četvrtak, 11.10.2018.

Zimski praznici u Europi : 1.dio

Rovaniemi, Finska
Postoji li bolje mjesto za provesti svoje zimske praznike nego u rodnom gradu Djeda Mraza? Smješten u neposrednoj blizini Arktičkog kruga, glavni grad Laponije u Finskoj jedna je od najatraktivnijih zimskih odredišta u Europi. Samo 8 kilometara od centra Rovaniemija nalazi se selo Djeda Mraza gdje Djed dočekuje goste i čak možete poslati razglednicu svojoj obitelji i prijateljima iz službene pošte Djeda Mraza. Osim posjeta Djedu Mrazu, možete se voziti sanjkama koje vuku sobove i haksiji ili ići na krstarenje brodom na rijekama Kemijoki i Ounasjoki. Također, ne zaboravite kušati leipäjuusto, tradicionalni desert od prženog mekog sira s džemom od cloudberryja (također poznat i kao nordijska kupina). Jesmo li spomenuli da možete vidjeti čarobnu polarnu svjetlost u Rovaniemiju? Vidljiva su gotovo svaki dan tijekom zimskog perioda, a najbolje mjesto za gledanje “plesa” polarne svjetlosti je park u blizini Muzeja Arktikum.



Prag, Češka
Prag... Njegova popularnost se jenjava tijekom godina, u stvari, čini se da se ljudi iznova vraćaju u predivni Prag. Zima je savršeno godišnje doba za kušanje posebnih (i pikantnih) čeških specijaliteta kao što su zelňačka i guláš za zagrijavanje ili pikantna václavská klobása koju možete probati na jednom od mnogobrojnih štandova na Vaclavskom trgu. Posjet Pragu tijekom zime može vam uštedjeti mnogo novca , pogotovo zbog činjenice da su cijene noćenja znatno niže van sezone, a zimi nema puno gužve (osim za vrijeme božićnih blagdana) što znači – kraći redovi ispred muzeja i drugih atrakcija


Colmar, Francuska
Oni koji vole više intimniju atmosferu svakako bi trebali posjetiti Colmar u Francuskoj. Ovaj nevjerojatan gradić u sjeveroistočnoj Francuskoj oborit će vas s nogu s gostoprimstvom i domaćim ugođajem. Colmar je također vrlo uspješan u gastronomiji što dokazuje činjenicu da ima čak 8 restorana s Michelinovom zvijezdicom (koje čak i neki od europskih glavnih gradova nemaju). Ako želite posjetiti druge, veće gradove, Colmar je idealan jer je dobra polazišna točka – samo nekoliko sati je udaljen od gradova poput Strasbourga, Basela u Švicarskoj i Freiburga u Njemačkoj.


To bi bilo to za danas! Sljedeći put možete saznati još više mjesta! Pozdrav :)

- 10:56 -

Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< listopad, 2018  
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Listopad 2018 (13)
Rujan 2018 (2)

Opis bloga

Dobar dan! Zovem se Elena i ovo je moj blog. Želite ići na putovanje ali ne znate gdje? E pa došli ste na pravo mjesto jer ovdje vam možemo pokazati razna mjesta gdje se možete zabaviti i uživati! Ugodnu zabavu želim!

Moje najdraže pjesme

Neke od mojih najdražih pjesama su :

Ella Mai - Trip
Alessia Cara - Trust My Lonely
Rita Ora - Let you love me
Zhavia - Candlelight
Shawn Mendes - Lost In Japan

Također, osim stranih pjesama stalno slušam Dinu Merlina, a njegova najdraža pjesma mi je Sve je laž