Donata okrugla je predromanička crkva koja se do 15. stoljeća nazivala crkva sv. Trojstva, a od tada nosi ime Sv. Donat, po biskupu koji ju je dao sagraditi. Prvi put crkva se spominje sredinom 10. stoljeća u spisima bizantskog cara Konstatina Porfirogeneta.Zbog osebujnog cilindričnog oblika i pomalo robusne monumentalnosti ova građevina pripada najpoznatijim i najznačajnijim europskim predromaničkim crkvama.

- 20:28 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

ponedjeljak, 01.10.2018.

Ljetovanje u Hrvatskoj : Istra

Prošli smo kroz predivnu Dalmaciju i njezine još ljepše plaže. Ali to nije sve! U Istri ćemo također pronaći jedne od najljepših plaža!

Plaža sa najljepšim pogledom je sigurno plaža u uvali Lone. Ova plaža nalazi se u zaštićenoj park - šumi Zlatni rt u Rovinju. Uvala Lone je posebna jer pruža jedinstven pogled na staru gradsku jezgru Rovinja i otok Katarinna.Šljunčane plažice duž cijele uvale privlače brojne kupače, no najpogodnije su za obitelji s malom djecom.



U zaljevu na poluotoku Verudela u Puli nalazi se šljunčana Havajska plaža s postupnim ulazom u more.Ovo je jedna od najpopularnijih plaža među mladima zbog uživanja u visokim valovima, po čemu je vjerojatno dobila i ime. Sigurna sam ako odete ovdje da nećete požaliti!


Na istočnoj obali Istre smjestio se Rabac koji se diči prekrasnom šljunčanom plažom Girandella s koje se iz hladovine borova može uživati u pogledu na Kvarnerski zaljev i otok Cres te pola kilometra dugom šljunčanom plažom Maslinica poznatom po ponudi raznovrsnih vodenih sportova. Okružena je gustom mediteranskom šumom koja pruža prirodan hlad nakon sunčanja, a dio plaže posebno je prilagođen osobama s invaliditetom.

- 14:08 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2018  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Listopad 2018 (13)
Rujan 2018 (2)

Opis bloga

Dobar dan! Zovem se Elena i ovo je moj blog. Želite ići na putovanje ali ne znate gdje? E pa došli ste na pravo mjesto jer ovdje vam možemo pokazati razna mjesta gdje se možete zabaviti i uživati! Ugodnu zabavu želim!

Moje najdraže pjesme

Neke od mojih najdražih pjesama su :

Ella Mai - Trip
Alessia Cara - Trust My Lonely
Rita Ora - Let you love me
Zhavia - Candlelight
Shawn Mendes - Lost In Japan

Također, osim stranih pjesama stalno slušam Dinu Merlina, a njegova najdraža pjesma mi je Sve je laž