Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/topputovanja2018

Marketing

Zimski praznici u Europi : 2.dio

Tallinn, Estonia
Tallinn možda nije među najpopularnijim turističkima odredištima tijekom cijele godine, ali zimi bude više puta posjećen od drugih, a i većih europskih gradova. Srednjovjekovni grad prekriven snijegom koji izgleda kao da je izronio ravno iz bajke, što vam više treba? Istina, temperature su prilično niske, ponekad i do -20 ° C, ali to ne znači da ne možete uživati u ovoj zimskoj ljepoti – samo uzmite šalicu kuhanog vina i tipičnu estonsku krvavicu da napunite svoje baterije. Ne propustite posjetiti Lauluväljak (Tallinn Song Festival Grounds) koji tijekom zime postaje savršeno mjesto za sanjkanje!



Beč, Austrija
Beč je jedan od omiljenih zimskih odredišta već desetljećima, a njegova popularnost definitivno ne opada. Posjetite bečki božićni sajam s više od 10 različitih sajmova na različitim gradskim lokacijama, a glavni je onaj na Rathausplatzu (trg ispred Gradske vijećnice). Bilo da želite kušati lokalnu hranu ili kupiti ručno rađene suvenire, Naschmarkt u Beču je mjesto koje ima sve.


Kopenhagen, Danska
Tivoli vrtovi u Kopenhagenu tijekom zimskih mjeseci se pretvore u bajkovit park koji nećete vidjeti nigdje drugdje. Šarolike ukrasne lampice kroz vrtove su uistinu zadivljujuće, a ima više od 60 različitih štandova s hranom, slatkišima i raznim toplim napicima kako bi vas ugrijali u hladnoj zimi. Čak i nešto što je jednostavno poput šetnje uz kanale u Nyhavnu može se pretvoriti u čarobno iskustvo – to je savršen način da osjetite pravi “hygge” (danski izraz za sretan i bezbrižan život). Do kraja veljače imate mogućnost klizanja na ledu u Frederiksberg Runddelu i što je najbolje, ulaz je besplatan (plaćate samo najam klizaljki, ili možete donijeti vlastite).


Post je objavljen 12.10.2018. u 17:47 sati.