Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/topputovanja2018

Marketing

Zimski praznici u Hrvatskoj

Naša Hrvatska, osim divnih plaža kojih imamo ljeti, također i preko zimi ima ljepota koje moramo spomenuti. Jedan od najljepših je Advent u Zagrebu. Advent u Zagrebu je tradicionalna predblagdanska manifestacija koja se održava na više lokacija u središtu Zagreba s bogatim kulturno-zabavnim programom. Počinje krajem studenoga i traje do kraja prosinca. Advent u Zagrebu počinje tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića, kod Manduševca. Za više detalja i zanimljivih sadržaja posjetite stranicu Advent u Zagrebu



Osim adventa u Zagrebu imamo i Dubrovački zimski festival.
Gradovi na obali za vrijeme Božića su nešto mirniji od kontinentalnog dijela Hrvatske po aktivnostima, ali Dubrovnik je iznimka koja potvrđuje pravilo. Dubrovački zimski festival počinje tjedan ranije prije Došašća te se nastavlja sve do početka ožujka sljedeće godine. Adventski dio traje, kao i u drugim gradovima, do 8. siječnja te u Stari grad donosi božićnu pjesmu, prigodne dekoracije, koncerte popularnih domaćih glazbenika/ca, kućice s izvornom gastronomskom ponudom i suvenirima te nove kazališne predstave i umjetničke izložbe.


Osim božićnog vremena, u Hrvatskoj je turizam vrlo poznat na Velebitu. Velebit je idealno odredište za sve one koji prednost daju aktivnom odmoru i boravku u prirodi. Na Velebitu je markirano mnoštvo planinarskih staza. Uzduž cijele planine nalazi se preko 20 planinarskih kuća, domova i skloništa za smještaj planinara. Velebit je zimi prepun skijališta dok se ljeti možete divit njegovoj ljepoti.


Post je objavljen 10.10.2018. u 10:02 sati.