Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/topputovanja2018

Marketing

Poznate znamenitosti u Europi koje morate vidjeti : 2. dio

NAJLJEPŠA MJESTA U ITALIJI
Među najljepšim gradovima se ubraja i Italija. Ona nudi uglavnom gradove pune romantike i širi pozitivnu energiju. Većina kuća podsjeća na kuće iz prošlosti što u Italiji izgleda vrlo predivno.
U Rimu se nalazi poznati amfiteatar Kolosej, izvorno nazvan "Amfiteatar Flavijevaca".U Koloseju su održavane gladijatorske borbe, koje je moglo pratiti 50 000 gledatelja. Održavale su se i borbe sa životinjama i rijetko kada borbe s brodovima.



Među najljepšim otocima nalazi se otok Capri. Nalazi se na južnoj strani Napuljskog zaljeva kraj Sorentinskog poluotoka. Capri je još od rimskih vremena bio čuven po svojim ljepotama. Otok ima 3 kvadratna kilometra i 7.278 stanovnika. Na otoku se uz općinu Capri nalazi i općina Anacapri.


Najzanimljivija znamenitost sigurno je Kosi toranj u Pisi.Kosi toranj je zvonik romaničke katedrale, dio katedralnog kompleksa.Izgradnja tornja započela je 1173. godine, ali su radovi nakon izgradnje trećeg kata obustavljeni zbog poniranja tla pod tornjem. Izgradnja je nastavljena 1275. godine i već ga se tad pokušalo "ispraviti".

Ovako to izgleda kada posjetite Kosi toranjnut

NAJLJEPŠA MJESTA U GRČKOJ
Osim Kalifornije, Grčka je mjesto gdje želim ići. Planirala sam pobjeći u srednjoj na ljetovanje u Grču, ali sve mi se čini da nećunaughty.
Savršeno mjesto za uživati je grčki otok Santorini.Santorini je na svim TOP listama koje se tiču najboljih otoka, najboljih hotela, najboljih romantičnih destinacija... i jedan od onih koji ne razočara kada ga posjetite. Jer sve je kao na fotografijama. Bijele kuće u kontrastu s plavom bojom mora i neba te crnim vulkanskim stijenama iznad kojih se uzdižu naselja oduševljavaju svakog putnika. Grčka ima jedno zaista magično mjesto, a to je ovaj otok. I u glavnoj sezoni koja traje od travnja do listopada, i van sezone, zalasci sunca uvijek su predivni.Sve što je Las Vegas, Santorini nije. On nije za instant ljubavnike i lude noćne provode, on je za romantičare i sve koji traže mir.


Dokaz da je Santorini romantično mjesto

Post je objavljen 04.10.2018. u 14:45 sati.